Wielrennen: Amstel Gold Race 2021

Zondag 18 april komt het internationale wielerpeloton naar Nederland voor de 55e editie van de wielerklassieker: Amstel Gold Race 2021. Vorig jaar ging deze koers niet door, maar dit jaar wordt de wedstrijd wel verreden. Zij het op een aangepast parkoers. Welke renner kroont zich tot koning van het Limburgse heuvellandschap en schrijft de Amstel Gold Race 2021 op zijn naam? Voorspel en race mee met Wedden op Sport!

Historie

De geschiedenis van de Amstel Gold Race gaat terug tot het jaar 1966. Toen werd er voor het eerst over de Limburgse heuvels gereden door het profpeloton. Die allereerste editie werd gewonnen door een Fransman genaamd Jean Stablinski. Na de Belg Bernard van de Kerckhove werd de Nederlander Jan Hugens derde.

Veel Nederlandse zeges volgden met onder meer: Arie den Hartog, Harry Steevens, Jan Raas (4x), Gerrie Knetemann, Joop Zoetemelk, Steven Rooks, Erik Dekker, Frans Maassen en Michael Boogerd. Adrie van der Poel won de klassieker namens Nederland in 1990. Zijn zoon Mathieu van der Poel is nu titelverdediger na zijn spectaculaire overwinning uit 2019.

Favorieten Amstel Gold Race 2021

Mathieu van der Poel is er dit keer niet bij. Hij verkiest een voorbereiding via trainingskampen op zijn deelname aan de Tour de France en de Olympische Spelen (mountainbike) deze zomer. Maar wie zijn er volgens de online bookmakers dan favoriet om als eerste te finishen in Berg en Terblijt?

Allereerst even vermelden dat viervoudig winnaar Philippe Gilbert niet meedoet. De Belg is niet op tijd fit om mee te doen zondag. Zijn landgenoot Wout van Aert (Jumbo Visma) is dat wel. Hij werd afgelopen woensdag nog tweede in de Brabantse Pijl en toonde al vaker aan dat hij goed mee kan komen op de korte steile klimmetjes.

Van Aert heeft binnen de Nederlandse Jumbo Visma formatie ook stevige concurrentie. Primoz Roglic zakt namelijk ook af naar Limburg. De nummer twee van de Tour de France 2020 is gedeeld kopman voor de Nederlandse WorldTour formatie. Robert Gesink en Sam Oomen gaan als helpers mee.

Jakob Fuglsang, De nummer drie van 2019, is ook hot bij bookmakers. Evenals Brabantse Pijl winnaar Tom Pidcock (INEOS Grenadiers). Wereldkampioen Julian Alaphilippe is uiteraard ook een grote kanshebber om te scoren in de Amstel Gold Race 2021. Jongeling Ide Schelling toonde afgelopen weken meermaals aan over goede benen te beschikken (vierde Brabantse Pijl) en behoort tot de grote groep outsiders.

Odds Amstel Gold Race 2021

De bookmakers plaatsen Van Aert op één in de pre-race odds. Zijn quotering staat bij de top bookmakers op x4,50 keer je inleg. Het speelbedrag wordt x8,00 zoveel waard als je een winnende weddenschap plaatst op Alaphilippe. Scoor jij met de Brit Pidcock? Dan betalen de bookies je gemiddeld x10,00 je inleg uit!

Roglic is bij de wedkantoren x11,00 het aantal ingezette euro’s waard, terwijl je met Michael Matthews nog meer doekoes kunt scoren: x17,00! Matteo Trentin volgt op plek zes met een pre-race odd van x19,00. En Schelling? Die is maar liefst x61,00 je inleg waard momenteel!

Wedden op Wielrennen

Het wielervoorjaar is in volle gang. De Amstel Gold Race is vanuit Nederlands oogpunt het hoogtepunt van dat voorjaar. Veel wielerpunters plaatsen dan ook juist op deze wedstrijd een weddenschap. Wil jij de beste odds en deals? Kies dan het wiel van Wedden op Sport en plaats de beslissende demarrage door een winnende weddenschap te plaatsen bij het Wedden op Wielrennen!

Voorspel en win met jouw wielerkennis via onze bookmakerspagina! De Amstel Gold Race 2021: wordt dit jouw moment om te shinen bij de online bookmakers?

Wedden op Sport
Klaar om te winnen?

Bij Wedden op Sport vind je alles over gokken op sport en het succesvol inzetten op sportwedstrijden. Sportgokken is met toenemende mate steeds populairder aan het worden. Via onze website wordt je dagelijks met sportnieuws en sportwedden tips voor sportweddenschappen op de hoogte gehouden.

toggle off
Gokreclame uitschakelen.