Welke renner wint de Ronde van Vlaanderen 2020?

Komende zondag wordt in België de Ronde van Vlaanderen gereden. Het hoogtepunt van het Belgische wielerjaar valt dit keer in oktober en dat is natuurlijk zeer ongebruikelijk. Bovendien mag er geen publiek bij de start, de finish en de bergpassage over onder meer de Oude Kwaremont staan. Desalniettemin is de koerskoorts hoog en wordt er ook in Nederland veel gespeeld op de mogelijke winnaar. Wij voorspel jij als eindwinnaar van deze bijzondere Ronde van Vlaanderen?

Historie

Het wordt de 104e keer dat de wielrenners van start gaan in de Ronde van Vlaanderen. De winst in de allereerste editie ging naar Paul Deman. De Vlaming was ook lange tijd ‘de man’, maar sinds de jaren ’50 zijn er elk jaar meer en meer wielerlanden geïnteresseerd in de koers over de Vlaamse wegen. Wim van Est was in 1953 de eerste Nederlander die juichend over de streep kwam.

Na hem kroonde ook Jo de Roo (1965), Evert Dolman (1971), Cees Bal (1974), Jan Raas (1979 en 1983), Hennie Kuiper (1981), Johan Lammerts (1984), Adrie van der Poel (1986) en Niki Terpstra (2018) talloze landgenoten zich tot winnaar in Oudenaarde.

Favorieten

Met Mathieu van der Poel staat er in deze editie wederom een landgenoot als topfavoriet aan de start. Het zou bovendien voor het eerst zijn dat een Nederlandse vader én zoon beiden de Ronde op hun naam schrijven. De vader van Mathieu won de koers in 1986.

Naast MVP hebben ‘we’ met Niki Terpstra nog een stevig ijzer in het vuur! De Noord-Hollander kwam afgelopen zomer zwaar ten val, maar wist zich knap te herstellen met het oog op deze klassieker. Terpstra staat namens het Franse Energie Direct aan het vertrek.

De Belgen Wout van Aert (jumbo Visma) en Oliver Naesen behoren eveneens tot de topfavorieten van dit jaar. De online bookmakers verwachten daarnaast heel veel van wereldkampioen Julian Alaphilippe. De Fransman in Belgische dienst noemt zichzelf geen favoriet, maar er zullen zondagmiddag toch veel ogen op hem gericht zijn.

De winnaar van vorig jaar, Alberto Bettiol uit Italië, krijgt wellicht de sterkste ploeg met zich mee. Naast Bettiol zakt EF Pro Cycling onder meer met onze landgenoot Sebastiaan Langeveld en de Belgen Sep Vanmarck en Jens Keukeleire af naar startplaats Antwerpen.

Odds

De pre-race odds zijn in het voordeel van het voormalige veldrijders-duo Wout van Aert en Mathieu van der Poel. Laatstgenoemde staat in de pre-odds op x3,25 keer je inleg. WVA hijgt hem in de nek met een quotering van x3,75. Alaphilippe volgt op plek drie, maar heeft bij de bookies al een straatlengte achterstand: x11,00.

Nog hogere odd gelden er voor Mads Pedersen, de winnaar van Gent – Wevelgem. Voor een Deense zege van de Trek – Segafredo coureur betalen de bookmakers al gauw x15,00 je inleg uit. Bettiol, de winnaar van 2019, is voorlopig x20,00 je inleg waard. En Niki Terpstra? Ja, als die net als in 2018 wint, is het pas echt kassa! Met x125,00 keer je inleg kan hij je in één klap steenrijk maken.

Wedden op Wielrennen

De Ronde van Vlaanderen is de op één na laatste eendagskoers op de WorldTour kalender van 2020. Alleen de Driedaagse De Panne, die overigens maar één dag duurt, komt nog na de Vlaamse hoogmis. Wil je dus nog scoren door te Wedden op Wielrennen? Steek dan snel een tandje bij, schakel op naar de hoogste versnelling en trap nog snel even een winnende weddenschap binnen!

Spelen op basis van de pre-odds kan tot en met zondagochtend kwart voor tien. Als de startvlag eenmaal gezwaaid heeft, kan je nog overschakelen naar live wedden! Dat kan uiteraard ook bij Wedden op Sport en kan je zeer hoge uitkeringen opleveren! Speel dus nu al mee of log zondag in tijdens de koers en win!

Wedden op Sport
Klaar om te winnen?

Bij Wedden op Sport vind je alles over gokken op sport en het succesvol inzetten op sportwedstrijden. Sportgokken is met toenemende mate steeds populairder aan het worden. Via onze website wordt je dagelijks met sportnieuws en sportwedden tips voor sportweddenschappen op de hoogte gehouden.

toggle off
Gokreclame uitschakelen.