Swiss Digital 5 enorm populair bij bookmakers

Nu alle wielerwedstrijden op de weg tot in ieder geval augustus zijn afgelast vanwege de uitbraak van het coronavirus, stappen de heren renners in hun eigen woonplaats op de fiets om vanuit huis wedstrijden te fietsen tegen hun concurrenten. Vorige maand werd door dertien coureurs al de Ronde van Vlaanderen afgewerkt. Deze week krijgt dat initiatief een vervolg met de Swiss Digital 5. En wat blijkt: dit is een groot succes, ook bij de bookmakers

Historie

De Swiss Digital 5 is de digitale versie van de beroemde Ronde van Zwitserland, een meerdaagse wielerkoers die normaal gesproken begin juni verreden zou worden in voorbereiding op de Tour de France. De 84ste uitgave van deze koers is echter afgelast vanwege de uitbraak van corona in Europa (en de rest van de wereld). Swiss Digital 5 is een initiatief van Velon, een dataspecialist die zich heeft gespecialiseerd in wielerdata.

De wedstrijd wordt live uitgezonden via diverse (online) TV kanalen en livestreams. Alle World Tour Teams hebben een aantal renners in koers. Hierdoor is de Swiss Digital 5 het tot nu toe grootste online wielerevenement ooit! De renners rijden exact hetzelfde parkoers als in het oorspronkelijke etappeschema stond. Velon heeft ervoor gezorgd dat bij alle renners de weerstand wordt aangepast zodra er geklommen moet worden. Ook is er rekening gehouden met zuigkracht, wind- en windrichting en afdalingen.

Favorieten

Dit digitale initiatief van Velon kan op enkele grote renners rekenen, waaronder: Julian Alaphilippe, Remco Evenepoel, Adam Yates, Romain Bardet, Primoz Roglic, Vincenzo Nibali en wereldkampioen Mads Pedersen. In totaal nemen er 19 teams deel, waaronder 16 WorldTour-formaties. Ook Jumbo Visma en Sunweb behoren tot de deelnemende ploegen.

Op het digitale platform Rouvy rijden de ploegen etappes uit de Ronde van Zwitserland, zowel vlakke- als bergritten. Hierbij worden echte videobeelden van de oorspronkelijke route gebruikt. De data van de renners (snelheid, vermogen en cadans) zullen tijdens de wedstrijden in beeld te zien zijn.

De teams mogen per etappe drie renners afvaardigen. Elke etappe – die ongeveer een uur duurt – mag de selectie worden aangepast. Hierdoor zijn er dagelijks andere favorieten aan te wijzen en maak je iedere dag opnieuw kans om de juiste winnaar te voorspellen!

Odds

Via de diverse bookmakerskantoren kan er tot en met zondag dagelijks gespeeld worden op de Swiss Digital 5. Dat kan op individuele renners of op een ploeg. Voor de vlakke etappes is Greg van Avermaet een veel gespeelde naam: x7,00 je inleg als hij wint. Michael Matthews is ook populair: x13,00 keer het ingelegde speelbedrag.

Thuisrijder Stefan Kung doet ook mee en maakt volgens de wielerkenners zeker kans op dagwinst. Lukt hem dat? Dat levert dat spelers op hem x21,00 keer je inleg op!

Voor de zwaardere ritten kijken we vooral naar Bardet, Roglic en Nibali. Ook Rohan Dennis (winnaar van rit 1 op woensdag) heeft volgens de bookies veel kans op een nieuwe overwinning in de komende dagen.

Check onze website dagelijks voor de actuele odds bij de etappe die op die dag verreden wordt. Virtueel koersen is lastiger te controleren dan echte koersen, dus massasprints zullen er naar verwachting niet gaan komen deze week.

Wedden op Wielrennen

In een tijd waarin er niet gekoerst wordt, is een initiatief als Swiss Digital 5 een verademing voor elke wielerliefhebber! Ook de heren profs genieten zichtbaar van dit online alternatief. Er wordt nu al enorm veel gegokt op deze wedstrijd! Profiteer mee en laat ook je voorspelling voor de komende etappewinnaars achter bij Wedden op Sport. Zo kan jij zelfs tijdens deze coronacrisis geld verdienen aan het Wedden op Wielrennen! 

Wedden op Sport
Klaar om te winnen?

Bij Wedden op Sport vind je alles over gokken op sport en het succesvol inzetten op sportwedstrijden. Sportgokken is met toenemende mate steeds populairder aan het worden. Via onze website wordt je dagelijks met sportnieuws en sportwedden tips voor sportweddenschappen op de hoogte gehouden.

toggle off
Gokreclame uitschakelen.