Wielerpeloton koerst in België: Omloop het Nieuwsblad 2022

Komende zaterdag start voor veel wielerliefhebbers het seizoen pas echt als de Omloop het Nieuwsblad wordt verreden. De opening van het Europese en Belgische wielerjaar heeft nog altijd meer aanzien dan bijvoorbeeld de UAE tour, die momenteel in de Verenigde Arabische Emiraten wordt verreden. Voor veel sportgokkers ook hét moment om uit de winterslaap te ontwaken, een tandje bij te schakelen en een poging te wagen de winnaar van de Omloop het Nieuwsblad 2022 te voorspellen via Wedden op Sport!

Historie Omloop het Nieuwsblad

De oprichting van de Omloop vond reeds in 1945 plaats. Direct na het stoppen van de Tweede Wereldoorlog werd de koersfiets uit de schuilkelder gehaald en trokken de renners over de Vlaamse wegen. Jena Bogaerts kroonde zich in die eerste Omloop tot winnaar. Sedert die aanvangswedstrijd werden er vele kilometers weg gehaspeld door tal van grote renners uit de wielergeschiedenis.

De eerste buitenlandse primus werd de Iers Seamus Elliott. Hij was aan het feest in de editie van 1959. Elliott overleed in 1971 op amper 36 jarige leeftijd, maar zal voor altijd in de boeken staan als de eerste niet-Belgische overwinnaar in de Omloop.

Jo de Roo was in 1966 de eerste Nederlandse winnaar, Sebastian Langeveld in 2011 de laatste. In de editie van 2021 kwam de Italiaan Davide Ballerini als eerste over de meet. In 2020 won Jasper Stuyven en in 2019 won de Tsjech Zdenek Stybar (Deceuninck Quick Step).

Favoriet voor Omloop het Nieuwsblad 2022

In deze 77e uitvoering van de Omloop zijn er geen Nederlandse topfavorieten, maar de absolute favoriet rijdt wél voor een Nederlandse ploeg: Wout Van Aert van Jumbo – Visma is volgens de bookmakers die meest waarschijnlijke winnaar van deze eendagswedstrijd.

De Brit Thomas Pidcock (INEOS) is de eerste die zich meldt om Van Aert naar de kroon te steken. De Olympisch kampioen mountainbike staat bij de wedkantoren op een tweede stek en gaat daar onder meer Kasper Asgreen en Yves Lampaert voor.

Outsiders zijn er echter ook in overvloed. Japser Stuyven, Matej Mohoric, Florian Senechal en Matteo Trentin. Op gepaste afstand is de Nederlander Mike Teunissen die eerste landgenoot die volgens de bookies kans maakt om de Omloop het Nieuwsblad 2022 op zijn naam te schrijven. Teunissen is echter ploegmaat van Wout van Aert en zal dus vooral moeten kijken waar zijn kopman zit.

Odds Omloop het Nieuwsblad 2022

De legale, Nederlandse sportsbooks die wielerweddenschappen aanbieden zetten een winnende voorspelling op een overwinning voor Van Aert op maximaal x4,00 keer je inleg als je je weddenschap in de pre-fase plaatst.

De Brit Pidcock staat bij de online bookmakers op maximaal x10,00 de inleg en blijft daardoor de Deense renner Asgreen net iets voor. De Deen staat in de pre-race quoteringen op een maximum winstbonus van x11,00 keer je inleg. Op plek vier Yves Lampaert. Hij is maximaal x11,00 het speelbedrag dat hem gezet wordt waard.

Stuyven hoort op plek vijf al niet meer bij de topfavorieten en is als outsider veel meer waard dan de voorgaande wielrenners. Een winnende Stuyven staat op een maximum uitbetaling van x17,00 het speelbedrag. Mohoric en Senechal staan er vlak achter met een pre-odd van x19,00. Teunissen vinden we terug in een grote groep renners die zouden kunnen winnen. Hij heeft een quotering van x67,00 achter zijn naam staan en staat daarmee op gelijke hoogte met bijvoorbeeld Oliver Naesen en voormalig winnaar Michael Valgren (winnaar 2018).

Wedden op Wielrennen

Alle wielerfans staan vast te trappelen om de Omloop te volgen langs de weg of voor de buis. Maak het volgen extra spannend door de winnaar te voorspellen. Check de bookmakerspagina van Wedden op Sport om de beste deals en actuele odds te scoren! Kies je voor de juiste coureur? Dan kan je zomaar flink winnen bij het Wedden op Wielrennen!

Speel verantwoord en met zo laag mogelijke risico’s door je vooraf goed voor te bereiden. Bekijk ook eens onze informatiebank en artikelen over de diverse speltypen en speelopties. Daar zie je ook hoe betrouwbaar de bookmakers zijn waar je je voorspellingen kunt droppen. Speel bewust, 18 plus.

Wedden op Sport
Klaar om te winnen?

Bij Wedden op Sport vind je alles over gokken op sport en het succesvol inzetten op sportwedstrijden. Sportgokken is met toenemende mate steeds populairder aan het worden. Via onze website wordt je dagelijks met sportnieuws en sportwedden tips voor sportweddenschappen op de hoogte gehouden.

toggle off
Gokreclame uitschakelen.