Wedden op Wimbledon

Voor sommige mensen is wedden op sport een nogal droge bezigheid. Zij zien het puur als een transactie: je zet geld in op wedstrijd x met de voorspelling dat partij y wint en je hoopt dat je daar geld mee wint. Voor veel mensen is wedden echter veel meer dan dat. Wanneer je wedt op sport, wed je waarschijnlijk op een sport waar je van houdt. Een sport waar je graag naar kijkt, waarin je een favoriet team of favoriete atleet hebt en die je zelf wellicht ook beoefent. Bij wedden op sport kan dus emotie komen kijken en bijna nergens is dat zo sterk het geval als bij wedden op Wimbledon. Voor de meeste mensen is wedden op Wimbledon niet zomaar iets. Het betekent namelijk wedden op een uniek evenement. In elke sport heb je wedstrijden, toernooien of evenementen die de sport ontstijgen. In tennis kun je elk jaar weer genieten van prachtige toernooien. De hoogtepunten worden gevormd door de grand slams: dit zijn de toernooien die er echt toe doen. Hier willen de wereldtoppers hun kunnen tonen. Maar zelfs binnen deze hoog aangeschreven toernooien, is er sprake van een bepaalde hiërarchie. Wanneer je tennisfans vraagt wat het ultieme tennistoernooi is, dan zul je toch overwegend dezelfde antwoorden krijgen: Wimbledon. Wimbledon spreekt tot de verbeelding. Het gras, de stadions, het publiek, de grote namen uit het verleden, maar vooral de stijl en ambiance. Wimbledon is meer dan een grand slam alleen: het is in alle opzichten de ultieme uiting van wat tennis kan zijn.

Wedden op Wimbledon maakt je onderdeel van een rijke traditie

Wanneer je gaat wedden op Wimbledon, word je onderdeel van een rijke traditie. Sowieso is wedden op sport in Engeland iets dat nog veel vaker voorkomt dan in Nederland, en de meeste andere landen. Het zit diep geworteld in de Engelse sportcultuur. En eerlijk is eerlijk: dat kan prachtig zijn. Het maakt een groots evenement als Wimbledon alleen nog maar spannender. Daar moet wel bij worden opgemerkt dat dit natuurlijk alleen geldt wanneer je op de juiste manier wedt. Wat is op de juiste manier wedden dan? Dit ligt deels aan jezelf en deels aan waar je wedt. Wedden op Wimbledon, of elke andere vorm van wedden op sport, moet in de eerste plaats een leuke, spannende hobby zijn. Natuurlijk wil je geld verdienen: dat is het uiteindelijke doel. Het is echter wel zaak om hier op verantwoorde wijze mee om te gaan. Je kunt teleurstellingen voorkomen door realistisch tegen het wedden aan te kijken: je kunt winnen maar je kunt ook verliezen. Wed je goed, dan heb je een mooi extra zakcentje, wed je verkeerd, dan kun je jouw inleg kwijtraken. Zolang je dit in je achterhoofd houdt en niet wedt met geld dat je niet hebt of niet kunt missen, is er niets aan de hand. Kies er ook altijd voor om te wedden bij een geautoriseerde bookmaker. Door dit te doen, weet je zeker dat je legaal wedt, dat het kantoor onder goed toezicht staat en dat je inleg veilig is.

Heb je aan het bovenstaande gedacht, dan ben jij klaar om te wedden op Wimbledon en ga je een zeer spannende en hopelijk winstgevende periode tegemoet. Op tennis wedden, wordt in groten getale gedaan, maar de absolute piek wordt bereikt tijdens Wimbledon: het grootste tennisevenement ter wereld.

Waarom wedden op Wimbledon zo leuk is

Er is bijna geen sport ter wereld waar je niet op kunt wedden. Zeker in het digitale tijdperk waarin wij leven, zijn de mogelijkheden uitgebreider dan ooit tevoren. Je hoeft immers niet zoals vroeger naar een fysieke locatie te gaan om daar je inleg te bepalen. Je kunt het gewoon legaal en veilig doen vanachter je computer. Dit heeft ervoor gezorgd dat steeds meer mensen de spanning van wedden op sport ontdekken. Wie hier ervaring mee heeft, zal misschien hebben gemerkt dat de beleving sterk kan variëren per evenement of sport. Als je ook wedt voor de extra beleving, kan het verstandig zijn om van te voren na te gaan in hoeverre je de wedstrijden waarop je wedt ook echt kunt beleven. Wedden op Wimbledon is wat dat betreft een van de beste keuzes die je kunt maken. Lang niet elke sport wordt op tv uitgezonden. Bij sporten die wel worden uitgezonden, gaat het vaak om samenvattingen. Maar als je wedt op een sport, dan wil je toch ook kunnen zien hoe wedstrijden verlopen? Tennis is een sport die wereldwijd populair is. Dat betekent dat er veel tenniswedstrijden (live) op de Nederlandse tv te volgen zijn, of op buitenlandse zenders die in Nederland kunnen worden ontvangen. Bij veel sporten moet je extra betalen om de belangrijkste wedstrijden, competities of toernooien te kunnen zijn. Zo moeten voetbalfans die de Serie A, La Liga of de Premier League willen volgen, een abonnement nemen op betaalzenders. Bij tennis is dat soms ook zo, maar niet bij Wimbledon. Wimbledon is een absoluut wereldevenement op het gebied van sport en is “gewoon” live te volgen op tv. Dat maakt wedden op Wimbledon extra leuk. Zet jij geld in op jouw favoriete tennisspeler of -speelster? Dan kun je zijn of haar wedstrijden bekijken. Dat zorgt natuurlijk voor meer betrokkenheid. Je kunt achteraf resultaten raadplegen om te zien of jij de uitkomst goed voorspeld hebt, maar het is toch veel leuker en spannender om die uitkomst tot stand te zien komen?

Wimbledon kent een duur van twee weken. In die twee weken tijd moeten ontzettend veel wedstrijden worden afgewerkt. De locatie kent meerdere banen waar – zeker in de eerdere rondes – veel wedstrijden tegelijk worden gespeeld. Het is niet te doen om al deze wedstrijden live op tv uit te zenden. De keuze valt vaak op de meest aansprekende partijen. Wanneer twee spelers uit de top 10 het tegen elkaar opnemen, maakt die partij natuurlijk meer kans om uitgezonden te worden dan wanneer het een speler van buiten de top 20 tegen een qualifier betreft. Gelukkig worden wel alle wedstrijden gefilmd en kun je deze online bekijken. Vaak nog gratis ook. Speelt jouw favoriet niet op een van de hoofdbanen, maar wil je zijn of haar partij wel zien? Dat is dan geen probleem.

Een illuster toernooi

Wimbledon geldt niet alleen in de tenniswereld als misschien wel het grootste en belangrijkste toernooi: het staat ook in algemene sportwereld aan de top. Het winnen van Wimbledon kun je in een adem noemen met het winnen van de Champions League of de Indy 500. Het is als tennisser een van de grootste prestaties die je kunt leveren. Wimbledon is dan ook echt een illuster toernooi. Een toernooi met buitengewoon veel historie. De eerste editie vond al in 1877 plaats. Natuurlijk is er sinds die tijd veel veranderd. De sport is geëvolueerd en alles is een stuk moderner dan toen. Een van de redenen waarom Wimbledon echter nog zo tot de verbeelding spreekt, is omdat sommige dingen wel nog bij het oude zijn gebleven. Zo spelen alle spelers en speelsters nog steeds in het wit. Waar tenniswedstrijden soms (vooral bij de dames) zijn uitgegroeid tot halve modeshows, blijft het bij Wimbledon klassiek en elegant. Die hele sfeer zie je overal terug, ook in de stadions en rondom de locatie. Wimbledon is classy. Maar Wimbledon is ook een plek waar je de echte wereldsterren in actie ziet. Recente edities zijn bij de mannen gewonnen door grootheden als Novak Djokovic, Roger Federer, Andy Murray (tot grote vreugde van de Engelsen) en Rafael Nadal. Bij de vrouwen hebben grote kampioenen als Simona Halep, Angelique Kerber, Serena Williams, Petra Kvitova en Amelie Mauresmo het toernooi op hun naam geschreven. Wie terugkijkt in de lijst met voormalige winnaars, ziet daar uiteraard ook grootheden uit het verleden staan: Lindsay Davenport, Jana Novotna, Martina Hingis, Steffi Graff, Martina Navratilova, Chris Evert, Billie Jean King, Suzanne Lenglen, Pete Sampras, Stefan Edberg, Boris Becker, John McEnroe, Pat Cash, Michael Stich, Bjorn Borg, Jimmy Connors, Arthur Ashe, Rod Laver…. iedere nieuwe winnaar van Wimbledon voegt zich in een lange rij met grote voorgangers. Dit is dan ook een toernooi dat je als tennis pro op je palmares wilt hebben staan. In zeker zin kun je haast zeggen dat je haast zeggen dat je als speler pas echt meetelt wanneer je Wimbledon hebt gewonnen, hoewel opgemerkt moet worden dat er tal van topspelers zijn die dit toernooi nooit op hun naam hebben kunnen schrijven.

Bereid je voor en laat zien dat je kennis van zaken hebt

Wimbledon vindt plaats middenin het tennisseizoen. Wil je wedden op Wimbledon? Doe hier dan je voordeel mee. Je kunt namelijk nooit als excuus aanvoeren dat jij je niet goed hebt kunnen voorbereiden of niet op de hoogte was van de stand van zaken. In aanloop naar Wimbledon vinden tal van kleinere toernooien plaats waarin spelers zich optimaal voorbereiden. De zekerheid dat je gaat winnen wanneer je gaat wedden op Wimbledon heb je nooit, maar door de sport op de voet te volgen, zul je zeker jouw kansen vergroten. Wie is in vorm in aanloop naar het toernooi? Welke topper stelt teleur en welk opkomend talent manifesteert zich? Bekijk wedstrijden, begeef je in de community en houd in de gaten wat kenners en analisten voorspellen om jezelf een kansrijke uitgangspositie te verschaffen.

Populaire sporten

Meest gespeelde sportcategorieen
Wedden op Sport
Klaar om te winnen?

Bij Wedden op Sport vind je alles over gokken op sport en het succesvol inzetten op sportwedstrijden. Sportgokken is met toenemende mate steeds populairder aan het worden. Via onze website wordt je dagelijks met sportnieuws en sportwedden tips voor sportweddenschappen op de hoogte gehouden.

toggle off
Gokreclame uitschakelen.