Wielrennen: odds Tour Down Under 2023

In Australië wordt deze week het nieuwe wielerseizoen geopend met de Tour Down Under 2023. Een World Tour wedstrijd die een week lang duurt. Na de proloog volgen er meerdere lastige ritten, waarna in het weekeinde het klassement gemaakt zal worden tijdens de twee bergetappes. Voorspel de winnaar van de Tour Down Under 2023 via Wedden op Sport.nl!

Historie

De Tour Down Under werd in 1999 voor het eerst verreden. De koers neemt inmiddels een belangrijke plaats in op de wielerkalender. Veel Europese WorldTour-ploegen gebruiken de wedstrijd als voorbereiding op het wielerseizoen dat een maand later in Europa van start gaat met de Omloop het Nieuwsblad.

De erelijst bevat vele grote namen en wat opvalt, is dat de meeste daarvan niet één maar twee of zelfs meer keer hebben gewonnen. Zo won Simon Gerrans de rittenkoers in 2006, 2012, 2014 en 2016. Andre Greipel werd in 2008 en 2010 eindwinnaar, Daryl Impey werd tot koning gekroond in 2018 en 2019 en Richie Porte in 2017 en 2020. Tom Jelte Slager was in 2013 de eerste en voorlopig enige Nederlandse eindwinnaar. De Tour Down Under werd vanwege COVID in 2020 en 2021 niet verreden.

Favorieten Tour Down Under 2023

De favorieten voor de Tour Down Under 2023 komen vooral uit het thuisland. Aussies Michael Matthews en Luke Plapp worden door veel bookmakerskantoren naar voren geschoven als favoriet. Ook voormalig winnaar en Jumbo Visma coureur Rohan Dennis (winnaar in 2015) staat hoog op de lijsten die de wedkantoren hanteren.

Outsiders zijn er ook voldoende zo wordt er rekening gehouden met een goed optreden van Alberto Bettiol en Peio Bilbao. En kijken de online bookmakers met een schuin oog naar de Britse klassementsrenner Simon Yates.

Odds Tour Down Under 2023

De Tour Down Under is op dinsdag 17 januari gestart en zal op zondag 22 januari finishen met een zware bergrit. Dan zal ook bekend zijn aan wie de bookies geld gaan uitkeren als het gaat om het voorspellen van de eindwinnaar. Als Matthews de champagne mag ontkurken ontvangen wielerpunters tot maximaal 3,50 keer het ingelegde speelbedrag.

Bij winst van de thuisrijder Ethan Hayter (INEOS) liggen de outright odds net iets hoger. Bij deze weddenschap kunnen de bonussen oplopen tot een maximum van 3,75 keer het ingelegde wedbedrag. Wint het jonge talent Plapp na zijn Australische titel hier ook direct zijn eerste grote World Tour koers? Dan betalen de betere Nederlandse wieler-bookies tot 7,50 keer het inzetbedrag aan je uit.

Als er na een week koersen over de Australische wegen een eindzege voor Rohan Dennis (Jumbo Visma) te noteren valt, dan sprinten online sportwedders daar tot maximaal 15,00 keer hun inleg mee. Speel dan wel via één van de bookmakers die je op de bookmakerspagina van Wedden op Sport kunt terugvinden.

Wedden op Wielrennen

Voorspellen van wielerwedstrijden is al net zo oud als de sport zelf. Het online Wedden op Wielrennen via vergelijkingswebsites zoals Wedden op Sport maken het vinden van de beste odds nog veel makkelijker. Spring naar winst in de Tour Down Under 2023 door op onze bookmakerspagina te kijken welk wedkantoor de beste deal heeft.

Selecteer de beste optie voor de voorspelling van je keuze en maak kans op fraaie bonussen. Hoe eerder je je weddenschap plaatst, hoe hoger de quoteringen vaak zijn. Check dus snel alle actuele odds op de Wedden op Sport bookmakerspagina en speel mee!

Wedden op Sport
Klaar om te winnen?

Bij Wedden op Sport vind je alles over gokken op sport en het succesvol inzetten op sportwedstrijden. Sportgokken is met toenemende mate steeds populairder aan het worden. Via onze website wordt je dagelijks met sportnieuws en sportwedden tips voor sportweddenschappen op de hoogte gehouden.

toggle off
Gokreclame uitschakelen.