Wedden op Nederlandse wielerklassieker: Amstel Gold Race

Zondag 10 april staat bij Nederlandse wielerliefhebbers al geruime tijd met rood omcirkeld. Op die dag wordt namelijk de Amstel Gold Race gereden. Deze enige Nederlandse wielerklassieker behorende tot de WorldTour wordt in de heuvels van Zuid-Limburg verreden. Voorspel de winnaar van de 56e Amstel Gold Race en sprint naar winst via de bookmakerspagina van Wedden op Sport!

Historie Amstel Gold Race

De allereerste editie van de Amstel Gold Race vond in 1966 plaats. De Fransman Jean Stablinski won dat jaar. In 1967 was het al raak voor Nederland. Arie Den Hartog won, Cees Lute werd tweede en Harrie Steevens maakten het Nederlandse podium compleet door als derde te eindigen.

In de jaren erna wonnen vele grote Nederlandse renners deze klassieker. Onder hen grote namen als Jan Raas, Michael Boogerd en Erik Dekker. Ook Adri van der Poel, de vader van Mathieu van der Poel, wist de Amstel al eens te winnen. Adri zegevierde in 1990, Mathieu in 2019. In 2020 werd de wedstrijd niet gehouden vanwege COVID-19. Vorig jaar ging de Gold Race wel door en werd de klassieker van Maastricht naar Valkenburg gewonnen door Wout Van Aert. Tom Pidcock werd tweede en Maximilian Schachmann derde.

Favoriet Amstel Gold Race 2022

Voor de editie van 2022 zijn er vele favorieten en outsiders, maar er is slechts één echte topfavoriet en dat is Mathieu van der Poel. Onze landgenoot won de Amstel in 2019 en is dit seizoen ook op dreef. Hij won afgelopen zondag de Ronde van Vlaanderen en de week ervoor zegevierde hij in Dwars door Vlaanderen.

Achter Van der Poel is het vechten om de ereplaatsen bij de bookmakers. Van Aert staat als titelverdediger op plek twee en de Brit Pidcock is derde in de kanshebberslijstjes van de wedkantoren waar je op wielrennen kunt inzetten. Pidcock was vorig jaar tweede en is bovendien de olympisch kampioen mountainbike 2021.

Odds

In de pre-race fase wordt er maximaal x2,75 keer je inleg uitbetaald als je een winnende weddenschap weet te plaatsen op Mathieu van der Poel. Hiermee heeft de Nederlander de scherpste pre-wedstrijd quotering van alle deelnemers aan deze 56e Amstel Gold Race.

Van Aert (Jumbo Visma) staat tweede en heeft al een veel hogere odd achter zijn naam staan. Wielerpunters die zijn naam spelen en daarmee op de winnende renner gokken, ontvangen maximaal x6,00 het ingelegde speelbedrag.

Plek drie is voor Pidcock. De renner van het sterke INEOS Grenadiers is bij de top bookmakerskantoren die je op de bookmakerspagina van Wedden op Sport kunt vinden, maximaal x7,00 je inleg waard.

Op plek vier is Michael Matthews de grootste uitdager van het drietal. De Australiër is bij de bookies maximaal x8,00 het wedbedrag waard. Christophe Laporte is vijfde. De Fransman in Nederlandse dienst krijgt een pre-odd van x17,00 mee. Zijn landgenoot Benoit Cosnefroy staat vlak achter hem met een quotering van x21,00.

Wedden op Wielrennen

Het online Wedden op Wielrennen zorgt ervoor dat je deze wielerklassieker heel anders gaat bekijken. Waar zit jouw mannetje? En hoe goed zijn zijn concurrenten? Maak het volgen van de Amstel Gold Race 2022 extra spannend door een voorspelling te droppen via de bookmakerspagina van Wedden op Sport.nl.

De klassieker wordt op zondag 10 april verreden en start in Maastricht om exact 10:20 uur. De finish ligt 254 kilometer verderop in Valkenburg en wordt rond 16:47 uur verwacht. De pre-odds vervallen zodra het startschot is gevallen. Vanaf dat moment start het live gokken op de Amstel. De live betting odds blijven actief tot de eerste renner de streep heeft gepasseerd. Wees dus op tijd met het doorgeven van je voorspelling en scoor de winnende weddenschap!

Wedden op Sport
Klaar om te winnen?

Bij Wedden op Sport vind je alles over gokken op sport en het succesvol inzetten op sportwedstrijden. Sportgokken is met toenemende mate steeds populairder aan het worden. Via onze website wordt je dagelijks met sportnieuws en sportwedden tips voor sportweddenschappen op de hoogte gehouden.

toggle off
Gokreclame uitschakelen.