Wedden op Snooker

Snooker is een traditionele sport. Een echte gentlemen’s game. Veel mensen associëren snooker dan ook niet direct met moderne technologie. Toch is dit wel degelijk het geval. Denk alleen maar eens aan wedden op snooker. Dit hoeft echt niet meer plaats te vinden in stoffige kantoortjes. Wedden op snooker kan “gewoon” online. Daarbij zul jij je wellicht ook nog eens verbazen over de mogelijkheden die er zijn en de veel verschillende soorten weddenschappen waar je aan deel kunt nemen. Voor de echte fan is er dan ook genoeg om uit te kiezen. We schrijven bewust “echte fan”, want wedden op snooker is zeker niet voor iedereen weggelegd. Wil je echt kans maken om een mooi bedrag te winnen met wedden op snooker, zorg dan dat je jouw kennis paraat hebt ende sport op de voet volgt.

Veilig wedden op snooker

Wanneer je gaat wedden op snooker, wil je dit veilig kunnen doen. De belangrijkste regel die geldt bij wedden, is dat je nooit wedt met geld dat je niet hebt of niet kunt missen. Wat in die context een hoop geld is, is per persoon verschillend. Maar of jij nu wedt met een klein extra zakcentje, of dat je echt een significant bedrag inzet: je wilt de zekerheid dat je geld legaal en veilig wordt ingezet. Wed daarom altijd bij een geautoriseerde bookmaker. Die zijn er gelukkig, dus je kunt zorgeloos wedden.

Veilig wedden zegt verder natuurlijk niets over resultaten. Met wedden op snooker kun je een mooi bedrag verdienen, maar je kunt natuurlijk ook je inleg kwijtraken. Het is en blijft wedden en dat betekent dat er altijd een onvoorspelbaar element aanwezig is. Dit onvoorspelbare element is natuurlijk wat wedden op snooker (of elke andere sport) zo interessant en spannend maakt. Natuurlijk: je wilt geld winnen, maar het is natuurlijk leuker en veel bevredigender als je hier wel kennis voor nodig hebt en het spannend blijft.

Hoe kun je eigenlijk wedden op snooker?

Wedden op snooker kan op diverse manieren. Er is altijd wel een manier die het beste bij jou past, dus dat maakt het extra interessant. De meest voorkomende en tevens eenvoudigste weddenschap die je af kunt sluiten, is op de winst van een partij. Twee snookeraars staan tegenover elkaar: het is aan jou om te zeggen wie er wint. Hoe je deze vorm van wedden op snooker precies vormgeeft, is geheel aan jou: wedden op je favoriete speler, op enkele wedstrijden, of op complete wedstrijden: het kan allemaal.

Wie een stap verder wil gaan, kan bijvoorbeeld wedden op toernooiwinst. Je kunt hiermee natuurlijk meer geld verdienen, omdat het een vorm van wedden is die nog een flinke stap verder gaat en meer kennis vereist. De winnaar van een wedstrijd voorspellen, dat kunnen veel mensen wel. Maar vanaf het begin voorspellen wie het toernooi wint… dat is andere koek. Deze vorm van wedden op snooker biedt echter ook weer bepaalde voordelen. Het is niet zo dat je in een keer je geld kwijt bent in het begin. Om dit nader toe te lichten: wanneer je wedt op een wedstrijd en de speler op wie je hebt gewed verliest, heb je deze weddenschap verloren. Maar wed je op toernooiwinst, dan kan het natuurlijk zo zijn dat jouw winnaar er na een nederlaag nog niet direct uit ligt en dat hij/zij alsnog aanspraak mag maken op de eindzege.

Meestal vinden sportweddenschappen van tevoren plaats. Zodra je weet wie het tegen wie opneemt, kun je in gaan zetten. Wedden op snooker kan tegenwoordig ook live. Live wedden op snooker stelt je in staat om – tot op zekere hoogte – nog tijdens wedstrijden die bezig zijn in te leggen. Zo kun je eerst observeren wie er in vorm is en wie niet en op die manier mogelijk beter voorspellen.

Snooker kent een lange traditie

Snooker kreeg een officiële status in 1968. In dat jaar werd namelijk de officiële bond opgericht. Het spel is echter al veel ouder. Het eerste wereldkampioenschap werd al in 1928 gehouden en al vele decennia voor die tijd werd het spel gespeeld. Men mag de Engelsen zien als grondleggers van snooker. Dit gebeurde echter (waarschijnlijk) niet in Engeland zelf. Waarschijnlijk hebben Engelse soldaten een vroege versie van het spel bedacht en geïntroduceerd in India. Engeland en snooker zijn echter onlosmakelijk met elkaar verbonden. De sport is in Engeland zeer populair. Snooker mag echter met recht een wereldsport worden genoemd. Maar ook in China en andere grote delen van Azië is het spel populair, evenals talloze landen in Europa.

Snooker in Nederland

Snooker valt in Nederland onder de Koninklijke Nederlandse Biljartbond (KNBB). Hoewel snooker altijd wel enige populariteit heeft genoten in Nederland, is het aantal leden en verenigingen de afgelopen jaren wat teruggelopen. Desondanks zijn er nog ruim 1.300 verenigingen actief en spelen zo’n 30.000 mensen in Nederland snooker op competitief niveau.

Veel toernooien om op te wedden

Omdat snooker over de hele wereld wordt gespeeld, is wedden op snooker zeer interessant. Je kunt dit het hele jaar rond doen, want naast talloze competities zijn er ook veel grote toernooien over de hele wereld. Gerenommeerde toernooien zijn onder andere de Riga Masters in Letland, het Indian Open in India, World Open in China, Shanghai Masters in China, de European Masters in Roemenië, het International Championship in China, het UK Championship in Engeland, de German Masters in Duitsland, het Welsh Open in Wales, de Snooker shoot-out in Engeland, het China Open in China en het World Snooker Championship in Engeland.

Dergelijke toernooien zijn de momenten om te schitteren voor gerenommeerde topspelers zoals Ronnie O’Sullivan, Mark Shelby, Stuart Bingham, Mark Williams en Judd Trump. Dus of je nu wilt wedden op je favoriete speler of een bepaalde competitie: er zijn mogelijkheden volop.

Tijdens de bovengenoemde toernooien zijn voor spelers punten te verdienen waarmee zij kunnen klimmen in de ranking. Alleen de hoogst geclassificeerde spelers mogen uitkomen op het prestigieuze World Snooker Championship in Engeland. Dit is het toernooi der toernooien waarop alleen de crème de la crème uitkomt. Wedden op snooker is extra interessant omdat je het hele seizoen mee kunt wedden. Stel je eens voor dat jij telkens wet op een speler die toernooi na toernooi op zijn naam schrijft en uiteindelijk ook het World Snooker Championship wint… dan mag je een mooi bedrag op je rekening bijschrijven. Maar goed: zekerheid heb je nooit, want net zoals je kunt winnen, kun je ook verliezen.

Wed met vrienden of medespelers

Volg jij snooker met vrienden of speel je zelf snooker? Wedden op snooker met vrienden of medespelers is natuurlijk nog spannender en leuker. Door je vrienden erbij te betrekken, ontstaat een gezonde rivaliteit. Het wedden wordt nog spannender, zeker wanneer jullie ook samen de wedstrijden bekijken. Dat staat sowieso al garant voor een leuke avond, maar het wordt natuurlijk nog leuker wanneer jullie allemaal gewed hebben. Het zal zeker spannend zijn om elkaars inzet te vergelijken. Wie denkt wat? En waarom? Uiteindelijk zal dan een prangende vraag beantwoord worden: wie is in jouw kring de echte snooker expert? Natuurlijk ga je wedden op snooker in de hoop een mooi bedrag te winnen. Maar spanning en rivaliteit zijn natuurlijk ook een interessant onderdeel van het wedden. Uiteindelijk geeft het namelijk ook een goed gevoel om “bragging rights” te hebben en aan je vrienden te laten zien dat jij de onbetwiste expert bent.

Leef je in en gebruik je kennis

Zonder enige vorm van kennis wedden op snooker is op zijn minst gezegd niet zo handig. Snooker is nu eenmaal geen sport die veel aandacht krijgt op tv en in de media. Het blijft een sport voor liefhebbers. Om goed te kunnen voorspellen, is het toch echt wel van belang dat je weet waar je jouw geld op inzet. De supersterren uit sporten zoals voetbal, tennis, wielrennen en formule 1 zijn bij het grote publiek bekend. Bij snooker ligt dat toch wat anders. Je kans om te winnen, wordt aanzienlijk hoger wanneer jij je in de sport verdiept. Actieve spelers en fans doen dit uiteraard al, maar de meeste sportliefhebbers hebben geen goed beeld van snooker. Dit maakt wedden op snooker echt iets voor de echte liefhebbers. Dat maakt het misschien wel mooi, mooier dan bij veel andere sporter. Om te kunnen wedden op snooker, moet je ook echt iets kunnen.

Veel mensen die wedden op snooker, zitten dan ook diep in de community. Ze lezen het laatste nieuws, houden de gevestigde orde en opkomende spelers in de gaten en bezoeken vaak wedstrijden of toernooien. Gelukkig kun je snooker ook zonder dit laatste van dichtbij volgen, dankzij de diverse snooker sites en communities die er op het internet zijn. Doe er je voordeel mee, want kennis is macht. Of in dit geval wellicht: geld.

Populaire sporten

Meest gespeelde sportcategorieen
Wedden op Sport
Klaar om te winnen?

Bij Wedden op Sport vind je alles over gokken op sport en het succesvol inzetten op sportwedstrijden. Sportgokken is met toenemende mate steeds populairder aan het worden. Via onze website wordt je dagelijks met sportnieuws en sportwedden tips voor sportweddenschappen op de hoogte gehouden.

toggle off
Gokreclame uitschakelen.