Wedden op wielerklassieker Luik - Bastenaken - Luik

Op zondag 24 april wordt in België de laatste grote wielerklassieker van dit voorjaar verreden: Luik – Bastenaken – Luik. De wedstrijd door de Ardennen zorgt altijd voor een hectisch koersverloop met veel kanshebbers die allemaal op de cruciale punten vooraan willen zitten. Weet jij de juiste naam te voorspellen die zondag gaat winnen? Scoor hoge odds met een correcte voorspelling via de bookmakers op Wedden op Sport!

Historie Luik – Bastenaken – Luik

De eerste keer dat deze klassieker werd verreden was in 1892, precies 130 jaar geleden! Winnaar van die allereerste editie was de Belg Léon Houa. Hij wist ook de tweede en derde editie op zijn naam te schrijven.

Het duurde lang voordat er vanuit Nederlands perspectief iets te vieren viel in Luik. Pas in 1960 was er Nederlands succes in deze wielerklassieker Ab Geldermans won in dat jaar Luik – Bastenaken – Luik. Na hem zijn er slechts drie andere landgenoten in geslaagd deze klassieker op hun naam te schrijven: Steven Rooks (1983), Adrie van der Poel (1988) en Wout Poels 2016).

De zege in de editie van 2021 ging naar Tadej Pogacar. Hij volgde daarmee zijn landgenoot Primoz Roglic (Jumbo Visma) op. Roglic had de klassieker in 2020 gewonnen.

Favorieten voor Luik – Bastenaken – Luik 2022

Voor de editie van dit jaar zijn er door de online bookmakers een aantal topfavoriet aangewezen. Topfavoriet één is Tadej Pogacar. De Tourwinnaar van 2020 en 2021 deed dit voorjaar al eerder van zich spreken en vindt in Luik een parkoers op zijn maat.

Naast Pogacar is ook Wout Van Aert aangestipt door de wedkantoren. De Belgische kopman van het Nederlandse Jumbo – Visma liet vorige week al zien in goede vorm te verkeren en kan ook Luik – Bastenaken – Luik prima aan. Zijn landgenoot Remco Evenepoel staat in de bookmakers polls op plek drie. Matej Mohoric en de nummer twee van vorig Julian Alaphilippe maken het rijtje topfavorieten compleet.

Odds

De pre-race quoteringen voor deze voorjaarsklassieker in het prof wielrennen staan al net zo scherp als de renners zelf. Wout Van Aert staat bij de wedkantoren bovenaan. Zijn odds lopen op tot een maximum hoogte van x3,25 keer je inleg. Bij een winnende weddenschap op Pogacar scoor je maximaal x4,25 keer het gekozen speelbedrag op de Sloveen.

Alaphilippe, woensdag nog vierde in de Waalse Pijl, staat bij de bookies op plek drie gerangschikt. De Franse wereldkampioen verloor in 2021 nipt van Pogacar en zint op revanche. Mocht hij in zijn missie slagen, dan is de maximale bookmakersbonus voor sportgokkers die zijn naam speelden x10,00 de gekozen inleg.

Achter Alaphilippe is het dringen geblazen. Evenepoel, Mohoric en Waalse Pijl winnaar Dylan Teuns staan allen op x15,00 het ingelegde speelbedrag. Eerste Nederlander in pre-odds is oud-winnaar Wout Poels. Wint hij dit jaar weer in Luik? Dan keren de bookmakers maximaal x67,00 het ingezette gokbedrag uit.

Wedden op Wielrennen

Het online Wedden op Wielrennen is voor sportgokkers een prachtige gelegenheid om het volgen van wielerwedstrijden extra spannend te maken en ook nog eens kans te maken op extra (speel)geld. Luik – Bastenaken – Luik wordt dit jaar verreden op zondag 24 april. Voorspel de winnaar van deze Waalse wielerklassieker en kom juichend over de streep als jouw favoriet deze wielerwedstrijd weet te winnen!

Speel verantwoord, veilig en bewust door je vooraf goed in te lezen over de risico’s van het online wedden op sport. Bezoek onze kennisbank en ontdek waar de beste winstkansen liggen en bepaal je strategie voor Luik – Bastenaken – Luik 2022!

Wedden op Sport
Klaar om te winnen?

Bij Wedden op Sport vind je alles over gokken op sport en het succesvol inzetten op sportwedstrijden. Sportgokken is met toenemende mate steeds populairder aan het worden. Via onze website wordt je dagelijks met sportnieuws en sportwedden tips voor sportweddenschappen op de hoogte gehouden.

toggle off
Gokreclame uitschakelen.