WK Veldrijden 2022: wie wordt de opvolger van Mathieu van der Poel

Vorig jaar kende Nederland met Mathieu van der Poel (winnaar heren elite) en Lucinda Brand (winnaar vrouwen elite) een bijzonder succesvol WK Veldrijden. Die successen worden dit jaar in het Amerikaanse Fayetteville zeer waarschijnlijk niet herhaald, want Van der Poel moet vanwege een rugblessure passen voor dit WK. Wie zijn de kandidaten om onze landgenoot op te volgen als wereldkampioen veldrijden 2022? Voorspel en win via Wedden op Sport!

Historie WK Veldrijden

Het WK Veldrijden werd in 1958 voor het eerst georganiseerd. Het duurde tot 2000 alvorens er ook een WK Veldrijden voor vrouwen werd georganiseerd. Sindsdien is er een jaarlijks dubbelprogramma met op zaterdag de vrouwen en op zondag de mannen.

Vorig jaar wist Mathieu van der Poel de wereldtitel te pakken. In het Belgische Oostende versloeg hij zijn grote rivaal Wout van Aert. De Belg Toon Aerts eindigde toen als derde. Van der Poel en Van Aert zijn er dit jaar beiden niet bij.

Bij de vrouwen is Lucinda Brand de titelverdediger. Zij werd in 2021 de tweede Nederlandse vrouwelijke wereldkampioen op rij. In 2020 had Ceylin Carmen del Alvarado immers de titel veroverd tijdens het WK Veldrijden in het Zwitserse Dübendorf. De nummers twee en drie van 2021 zijn er niet bij. Annemarie Worst en Denise Betsema bleven in Nederland achter na een positieve coronatest.

Favorieten WK Veldrijden 2022

Voor de editie van 2022 in het Amerikaanse Fayetteville zijn er meerdere favorieten aan te wijzen, maar bij zowel de mannen als de vrouwen steekt er één naam bovenuit. Bij de mannen is dat de Brit Thomas Pidcock en bij de vrouwen is dat Marianne Vos.

Pidcock dankt zijn favorietenrol aan de zeer goede recente resultaten in het veld. De renner van Ineos Grenadiers is ook op de weg een verdienstelijk wielrenner en vorig jaar zomer liet hij met een olympische titel in het mountainbike zien ook die discipline te beheersen. Afgelopen weekend leek hij in Hoogerheide de laatste grote test voor dit WK te gaan winnen, maar enkele fouten in de laatste ronde koste hem de zege. De Belg Eli Iserbyt won en de Nederlander Lars van der Haar eindigde als tweede. Beide heren zijn hierdoor schaduwfavorieten voor het aankomende WK in Fayetteville.

Marianne Vos is topfavoriet bij de vrouwen elite en dat is opmerkelijk omdat ook regerend wereldkampioen Lucinda Brand in Amerika aan het vertrek staat. Vos wist echter in de afgelopen crossen dusdanig te imponeren dat de bookmakers niet om de Nederlandse veelwinnares heen kunnen. Naast Vos en Brand is de de Hongaarse Blanka Vas volgens de bookmakers ook kanshebber voor de wereldtitel.

Odds WK Veldrijden 2022

In de pre-wedstrijd fase kan gespeeld worden op de winnaar van dit WK Veldrijden 2022. Bij de mannen scoor je maximaal x1,75 keer je wedbedrag op. Zet je in op de jonge Belg Iserbyt als de nieuwe wereldkampioen cyclocross, dan levert dat bij een correcte voorspelling maximaal x2,90 keer je inleg op. Bij een winnende gok op zijn landgenoot Toon Aerts fiets je een maximale bookmakersbonus van x7,50 keer het ingelegde speelbedrag. Een Nederlandse wereldtitel behaald door Lars van der Haar staat in de pre-fase op maximaal x8,00 keer je inleg.

Sportwedders die kiezen voor een gokje op het WK Veldrijden 2022 voor vrouwen kunnen met een wereldtitel van Marianne Vos maximaal x1,70 keer hun inleg winnen. Wordt Lucinda Brand net als in 2021 wereldkampioen, dan zorgt dat voor een maximale beloning van x2,20 keer het ingelegde speelbedrag. Verwacht jij geen Nederlandse op het hoogste treetje, maar ga je voor de jonge Hongaarse Vas? Dan kan je rekenen op een maximale bookmakers uitkering van x10,00 je inleg. Achter de naam van 2020 wereldkampioene Ceylin Carmen del Alvarado staat een pre-wedstrijd quotering van x11,00.

Wedden op Veldrijden

Het Wedden op Veldrijden is een populaire winteractiviteit van sportwedders die normaal gesproken inzetten op wegwedstrijden bij het wielrennen. Meespelen bij het Veldrijden is in feite ook een vorm van Wedden op Wielrennen, zeker omdat er steeds meer wegrenners en -rensters meedoen aan deze discipline in de modder, het zand en de smalle, steile stroken door het veld.

Wil jij scoren tijdens het WK Veldrijden 2022? Check dan nu alle actuele odds en deals voor het wereldkampioenschap cyclocross 2022 in het Amerikaanse Fayetteville (Arkansas). En wie weet ben jij straks de grote winnaar van de WK Veldrijden!

Wedden op Sport
Klaar om te winnen?

Bij Wedden op Sport vind je alles over gokken op sport en het succesvol inzetten op sportwedstrijden. Sportgokken is met toenemende mate steeds populairder aan het worden. Via onze website wordt je dagelijks met sportnieuws en sportwedden tips voor sportweddenschappen op de hoogte gehouden.

toggle off
Gokreclame uitschakelen.