WK Wielrennen 2022: Mathieu van der Poel grote kanshebber op wereldtitel

Op zondag 25 september wordt in het Australische Wollongong het WK Wielrennen 2022 gehouden. Nederland wist vorig jaar met Dylan van Baarle een zilveren plak te behalen, maar gaat dit jaar voor niets minder dan goud. En Mathieu van der Poel lijkt daarvoor de aangewezen renner binnen de Nederlandse WK selectie. Voorspel de winnaar van WK wielrennen voor mannen en sprint naar hoge odds via Wedden op Sport!

Historie

Het WK Wielrennen wordt sinds 1921 georganiseerd, toen nog enkel voor amateurs. Het eerste wereldkampioenschap voor beroepsrenners werd gehouden in 1927. Voor vrouwen wordt sinds 1958 een wereldkampioenschap georganiseerd. De wedstrijden worden verreden als eendaagse wegwedstrijden, zowel voor eliterenners als beloften en junioren. Sinds 1994 wordt er ook een apart wereldkampioenschap tijdrijden georganiseerd.

De laatste Nederlandse wereldkampioen in de wegrit voor mannen is Joop Zoetemelk, die in 1985 de beste was. Sindsdien klonk er dus geen Wilhelmus meer na de wegrit voor mannen al was Dylan van Baarle er vorig jaar met een tweede plaats erg dichtbij. Hij kwam echter wel op ruime achtergrond van winnaar Julian Alaphilippe over de meet.

Favoriet WK Wielrennen 2022

Volgens de online bookmakers is de Belg Wout Van Aert de grootste kanshebber op de wereldtitel bij de elite mannen. Hij houdt Tadej Pogacar achter zich en daarachter komt al Mathieu van der Poel. Onze landgenoot houdt daarmee op zijn beurt Vuelta-winnaar Remco Evenepoel achter zich.

Titelverdediger Alaphilippe staat op een vijfde plaats bij de bookmakerskantoren waar je op wielrennen kunt inzetten. Thuisrijder Michael Matthews staat daar weer vlak achter. Outsiders Dylan van Baarle en Bauke Mollema staan iets lager gerangschikt, waardoor hun odds ook een stuk hoger zijn dan bij het zestal dat we hiervoor genoemd hebben.

Odds WK Wielrennen 2022

De pre-race quoteringen voor Jumbo Visma renner Van Aert staan momenteel op een maximum van x3,50 keer je inlegbedrag. Speel je op voormalig Tour-winnaar Pogacar? Dan kan je daar een maximale bookmakers bonus van maar liefst x4,25 keer je inleg mee winnen bij de Nederlandse wielerbookmakers.

Mathieu van der Poel staat vlak achter de Sloveen en is in de pre-race fase maximaal x4,75 keer het ingelegde speelgeld waard. Vuelta winnaar Evenepoel komt bij de wieler bookies uit op x6,00, terwijl Dylan van Baarle maar liefst x51,00 keer het stortingsbedrag waard wordt als hij na zilver in België vorig jaar in Australië het goud grijpt.

Wedden op Wielrennen

Het online Wedden op Wielrennen is bij Nederlandse sportgokkers erg populair. Vooral nu Mathieu van der Poel een serieuze kanshebber is op het winnen van de regenboogtrui zien de bookies het aantal voorspelling in rap tempo stijgen. Geloof jij ook in de kansen van MVP of ben je juist overtuigd van de kwaliteiten van een andere (buitenlandse) renner?

Laat dan je voorspelling achter via de bookmakerspagina van Wedden op Sport.nl! En wie weet word jij wel de wereldkampioen voorspellen bij dit WK Wielrennen in Wollongong. Let op: er is een groot tijdverschil tussen Australië en Nederland. Er zal dus in de nacht gekoerst worden. Wees dus op tijd met het plaatsen van je weddenschap!

Wedden op Sport
Klaar om te winnen?

Bij Wedden op Sport vind je alles over gokken op sport en het succesvol inzetten op sportwedstrijden. Sportgokken is met toenemende mate steeds populairder aan het worden. Via onze website wordt je dagelijks met sportnieuws en sportwedden tips voor sportweddenschappen op de hoogte gehouden.

toggle off
Gokreclame uitschakelen.