Wedden op Tour de France

Wedden kan op verschillende manieren. Je kunt wedden op tal van sporten en dan ook nog eens op verschillende uitslagen, statistieken en in diverse hoedanigheden. Ook de redenen om te wedden kunnen verschillend zijn. Sommige mensen doen het puur voor het geld, anderen voor de spanning of uit liefde voor de sport. Wanneer je mensen zou vragen op welk groot sportevenement zij zouden willen wedden, krijg je vaak een antwoord uit liefde voor de sport: mensen kiezen hun favoriete sport en evenement. Een antwoord dat je vaak zult horen: de Tour de France. Wedden op Tour de France is ontzettend populair. Onder echte liefhebbers van de wielersport en de tour, maar ook onder mensen die af en toe of misschien zelfs bijna nooit wedden.

De legendarische Tour de France

De Tour de France is legendarisch. Sterker nog: wie zegt dat dit de meest gerenommeerde sportwedstrijd ter wereld is, heeft misschien nog wel gelijk ook, hoewel dit natuurlijk altijd subjectief blijft. Een ding staat vast: over de hele wereld zitten mensen wekenlang aan de buis gekluisterd om hun favoriete wielerhelden te zien. Daartoe blijft het zeker niet beperkt, want de fans van de Tour staan ook bekend om hun massale aanwezigheid langs de etappes. Honderdduizenden mensen verzamelen zich langs de baan om de spanning en sfeer van dichtbij mee te maken en de renners aan te moedigen. Zelfs mensen die geen uitgesproken liefhebber zijn van wielrennen, trekken massaal naar de etappes toe. De Tour van dichtbij meemaken, is een unieke beleving en voor velen een waar uitje. Het bewijst de populariteit van de Tour de France. Omdat deze wielerronde zo populair is, is ook wedden op Tour de France zeer populair.

Ben jij een echte liefhebber?

Ben jij een echte liefhebber van de Tour de France? Kijk jij al maanden uit naar de start en kom je na afloop direct in een soort leegte terecht en zou je willen dat je de tijd een jaar vooruit kon spoelen? Dan is wedden op Tour de France echt iets voor jou. Maar hoe ga je te werk? Elke editie weer zijn er honderden renners die aanspraak hopen te maken op de eindzege. Slechts een klein deel daarvan is natuurlijk daadwerkelijk kanshebber. Maar wie zijn dan de toppers? Natuurlijk zijn er de gevestigde namen waar je altijd rekening mee moet houden voor de eindzege. Maar kunnen zij het laten zien op het moment suprême? En zelfs als ze in vorm zijn en aan de kop meedoen: kunnen zij dit volhouden of gooien blessures, lekke banden of andere vormen van pech roet in het eten? De weg naar glorie is een lange. Een zeer lange en er kan een hoop gebeuren. En dan heb je nog niet eens rekening gehouden met eventuele outsiders.

Wedden op Tour de France: risico en charme

Wedden op sport is altijd spannend en dat geldt natuurlijk ook voor wedden op Tour de France. Je hebt namelijk nooit zekerheid. Dat is tegelijkertijd het risico en de charme van wedden. Maar hoe zorg je er nu voor dat je een zo groot mogelijke kans maakt om rendement te pakken op je inleg? Omdat je nooit zekerheid hebt dat je ook gaat winnen, kan zelfs de grootste kenner de fout in gaan. Echter, door kennis op te doen van de sport, kun je jouw kansen op goede resultaten verhogen. De Tour duurt lang en er kan een hoop gebeuren, maar dat neemt niet weg dat je in aanloop er naartoe voorzichtige voorspellingen kun gaan doen. Je kunt tegenwoordig bijzonder eenvoudig op de hoogte blijven van uitslagen en ontwikkelingen. Zo kun je een goed beeld vormen van welke renners in bloedvorm steken en welke renners het dit seizoen nog niet hebben laten zien, reeds bij aanvang van de tour. Wielrennen is een wereldwijd populaire sport, dus ook buiten de Tour de France om heb je genoeg mogelijkheden om wielrennen op de voet te volgen. Op tv, al dan niet live, maar zeker ook op het internet. Naast streams van wedstrijden kun je natuurlijk ook non stop lezen over het laatste nieuws, op de hoogte blijven op fora en andere communities en natuurlijk belangrijke personen uit de wielersport volgen op social media. Op die manier blijf je zo goed mogelijk op de hoogte en ben je automatisch goed voorbereid. Dat kan niet alleen in je voordeel werken wanneer je gaat wedden op Tour de France, maar zorgt ook voor extra beleving en nog meer plezier bij je favoriete sport.

Tal van wedmogelijkheden

Wedden op sport, betekent vaak wedden op een momentopname. Je zet bijvoorbeeld geld in op een winnaar van een voetbalwedstrijd en binnen 90 minuten is het voorbij. Bij wedden op de Tour de France gaat dat wat anders. De Tour bestaat uit talloze etappes en elke etappe kan het beeld totaal veranderen. Vaak zie je goed sprinters in het klassement terugzakken op het moment dat de bergetappes zich aandienen, terwijl op die momenten de klimmers juist weer enorme sprongen naar de top van het klassement maken. Ga je wedden op Tour de France, dan zit je niet per se vast aan een bepaalde vorm van wedden. Natuurlijk kun je van tevoren winnaar voorspellen, zowel de winnaar van het eindklassement als de winnaars van tal van andere klassementen, maar je kunt ook wedden terwijl de tour onderweg is. Uiteraard kun je ook kiezen voor een combinatie en zo blijft wedden op de Tour de France altijd spannend. Sowieso wordt elk sportevenement nog spannender wanneer je erop wedt. Elk moment telt en je houdt constant de laatste ontwikkelingen in de gaten om te zien hoe deze van invloed zijn op je voorspelling.

De meest legendarische wielerwedstrijd

In elke sport heb je evenementen of wedstrijden die het summum vormen. Denk aan de Grand Prix van Monaco in de formule 1, de finale van de Champions League of van de Super Bowl. Bij wielrennen gaat het om een heel evenement: de Tour de France.  De Tour de France is ‘s werelds meest legendarische wielerwedstrijd. Dit is de wedstrijd die iedere renner op zijn palmares wil hebben staan. Als je de Tour weet te winnen, treed je automatisch toe tot een select gezelschap grootheden. Het is een echte career defining win zoals dat in het Engels zo mooi heet. Een topwielrenner zal zijn carrière pas echt als geslaagd zien, wanneer een overwinning in de Tour de France een feit is. Maar dat is slechts weinigen en alleen de allergrootsten gegund. Want dat is toch wel het mooie aan de Tour de France: het is een ware slijtageslag waarin de allerbeste uiteindelijk als winnaar eindigt. In andere sporten kun je nog wel eens spreken van een gelukkige overwinning. Maar om de Tour te winnen, zul je wekenlang dag in dag uit top moeten presteren.

Tour de France live volgen

De eerste Tour de France, of Ronde van Frankrijk, zoals de wedstrijd ook wel genoemd wordt, vond al in 1903 plaats. Toen de eerste editie van de Tour plaatsvond, die destijds nog redelijk kleinschalig was, hadden niet veel mensen gedacht dat het uit zou groeien tot een van de grootste sportevenementen ter wereld. Maar zeker toen de media in opkomst kwamen en in elk huishouden een radio en later ook een tv kwam te staan, nam de populariteit van de Tour jaar na jaar toe. De eerste tv-uitzending vond in 1948 plaats en sinds die tijd is deze wielerronde niet meer weg te denken van tv. Het is veelzeggend dat een sportwedstrijd die weken duurt, elke dag op de tv te zien is, meestal nog rechtstreeks ook. Liefhebbers willen het liefst geen minuut missen. Tijdens de Tour staan op tal van kantoren en andere werkplekken non stop tv’s aan. Een beter bewijs van de grootsheid van deze wielerronde is er niet. Grote renners als Chris Froome, Miguel Indurain en Alberto Contador, maar ook helden van langer terug zoals Eddy Merckx en Bernard Hinault hebben in de Tour de France (meermaals) de eindzege behaald. Desondanks ontbreken er op de lijst met winnaars echt nog wel wat grote namen. Dat geeft eens te meer aan dat wedden op Tour de France echt heel spannend is. Zelfs voor de beste renners ter wereld is het geen gegeven dat zij in hun carrière de meest prestigieuze wedstrijd ter wereld gaan winnen.

Veilig wedden op Tour de France bij een erkende bookmaker

In grote sportevenementen gaat enorm veel geld om. Niet alleen in de sport zelf, maar ook in de wereld er omheen. Niet in de laatste plaats in het wedden. Wedden op de Tour de France moet leuk en spannend blijven. Dat betekent onder andere dat jij je geen zorgen zou moeten maken over de veiligheid van je inleg. Door te wedden bij een erkende bookmaker, weet je zeker dat je geld veilig is en dat je ook uitgekeerd krijgt wanneer je wint. Bij een legaal wedkantoor weet je namelijk zeker dat er sprake is van goede controle. Maar natuurlijk ben je zelf ook verantwoordelijk voor een fijne wedervaring. Natuurlijk: je geld verliezen, is niet leuk, maar het kan gebeuren. Wees je hier altijd van bewust. Zorg ervoor dat je niet gaat wedden op de Tour de France met geld dat je niet hebt of niet kunt missen.

Populaire sporten

Meest gespeelde sportcategorieen
Wedden op Sport
Klaar om te winnen?

Bij Wedden op Sport vind je alles over gokken op sport en het succesvol inzetten op sportwedstrijden. Sportgokken is met toenemende mate steeds populairder aan het worden. Via onze website wordt je dagelijks met sportnieuws en sportwedden tips voor sportweddenschappen op de hoogte gehouden.

toggle off
Gokreclame uitschakelen.