Voorspel de winnaar van de wielerklassieker Luik - Bastenaken - Luik

De wielerkoersen volgen elkaar op dit moment in rap tempo op. Naast de Giro en de BinckBank Tour kan je dit weekend ook wedden op de uitslag van Luik – Bastenaken – Luik. Deze Waalse wielerklassieker wordt normaal gesproken in het voorjaar verreden, maar werd toen om bekende redenen afgelast. Komende zondag trekken de renners alsnog door de Waalse Ardennen om op zoek te gaan naar een opvolger voor Jakob Fuglsang; die vorig jaar deze klassieker won.

Historie

Het is al de 106de keer dat er wielrenners op de fiets kruipen voor Luik – Bastenaken – Luik. De stalen ros werd voor het eerst in gang gezet in 1892! In de eerste jaren was de koers vooral een Belgische aangelegenheid, met af en toe een Fransman of Duitser die kwam zegevieren.

Sinds de jaren ’80 is daar verandering in gekomen en heeft de klassieker een heel internationaal deelnemersveld. Grote namen als Moreno Argentin, Sean Kelly, Michele Bartoli, Davide Rebellin, Alejandro Valverde en Philippe Gilbert kwamen al winnen in Luik. Ook waren er enkele Nederlandse overwinning te noteren: Steven Rooks was in 1983 de eerste, Adri van der Poel pakte in 1988 de bloemen en in 2016 was Wout Poels de derde Hollander die deze koers op zijn naam wist te schrijven.

Favorieten

Bij de favorieten voor dit jaar geen landgenoten. De meeste Nederlanders met klimmersbenen zitten in voorbereiding op de Giro of de klassiekers. Bauke Mollema zit in de lappenmand na zijn val in de Tour en Poels heeft tot nu toe niet de benen van 2016.

Tom Dumoulin is wel van de partij, maar zal in dienst rijden van Roglic. Bovendien is de Limburger voorzien voor de Vuelta en gebruikt hij deze periode om te herstellen richting die Ronde van Spanje, die eind deze maand begint.

Wereldkampioen Julian Alaphilippe is de grootste kanshebbers volgens de online bookmakers. Bij de TOTO staat de Fransman als topfavoriet genoteerd. Ook de andere legale (buitenlandse) wedkantoren komt zijn naam steeds terug. Marc Hirschi, winnaar van een touretappe en afgelopen woensdag de beste in de Waalse Pijl, wordt ook goede kansen toegedicht. Verder wordt er bij Wedden op Sport ook veel gespeeld op Michael Woods en Michal Kwiatkowski.

Odds

Als we de pre-race quoteringen erbij pakken zien we dat Alaphilippe een klasse apart is momenteel. De renner van Deceuninck Quick Step krijgt desondanks nog een mooie quotering achter zijn naam bij TOTO.nl: x3,45. Sunweb-renner Hirschi volgt met x5,40 op gepaste afstand. De Canadees Woods levert al bijna het dubbele op ten opzicht van Alaphilippe: x7,80 voor Woods.

Ook Kwiatkowski blijft tot de kandidaten behoren volgens de bookies. De Pool heeft al een tijdje niets gewonnen en moet bij Team Ineos – Grenadiers vooral veel knechten voor zijn kopmannen. Toch is ‘Kwiat’ de vierde in lijn als het gaat om de pre-odds: x10,75.

Voor Tourwinnaar Tadej Pogacar hebben de online goksites: x14,75 je inleg over. Jumbo Visma is een keer geen topfavoriet bij deze koers.  Primoz Roglic heeft volgens de bookmakers nog de beste papieren: x16,50, terwijl Tom Dumoulin met x35,00 ver van de topkandidaten verwijderd blijft in de wedlijstjes voor Luik – Bastenaken – Luik 2020.

Wedden op Wielrennen

Wielerliefhebbers kunnen deze dagen hun hart ophalen. Elke dag is er wel een topkoers. Voor mensen die graag een gokje wagen op een wielerwedstrijd zijn het dan ook gouden dagen. Zorg dat je op tijd je voorspelling plaatst en doe dat dan onder de beste voorwaarden, veilig en verantwoord. Wedden op Wielrennen doe je daarom het beste via Wedden op Sport: al jarenlang een betrouwbare partner bij het online voorspellen van wielerwedstrijden en andere grote sportevenementen!

Doe jij ook mee? Ga dan in de hoogste versnelling naar onze bookmakerspagina, schakel naar het grootste verzet en kom juichend over de meet als jouw voorspelling voor Luik – Bastenaken – Luik uitkomt!

Wedden op Sport
Klaar om te winnen?

Bij Wedden op Sport vind je alles over gokken op sport en het succesvol inzetten op sportwedstrijden. Sportgokken is met toenemende mate steeds populairder aan het worden. Via onze website wordt je dagelijks met sportnieuws en sportwedden tips voor sportweddenschappen op de hoogte gehouden.

toggle off
Gokreclame uitschakelen.