Wielrennen: Wedden op winnaar Parijs - Roubaix 2022

Op Paaszondag wordt in Frankrijk de 119e editie van de wielerklassieker Parijs – Roubaix verreden. Ook dit jaar gaan de renners weer over scheef liggende steentjes in Noord-Frankrijk. De zogeheten kasseistroken worden afgewisseld met pittige klimmetjes en smalle passages door de bossen. Voorspel de winnaar van Parijs – Roubaix 2022 via Wedden op Sport en win fraaie bookmakersbonussen!

Historie Parijs – Roubaix

De wielerklassieker Parijs – Roubaix behoort tot de oudste wielerwedstrijden ter wereld. De koers is dan ook opgenomen in de wielermonumenten. Dat is een serie van vijf eendagswedstrijden die een status apart hebben in de wielerwereld. Ook voor sportgokkers zijn dit wielerwedstrijden waarop veel gegokt wordt. Het deelnemersveld is namelijk altijd heel erg sterk en dat betekent dat de bookmakers zeer hoge odds hanteren bij een correcte voorspelling.

Vorig jaar wist de Italiaan Sonny Colbrelli deze klassieker op zijn naam te schrijven. Colbrelli is er dit jaar, door hartproblemen, niet bij en dus komt er sowieso een nieuwe winnaar. Niki Terpstra was in 2014 de laatste Nederlandse winnaar op het Velodrome van Roubaix.

Favoriet voor Parijs – Roubaix 2022

Bij de online bookmakers zijn de topfavorieten op één hand te tellen. Topfavoriet bij de Sportsbook is een Nederlander: Mathieu van der Poel. De coureur van Alpecin Fenix maakte dit voorjaar al indruk door onder meer de Ronde van Vlaanderen, ook een wielermonument, op zijn naam te schrijven. Van der Poel is bovendien als ex-veldrijder erg goed op de kasseien.

Datzelfde geldt ook voor zijn grootste concurrent Wout Van Aert. De Belg was vanwege een positieve coronatest een tijdje uit de running, maar stapt in Parijs wel weer op de fiets. De renner van het Nederlandse Jumbo Visma is direct weer één van de topfavorieten.

De derde en laatste favoriet volgens de wedkantoren waar je op wielrennen kunt wedden is de Deen Mads Pedersen. De renner van Trek Segafredo is ijzersterk in eendagskoersen en kan in de wegen rondom Roubaix altijd prima uit de voeten. Pedersen gaat een flinke rij outsiders vooraf. In de pre-odds zien we onder meer Laporte, Asgreen, Pogacar, Kristoff en Dylan van Baarle voorbijkomen.

Odds Parijs – Roubaix 2022

Mathieu van der Poel is volgens de bookmakers dus de te kloppen man. Zijn pre-race quotering bereikt dan ook een maximale hoogte van x3,75 keer het ingelegde speelbedrag. En dat is behoorlijk hoog voor een topfavoriet!

Pedersen staat bij de meeste wielersportbooks op een tweede plaats. Als de Deen zondag 17 april 2022 als winnaar wordt gekroond in de 199e editie van Parijs – Roubaix 2022 keren de bookies maximaal x4,00 de inleg uit als wielerpunters die zijn naam in de pre-race fase door hebben gegeven.

Winst van de Belg Wout Van Aert zorgt bij dezelfde bookmakerskantoren voor een maximale winstbonus van x7,50 keer het bedrag dat is ingezet op de kopman bij Jumbo-Visma. Zijn ploeggenoot Christophe Laporte staat vierde. De Fransman, die dus in eigen land koerst, is maximaal x13,00 keer de gekozen inleg waard.

Wedden op Wielrennen

Parijs – Roubaix is één van de hoogtepunten in het wielervoorjaar en dus zijn er altijd veel online sportgokkers die in deze week gaan Wedden op Wielrennen. Sprint jij ook naar fraaie bookmakersbonussen door een correcte voorspeling achter te laten bij de legale, Nederlandse online bookmakers? Zorg dan dat je de beste odds scoort en vergelijk de pre-race quoteringen voor Parijs – Roubaix via Wedden op Sport!

De wielerklassieker Parijs – Roubaix wordt op zondag 17 april verreden. Het peloton zet omstreeks half elf koers richting Roubaix, waar na 257 kilometer fietsen de finishstreep ligt. Zet dus tijdig in om de pre-odds te scoren of kies voor live gokken via één van de top bookmakers op onze bookmakerspagina!

Wedden op Sport
Klaar om te winnen?

Bij Wedden op Sport vind je alles over gokken op sport en het succesvol inzetten op sportwedstrijden. Sportgokken is met toenemende mate steeds populairder aan het worden. Via onze website wordt je dagelijks met sportnieuws en sportwedden tips voor sportweddenschappen op de hoogte gehouden.

toggle off
Gokreclame uitschakelen.