Wedden op Giro d' Italia 2023

Op zaterdag 6 mei gaat de 106e Giro d’ Italia van start. Deze drie weken durende wielerronde behoort samen met de Tour de France en de Ronde van Spanje tot de drie grote ronde op de internationale wielerkalender. Dit jaar lijkt de strijd om eindwinst te gaan tussen Remco Evenepoel en Primoz Roglic. Wie wordt volgens jou de winnaar van de Giro d’ Italia 2023? Voorspel en win via Wedden op Sport.nl

Historie

In de ruim honderd jarige geschiedenis van de Ronde van Italië zijn er heel wat historische edities geweest en hebben vrijwel alle grote renners de roze leiderstrui bemachtigd. Nederlandse winnaars zijn er echter maar heel weinig. Sterker nog tot nu toe lukte nog maar één landgenoot om de Giro eindzege te pakken en dat was Tom Dumoulin. Hij wist in 2017 het algemeen klassement te winnen.

Vorig jaar kreeg deze ronde met Jai Hindley een verrassende winnaar. Hindley doet dit jaar niet mee, waardoor er mogelijkheden liggen voor andere renners om troonopvolger te worden. Namens Nederland maakt Bauke Mollema de meeste kans op een goed klassement.

Favorieten Giro d’ Italia 2023

Wellicht dat er deze editie weer een winnaar uit de Lage Landen komt postvatten op het hoogste treetje van het Giro podium, maar dat zal dan naar alle waarschijnlijkheid een Belg zijn. Want Evenepoel steekt in topvorm en lijkt klaar om te gaan voor het roze. Volgens de bookmakers is hij alvast de grootste kanshebber om de roze trui naar Rome te brengen.

Roglic zal proberen hem de voet dwars te zetten. De Belgische Sportsbooks zien in de voormalig schansspringer ook de grootste concurrent voor Evenepoel. Outsiders voor de eindzege zijn Geraint Thomas, Jay Vine, oud-winnaar Tao Geoghegan Hart en Aleksandr Vlasov. Mollema wordt niet als favoriet voor eindwinst gezien.

Odds Giro d’ Italia 2023

Nederlandse Sportsbooks die Wedden op Wielrennen aanbieden, zetten de pre-race quoteringen voor de Belg Evenepoel op maximum van 1,70 keer het ingelegde speelbedrag.

Als de Nederlandse wielerploeg Jumbo Visma met Roglic victorie kraait, dan zorgt dat voor een maximale bookmakers uitbetaling van 3,00 het ingevulde speelbedrag. Sportgokkers die inzetten op Geraint Thomas als eindwinnaar van deze 106e Giro d’ Italia kunnen daarmee tot maximaal 11,00 keer het wedbedrag winnen.

Zijn landgenoot Tao Geoghegan Hart staat in de boeken tegen een pre-race quotering van x12,00. Joao Almeida is maximaal 15,00 keer het inlegbedrag waard en Aleksandr Vlasov sluit het rijtje favorieten met een pre-race quotering voor eindwinst in de Giro van maximaal x17,00.

Wedden op Wielrennen

Check de Wedden op Sport.nl bookmakerspagina voor een overzicht van alle actuele odds en deals voor deze Ronde van Italië 2023. Spelen op de koers maakt het volgen namelijk nog spannender. Ook meespelen in de Giro poule van de online bookmakers? Sluit dan een weddenschap af op jouw favoriet! Wie weet ben jij straks in Rome één van de winnaars!

De Giro d’ Italia start op zaterdag 6 mei met een individuele tijdrit. De driewekelijkse ronde finisht op zondag 28 mei in Rome met een rit in lijn. Dagelijks kan er worden ingezet op de ritwinnaar. En elke dag passen de Sportsbooks de outright odds voor eindwinst aan. Check dus dagelijks Wedden op Sport.nl en fiets hoge Giro quoteringen binnen met het Wedden op Wielrennen!

Wedden op Sport
Klaar om te winnen?

Bij Wedden op Sport vind je alles over gokken op sport en het succesvol inzetten op sportwedstrijden. Sportgokken is met toenemende mate steeds populairder aan het worden. Via onze website wordt je dagelijks met sportnieuws en sportwedden tips voor sportweddenschappen op de hoogte gehouden.

toggle off
Gokreclame uitschakelen.