Wie wint de 105e editie van de Giro d' Italia

Op vrijdag 6 mei start in het Hongaarse Boedapest de 105e editie van de Giro d’ Italia. Deze wielerronde vormt samen met de Tour de France en de Ronde van Spanje de drie grote wielerronden die elk kalenderjaar worden afgewerkt. Vorig jaar won Egan Bernal. De Colombiaan is er dit jaar door een ernstige valpartij niet bij. Wie wordt de opvolger van Bernal en wint de 105e Giro d’ Italia? Voorspel en win via Wedden op Sport

Historie Giro d’ Italia

De Giro d’ Italia of Ronde van Italië is een wielerwedstrijd met veel historie. Al in 1909 werd er voor het eerst gestreden om eindwinst in deze ronde. In het begin voornamelijk door Italianen, maar al snel ontdekten andere landen de charme van deze koers. Mooie bergpassages en prachtige ritten langs de kust brachten de Giro al snel internationale bekendheid.

Ook Nederlandse renners gingen hun geluk beproeven in het land van de laars. Heel succesvol waren ze daarin echter niet. Pas in 1987 haalde Erik Breukink als eerste Nederlander het eindpodium. Het werd toen derde. Een jaar later kwam Breukink heel dicht bij eindwinst toen hij als tweede finishte. Wielerfans moesten echter tot 2017 wachten alvorens een landgenoot de Giro ging winnen. Het was Tom Dumoulin die op de slotdag Nairo Quintana uit het roze reed door een sublieme tijdrit te rijden in de laatste etappe van de 100e Giro d’ Italia.

De winnaar van vorig jaar Egan Bernal raakte enkele maanden geleden ernstig gewond door een valpartij. De Colombiaan is nog altijd aan het revalideren, maar fietst al wel weer en dat is heel wat aangezien er lange tijd zelfs voor zijn leven werd gevreesd. Het kan logischerwijs zijn titel niet verdedigen, dus we krijgen sowieso een andere winnaar dan in 2021.

Favorieten 105e Giro d’ Italia

De favorieten voor de 105e Giro d’ Italia zijn op één hand te tellen. Topfavoriet is 2019 winnaar Richard Carapaz. Hij heeft een straatlengte voorsprong op de andere favorieten die worden aangevoerd door de Brit Simon Yates. Ook de Portugees Joao Almeida wordt veelvuldig genoemd bij de online bookmakers. De namen van Mikel Landa en Miguel Angel Lopez zingen ook regelmatig door de wedkantoren. De laatste topfavoriet rijdt in Nederlandse dienst, voor Team DSM, en dat is de Fransman Romain Bardet.

Outsiders zijn er ook genoeg. Onder hen twee landgenoten: Tom Dumoulin en Wilco Kelderman. Beiden starten als kopman en hebben klassementsambities. Dumoulin is echter een jaartje eruit geweest en Kelderman was betrokken bij de zware massale valpartij in Luik – Bastenaken – Luik. Het is dus even afwachten hoe goed onze landgenoten zijn.

Odds 105e Giro d’ Italia

Wedden op topfavoriet Richard Carapaz, rijdend voor INEOS Grenadiers, levert in de pre-race fase maximaal x2,40 keer je inleg op. Een winnende voorspelling op eindwinst voor Simon Yates staat bij de bookies op een maximum quotering van x7,00 en wedden op Almeida als Giro winnaar 2022 zorgt voor een bookmakersbonus van x7,50.

Zet je in op Landa als de roze truidrager na de slotrit in Verona? Dan maak je kans op een maximale bonus van x11,00 en dat is dezelfde pre-race quotering als voor eindwinst van Lopez. Bardet staat in de pre-odds op x15,00 en bij een tweede Giro eindzege voor Dumoulin betalen de online bookmakers maximaal x19,00 het ingelegde speelbedrag uit. Voor Kelderman zijn ze bereid zelfs x26,00 keer het gekozen gokbedrag uit te keren.

Wedden op Wielrennen

Online Wedden op Wielrennen maakt het volgen van de Giro extra spannend. Naast het voorspellen van de eindwinnaar kan je ook dagelijks scoren door de etappewinnaar te voorspellen. Speel wel altijd veilig en verantwoord. Check hiervoor onze kennisbank en laat je vooraf goed informeren over de kansen en gevaren van het online gokken op Wielrennen.

Wedden op Sport
Klaar om te winnen?

Bij Wedden op Sport vind je alles over gokken op sport en het succesvol inzetten op sportwedstrijden. Sportgokken is met toenemende mate steeds populairder aan het worden. Via onze website wordt je dagelijks met sportnieuws en sportwedden tips voor sportweddenschappen op de hoogte gehouden.

toggle off
Gokreclame uitschakelen.