Wielerseizoen van start met Omloop het Nieuwsblad

Komende zaterdag begint het wielerseizoen 2020 echt als er voor het eerst dit jaar in België gekoerst wordt. Er is al volop gereden door de herenprofs, onder meer de Tour Down Under, De Ruta del Sol, De Ronde van Valencia en de UAE Tour zijn al klaar als er zaterdag vertrokken wordt voor de Omloop het Nieuwsblad. Maar voor de meeste wielervolgers en spelers op de wielerkoersen is de Omloop de officiële start van het seizoen. Ook voor de bookmakers is het spel nu echt op de wagen! 

Historie

De uitvoering van 2020 is een jubileumeditie, want het is de 75e keer dat de Omloop wordt verreden. Het is de vierde koers van het jaar die meetelt voor de UCI World Tour.

Vorig jaar kwam de Tsjech Zdeněk Štybar als eerste over de streep. Hij volgde de Deen Michael Valgren op die in 2018 de bloemen wist te pakken. In de afgelopen jaren kwamen er veel toppers winnen in finishplaats Ninove. Zo wist Greg van Avermaet in 2016 en 2017 de overwinning te pakken. In 2011 was Sebastian Langeveld de laatste Nederlandse winnaar.

Favorieten

Langeveld ontbreekt zaterdag vanwege een sleutelbeenbreuk die hij opliep in één van de voorbereidingskoersen. Wél aanwezig is Mathieu van der Poel. De Nederlands kampioen is direct de topfavoriet bij de bookmakers. Oud-winnaars Van Avermaet en Štybar volgen op gepaste afstand. 

De bookies zien ook Jasper Stuyven, Bob Jungels en Dylan Teuns hoge ogen gooien in de 201 kilometer lange koers van Gent naar Ninove. Andere outsiders zijn: Philippe Gilbert, Yves Lampaert, Kasper Asgreen, Dylan van Baarle en Oliver Naesen.

Odds

De odds voor winst van onze landgenoot Van der Poel staan scherp! De gemiddelde quoteringen voor een zege van VDP is x3,50 keer je inleg. Als Van Avermaet voor een derde maal weet te winnen, dan keren de bookies gemiddeld x8,50 keer het ingelegde speelbedrag uit. Ter vergelijking: de odds voor Stuyven liggen op x12,00 en van onze landgenoot Van Baarle op x34,00! De verschillen zijn dus nogal groot en dat betekent dat er fors uitbetaald gaat worden als de topfavorieten niet weten te winnen. En wat wil het geval: de Omloop wordt meestal gewonnen door een outsider!

Wedden op Wielrennen

Gokken op wielerwedstrijden is bijzonder spannend, want de koers wordt pas op de meet beslist. Ruim 200 kilometer lang spanning. Gaat je favoriet het waarmaken of wordt het een lastig verhaal? Veel spelers van Wedden op Sport zetten daarom ook in op statistieken onderweg: wie is de eerste vluchter? Wie is de eerste uitvaller? Of behaalt Van der Poel een podiumplek? Zo worden de winstkansen gespreid en wordt het nog leuker om mee te doen met het Wedden op Wielrennen!

Wedden op Sport
Klaar om te winnen?

Bij Wedden op Sport vind je alles over gokken op sport en het succesvol inzetten op sportwedstrijden. Sportgokken is met toenemende mate steeds populairder aan het worden. Via onze website wordt je dagelijks met sportnieuws en sportwedden tips voor sportweddenschappen op de hoogte gehouden.

toggle off
Gokreclame uitschakelen.