Wedden op Wielrennen: Milaan - San Remo 2023

Op zaterdag 18 maart wordt de eerste grote wielerklassieker van 2023 verreden: Milaan – San Remo. Deze eendagswedstrijd is voor veel wielerpunters het echte startschot voor het nieuwe wegseizoen. Wie knalt er als eerste de Poggio op en gaat vervolgens juichend over de Via Roma? Voorspel Milaan – San Remo 2023 en sprint naar de bookmakerszege via Wedden op Sport!

Historie

Milaan-San Remo (Italiaans: Milano-Sanremo) is de eerste grote klassieker van het wielerseizoen. Met 298 km is het in het moderne wielrennen de langste professionele eendagskoers van het jaar. Haar bijnaam is La Classicissima of La Primavera, De Lente, al spreken sommigen ook van la prima vera, de eerste ware wielerklassieker van het jaar.

Vorig seizoen ging de winst naar Matej Mohoric die in een sprint van een elitegroepje de snelste was. De Poggio was ook nu scherprechter, maar na deze vervelende Italiaanse kustpukkel kwam een kleine groep renners samen. Hierbij ook de Nederlander Mathieu van der Poel. Met zijn machtige sprint hadden veel mensen hem ook getipt als winnaar. Mohoric was echter sneller, Anthony Turgis werd verrassend tweede, Van der Poel derde.

Favorieten Milaan – San Remo 2023

De favorieten voor Milaan – San Remo 2023 zijn voor een groot deel dezelfde namen als vorig jaar. Dus ook Mathieu van der Poel staat weer hoog aangeschreven bij de online bookmakers waar je wielerweddenschappen kunt plaatsen. Naast MVP zetten de wedkantoren in op mannen als Tadej Pogacar, Wout van Aert en titelverdediger Mohoric.

Outsiders voor de winst in deze Italiaanse lenteklassieker zijn: Mads Pedersen, Caleb Ewan, Julian Alaphilippe, Jasper Philipsen en Soren Kragh Andersen.

Odds Milaan – San Remo 2023

De pre-race quoteringen voor Milaan – San Remo 2023 staan net zo scherp als de renners zelf. De hoogste winstkansen liggen volgens de bookmakers bij een voorspelling op winst voor Van der Poel. Kan de Nederlander die eerste landgenoot worden die Milaan – San Remo wint sinds 1985? Dan levert dat sportwedders die zijn naam speelden in de pre-fase tot maximaal 12,00 keer hun inleg op.

Bij een zege van Pogacar staan de quoteringen op 6,00 keer het ingelegde speelbedrag en dat is ook de beloning die wordt uitgekeerd als er met succes een voorspelling wordt geplaatst waarbij Van Aert als winnaar wordt ingevuld.

Voor de winnaar van 2022, Mohoric, geldt een maximale pre-race quoteringen die gelijk is aan die van Mathieu van der Poel: x12,00. Pedersen is bij de top bookmakerskantoren waar je op wielrennen kunt gokken 13,00 keer de inleg waard en voor Ewan geldt een pre-race quotering van x15,00. Alaphilippe is 17,00 de inleg waard bij een pre-wedstrijd weddenschap, terwijl Andersen 21,00 keer het gokbedrag oplevert als hij Milaan – San Remo 2023 wint. Deze quotering staat ook achter de namen van Christophe Laporte en Jasper Philipsen.

Wedden op Wielrennen

Online weddenschappen plaatsen voorafgaand aan wielerwedstrijden maakt het volgen van de koers nog spannender. Voorspellen wie de 114e editie van Milaan – San Remo gaat winnen zorgt er dus ook voor dat punters met nog meer aandacht voor de buis of iPod zullen zitten als het peloton koers zet richting San Remo.

Ook Wedden op Wielrennen? De start van deze 294 kilometer durende eendagswedstrijd zal op zondag 19 maart rond de klok van 10 uur zijn, dus alle voorspellingen volgens de pre-odds moeten vóór dat tijdstip bij de bookmakerskantoren binnen zijn. Meespelen? Check de bookmakers deals op de Wedden op Sport overzichtspagina voor Nederlandse wielerbookmakers deals!

Wedden op Sport
Klaar om te winnen?

Bij Wedden op Sport vind je alles over gokken op sport en het succesvol inzetten op sportwedstrijden. Sportgokken is met toenemende mate steeds populairder aan het worden. Via onze website wordt je dagelijks met sportnieuws en sportwedden tips voor sportweddenschappen op de hoogte gehouden.

toggle off
Gokreclame uitschakelen.