Wedden op Wielrennen: Ronde van Zwitserland

De Tour de France komt snel dichterbij en dat betekent dat de renners hun benen nog eenmaal gaan testen in de Zwitserse Alpen. De 85e Ronde van Zwitserland kent een sterk deelnemersveld met daarin veel renners die een gooi gaan doen naar winst in de Tour. Wie pakt de bloemen in Zwitserland en gaat met een goed gevoel afreizen naar Frankrijk? Voorspel en win via Wedden op Sport!

Historie Ronde van Zwitserland

De Ronde van Zwitserland is al toe aan haar 85e editie. De eerste keer dat er wielerprofs voor deze koers op de fiets kropen om tegen elkaar te racen was in 1933. Die ronde werd nota bene door een Oostenrijker gewonnen: Max Bulla. Nadat grote namen als Gino Bartali, Hugo Koblet en Eddy Merckx de Ronde van Zwitserland op hun naam wisten te zetten was het in 1976 Hennie Kuiper die als eerste Nederlander de eindzege greep in deze klimmerskoers. Tot op de dag van vandaag is Kuiper nog altijd de enige landgenoot die als eindwinnaar de Ronde van Zwitserland wist te verlaten.

Favorieten Ronde van Zwitserland

De kans dat er dit jaar een landgenoot zich bij Kuiper voegt, is bijzonder klein. Bij de online bookmakers favorieten staan alvast geen Nederlanders. Topfavoriet in het boekje van de wedkantoren is Alexandr Vlasov. De Rus, die vanwege de oorlog zonder nationaliteit rondrijdt, houdt de Belg Remco Evenepoel nipt achter zich. Op plek drie staat de Brit Adam Yates. Hij wordt op zijn beurt weer op de hielen gezeten door Jakob Fuglsang.

De outsiders voor eindwinst in deze 85e Tour de Suisse zijn Geraint Thomas, Alexey Lutsenko, Max Schachmann, Daniel Martinez en Sergio Higuita. De eerste landgenoot die we tegenkomen is Thymen Arensman (Team DSM). Hij staat echter net bij de bovenste namen in de bookmakers kanshebberslijst.

Odds

De outrights odds voor deze Ronde van Zwitserland zorgen voor aantrekkelijke bonussen. Bij een winnende weddenschap scoor je sowieso het dubbele van je inleg. Speel je op topfavoriet Vlasov en wint hij dit rondje? Dan betalen de wielerwedkantoren maximaal x2,50 keer je inleg uit.

Het speelbedrag wordt maximaal x3,25 zoveel waard als je een succesvolle voorspelling plaatst op winst van de Belg Evenepoel. Voor Adam Yates betalen de bookies een maximum van x6,50 keer het wedbedrag uit en je stortingsbedrag bij een weddenschap op eindwinst voor Fuglsang kan oplopen tot maximaal x9,00. Vanaf Geraint Thomas schieten de odds de dubbele cijfers in: x17,00.

Wedden op Wielrennen

Zit je favoriet voor eindwinst van deze Ronde van Zwitserland bij de odds die hierboven staan? Speel dan mee en maak kans op fraaie uitbetalingen door te Wedden op Wielrennen. Denk je dat een andere renner gaat winnen? Check dan alle odds en deals via de Wedden op Sport bookmakerspagina en scoor met jouw favoriet.

De Ronde van Zwitserland duurt tot en met zondag 18 juni. Tot de start van die slotetappe kan er op de outright odds worden ingezet. Dagelijks kan je via Wedden op Sport ook de etappewinnaars voorspellen. Ook voor die quoteringen kan je terecht op onze bookmakerspagina. Dus fiets je snel een winnende deal binnen!

Wedden op Sport
Klaar om te winnen?

Bij Wedden op Sport vind je alles over gokken op sport en het succesvol inzetten op sportwedstrijden. Sportgokken is met toenemende mate steeds populairder aan het worden. Via onze website wordt je dagelijks met sportnieuws en sportwedden tips voor sportweddenschappen op de hoogte gehouden.

toggle off
Gokreclame uitschakelen.