Wedden op Wielrennen: Ronde van Spanje 2022

Op vrijdag 19 augustus begint in Utrecht de Ronde van Spanje 2022. Deze laatste grote wielerronde van 2022 start met een ploegentijdrit door de Domstad als opening van het La Vuelta Hollanda weekend. Na ritten tussen Den Bosch, Utrecht en Breda trekt het wielercircus vervolgens na een rustdag op maandag naar Spanje. Daar volgt het echte werk, met veel steile klimmen en slopende etappes. Voorspel de winnaar van de Ronde van Spanje via Wedden op Sport en sprint naar hoge bookmakersbonussen!

Historie Ronde van Spanje

De Ronde van Spanje werd voor de eerste keer gehouden in 1935. De eerste winnaar kwam uit België: Gustaaf Deloor. Ook in 1936 was hij de winnaar. De eerste Nederlandse eindzege kwam er in 1966 toen Jan Jansen de Vuelta a España wist te winnen. In 1979 kreeg hij in de persoon van Joop Zoetemelk een opvolger. ‘Joop’ is nog altijd de laatste landgenoot die deze wielerronde op zijn naam wist te schrijven.

Momenteel is Primoz Roglic de koning van deze ronde. De Sloveen in Nederlandse dienst won de Vuelta in 2019, 2020 en 2021. Daarmee heeft deze ronde ook een klein Nederlandse tintje gekregen, Roglic rijdt immers voor Jumbo Visma en werd vaak door Nederlanders gesteund op weg naar eindwinst.

Favorieten Ronde van Spanje 2022

Roglic is ook dit jaar weer de kopman bij Jumbo – Visma en krijgt onder meer steun van Sam Oomen, Robert Gesink en Mike Teunissen. Roglic begint echter met wat twijfels aan deze editie, omdat hij tijdens de Tour de France van dit jaar zwaar ten val is gekomen. Pas enkele dagen voor de start werd duidelijk dat Roglic mee kan doen aan deze Ronde van Spanje 2022.

Naast Roglic kijken de online bookmakers in hun voorspelling vooral naar: Remco Evenepoel, Ethan Hayter, Ben O’Connor, Miguel Angel Lopez, Richard Carapaz, Mikel Landa en toch ook wel met een schuin oog naar de Nederlander Thymen Arensman (Team DSM).

Odds Ronde van Spanje 2022

De quoteringen voor eindwinst in deze grote ronde staat zo scherp als de renners zelf. De outright odds voor een zege van Roglic bijvoorbeeld staan op maximaal x3,00 je inleg. Bij een eindzege van Evenepoel ontvangen punters die hun geld op de jonge Belg hebben gezet een maximum uitbetaling van x7,00 en bij winst van Jai Hindley is dat ook het geval.

Gaat Richard Carapaz deze Vuelta winnen? Dan betalen de bookmakers maximaal x10,00 het ingelegde speelbedrag uit. Voor Simon Yates staat de odds in de pre-fase op x13,00. Wilco Kelderman is de eerste Nederlander in de rankings van de wielerbookies. Zijn pre-odd staat op x67,00 je inleg op eindwinst voor Kelderman (Bora Hansgrohe).

Wedden op Wielrennen

Online Wedden op Wielrennen kan zorgen voor flinke winstbonussen. Maar dan moet je wel de juiste, correcte voorspelling op het juiste moment geplaatst hebben. En dat is niet gemakkelijk. Heb jij verstand van wielrennen, maar niet van online gokken? Check dan ons kenniscentrum voor de wedopties en bookmakersreviews. Heb jij van online gokken verstand en volg je het wielrennen ook? Dan liggen je winstkansen natuurlijk nog hoger.

Meespelen met de Ronde van Spanje 2022, die in Nederland start? Check dan alle odds en bookmakersdeals op de bookmakerspagina van Wedden op Sport en scoor met het voorspellen van wielrennen!

Wedden op Sport
Klaar om te winnen?

Bij Wedden op Sport vind je alles over gokken op sport en het succesvol inzetten op sportwedstrijden. Sportgokken is met toenemende mate steeds populairder aan het worden. Via onze website wordt je dagelijks met sportnieuws en sportwedden tips voor sportweddenschappen op de hoogte gehouden.

toggle off
Gokreclame uitschakelen.