Wielerklassieker Parijs - Roubaix 2021

Zondag 3 oktober wordt de wielerklassieker Parijs – Roubaix verreden. Deze koers vindt normaal gesproken altijd in het voorjaar plaats, maar moest nu vanwege de coronaregels in Frankrijk worden verschoven naar het najaar. Dit betekent dat wielerpunters nog een heerlijk toetje voorgeschoteld krijgen aan het einde van dit lange wielerseizoen. Voorspel de winnaar van Parijs – Roubaix 2021 via Wedden op Sport en passeer als eerste de meet bij de online bookmakers!

Historie Parijs – Roubaix

De allereerste koers tussen de Franse hoofdstand en Roubaix werd al in 1896 verreden. Destijds moesten de renners nog zelf hun banden plakken en reserveonderdelen op de rug meedragen. De Duitser Josef Fischer won de 280 kilometer rit.

Daarna volgden een hele reeks Franse en Belgische overwinning, met af en toe een Italiaan of een Luxemburger die met de handen omhoog op de streep finishte. Het duurde nog tot 1964 alvorens ook Nederland een winnaar kreeg. Peter Post versloeg in dat jaar alles en iedereen waarmee hij geschiedenis schreef. De Hel van het Noorden, zoals de klassieker ook wel wordt genoemd, is tot nu toe zes keer door een Nederlander gewonnen. Niki Terpstra was in 2014 de laatste. Titelverdediger is de Belg Philippe Gilbert. Hij won de koers in 2019 en omdat hij vorig jaar niet verreden is, start hij zondag als de tot dan toe laatste winnaar van Parijs – Roubaix.

Favorieten voor Parijs – Roubaix 2021

Gilbert en Terpstra behoren beiden tot het grote peloton dat zondagochtend in Parijs van start gaat. Beide oud-winnaars behoren echter niet tot de favorieten voor deze 118e editie.

De wedkantoren zetten voor de editie van zondag 3 oktober hun geld vooral op de twee kemphanen uit het veldrijden: de Belg Wout van Aert (Jumbo Visma) en de Nederlander Mathieu van der Poel (Alpecin Fenix). Naast dit duo wordt er ook veel verwacht van Peter Sagan, Mads Pedersen, Yves Lampaert, Jasper Stuyven en Sonny Colbrelli.

Een gevaarlijke outsider voor deze editie is Dylan van Baarle. De renner van INEOS Grenadiers pakte afgelopen zondag op het WK wielrennen namens Nederland de zilveren medaille door in een sprint van drie de snelste te zijn. Van Baarle is dus in vorm, won dit jaar al onder meer Dwars door Vlaanderen en kan uitstekend uit de voeten op de kasseistroken die tussen Parijs en Roubaix veelvuldig worden aangedaan. Bovendien is de kans groot dat het zondag regent en in dat weertype voelt Van Baarle zich als een vis in het water.

Odds

Bij de online bookmakers staat een zege van Wout van Aert het scherpst ingedeeld in de pre-odds. De maximale bonus bij een overwinning van de Belgische kampioen in Noord-Frankrijk bedraagt x3,80 keer je inleg. Het gekozen speelbedrag bij een voorspelling op een winnende Mathieu van der Poel wordt maximaal x6,00 zoveel waard.

De nummer drie op de bookmakerslijstjes is Peter Sagan. Winst van hem zorgt in de pre-race fase voor een maximale bookmakers bonus van x13,00. Diezelfde quotering wordt ook aangehouden bij een overwinning van Mads Pedersen. Achter de namen van Lampaert en Colbrelli staan odds van x19,00. Wint Dylan van Baarle als dark horse deze wielerkoers? Dan betalen de online bookmakers maar liefst een maximum van x26,00 het gekozen wedbedrag uit!

Wedden op Wielrennen

Bij het Wedden op Wielrennen kies je meestal voor het wedtype waarbij je voorspelt wie de winnaar wordt. Soms wordt er ook gekozen voor een weddenschap op het podium of de Top-10. Over het algemeen leveren dat soort weddenschappen weinig op. De winstkansen liggen in een normale wielerkoers ook niet hoog, omdat er meestal 180 (of meer) kanshebbers zijn.

Parijs – Roubaix is echter een koers voor specialisten. Dat beperkt het aantal kanshebbers op winst en verhoogt dus de winstkansen voor sportwedders! Speel jij mee via Wedden op Sport? Check dan de actuele odds en deals op onze bookmakerspagina, kies het wedkantoor dat het beste bij je past en maak kans op fraaie geldbedragen bij een correcte voorspelling! Parijs – Roubaix in het najaar is waarschijnlijk een unicum: profiteer hiervan en pak de winst!

Wedden op Sport
Klaar om te winnen?

Bij Wedden op Sport vind je alles over gokken op sport en het succesvol inzetten op sportwedstrijden. Sportgokken is met toenemende mate steeds populairder aan het worden. Via onze website wordt je dagelijks met sportnieuws en sportwedden tips voor sportweddenschappen op de hoogte gehouden.

toggle off
Gokreclame uitschakelen.