Wedden op Schaatsen

Nederland is niet per definitie een uitgesproken wed land, specifiek wanneer het op sport aankomt. Vergelijken bij Engeland, de Verenigde Staten en grote delen van Azië, zijn Nederlanders slechts bescheiden wedders. Er zijn echter uitzonderingen. Een van die uitzondering is schaatsen. Wedden op schaatsen is juist erg groot en populair in ons land. Dat is natuurlijk niet zo gek, want ons kleine landje is een absolute wereldmacht op het ijs. Dat zie je ook terug in het wedgedrag van mensen. Wedden is leuk en spannend, maar nog net wat leuker en spannender wanneer ja a) houdt van de sport en b) de atleten voor wie jij juicht ook echt kans maken op het pakken van prijzen. Bij schaatsen zit dat wel goed. Door de hele historie heen zijn Nederlandse schaatsers en schaatsters dominant geweest.

Waarom wedden op schaatsen zo populair is

Zoals gezegd is schaatsen een sport die populair is in Nederland en waarbij veel Nederlandse schaatsers goed zijn vertegenwoordigd. De vraag naar het voorspellen en gokken op een schaatswedstrijd is dan ook een logisch gevolg. En er zijn nog veel meer redenen te bedenken waarom wedden op schaatsen zo populair is. Natuurlijk heeft de populariteit van wedden grotendeels te maken met de populariteit van de sport zelf. Succes creëert fans en sporten waarin Nederlandse teams of atleten succesvol zijn, zorgen ervoor dat de sport meer aandacht krijgt. Naast de liefhebbers, wordt ook het grote publiek bereikt. Kijk maar eens wat er in recente jaren is gebeurd met formule 1. Ons land zat altijd al vol met verstokte F1-fans, maar helaas hebben de weinige Nederlanders die in de formule 1 hebben gereden, altijd moeten strijden in bolides die kansloos waren voor overwinningen. Hoe anders is het beeld sinds Max Verstappen in de formule 1 actief is. Een coureur van wereldniveau die ook nog eens in een wagen rijdt waarmee hij serieus mee kan strijden om de hoogste plekken. Honderdduizenden Nederlanders keken ineens (weer) naar formule 1.

Bij schaatsen is dit altijd zo geweest. Welke periode uit de sport je er ook bij pakt; Nederlanders hebben altijd een prominente rol gespeeld en altijd gestreden om de medailles. Vrij uniek is dat bij schaatsen zowel de heren als de dames tot de absolute wereldtop behoren. Dat kun je niet van veel sporten zeggen. Het verklaart ook direct waarom de schaatssport onder zowel mannen als vrouwen zeer populair is. Mannen mogen dan misschien wel de naam hebben vaker sportliefhebbers te zijn; wanneer je op de tribunes van Thialf kijkt, zie je dat dit in elk geval wat schaatsen betreft zeker niet op gaat. Er zitten net zo veel vrouwen op de tribune als mannen: allemaal net zo fanatiek en bont uitgedost. Want dat kenmerkt de Nederlandse schaatsfan, en misschien wel de Nederlandse sportfan in het algemeen: je pikt de Nederlanders met hun bonte oranje kleuren en gekke outfits er altijd en overal tussenuit.

De brede aantrekkelijkheid van de sport zorgt er ook voor dat wedden op schaatsen populair is onder een brede doelgroep. Wedden kun je op verschillende manieren benaderen. Bijvoorbeeld op goed geluk, maar wat betekent dat voor je kansen? Als je gaat wedden, heb je nooit de zekerheid dat je ook echt geld zult verdienen. Je kunt immers ook geld verliezen. De kans om geld te verdienen neemt echter aanzienlijk toe wanneer je wat kennis hebt van de sport. Die is nodig om de uitslagen goed te kunnen voorspellen. Je kunt in zijn algemeenheid weliswaar zeggen dat Nederlanders misschien wel de beste schaatsers ter wereld zijn: dit betekent niet automatisch dat jouw favoriet ook in de volgende wereldbekerwedstrijd zal schitteren.

De schaatssport is uitstekend te volgen: doe daar je voordeel mee

Aandacht voor de schaatssport is er niet het hele jaar door. Dat heeft niets te maken met een gebrek aan interesse voor de sport, maar vooral met het feit dat er in de warme maanden niet geschaatst wordt. Zodra er ijs ligt, natuurlijk of kunstmatig, barst de gekte los. Tijdens het schaatsseizoen is schaatsen vrijwel de enige populaire sport in Nederland waarvan je vrijwel alles kunt zien. Een sport als voetbal is in Nederland nog groter, maar wie volledige voetbalwedstrijden wil zien, zal moeten investeren in extra, betaalde tv-zenders. Belangrijke schaatswedstrijden zijn gewoon te zien op de open zenders en dat is behoorlijk uniek. Niet alleen in Nederland, maar ook in landen om ons heen, moet je dikwijls voor het bekijken van de populairste sporten extra betalen. Voor schaatsen in ons land niet. En dat schaatsen onder werkelijk alle lagen van de bevolking populair is, wordt wel bewezen door het feit dat niet zelden leden van het koninklijk huis op de tribunes zitten om onze helden aan te moedigen.

Dat je schaatsen zo op de voet kunt volgen, heeft ook voordelen wanneer je wilt gokken op schaatsen. Wedden op schaatsen doe je natuurlijk omdat dit leuk en spannend is. Maar we hoeven er niet omheen te draaien: natuurlijk wil je ook rendement pakken op je inleg. Dan is het voordeel dat je, door de sport te volgen, kennis op kunt doen van je favoriete schaatsers. Deze kennis is natuurlijk geen garantie voor succes, maar met een weloverwogen inleg kun je er wel voor zorgen dat je jouw kansen vergroot. Hoe heeft een schaatser zich voorbereid? Hoe is het gesteld met zijn of haar vorm? Heeft de schaatser in de voorbereiding naar een belangrijke wedstrijd of toernooi te kampen gehad met blessures, of heeft hij/zij een probleemloze voorbereiding gedraaid? Hoe waren de prestaties van de schaatser in aanloop naar het moment toe? En hoe presteert hij of zij over het algemeen op deze baan? Het zijn allemaal vragen waar jij jezelf een antwoord op kunt geven door de sport van dichtbij te volgen. Een gebrek aan kennis hoeft dus nooit een reden te zijn waarom je voorspellingen niet uitkomen. Maar alsnog: je weet het nooit. Dat is juist wat wedden op schaatsen zo spannend maakt.

Wedden op schaatsen maakt het voor de echte fan nog leuker

Wedden op schaatsen voegt een extra dimensie toe voor de echte fan. Dit om meerdere redenen. Sowieso wordt wedden op je favoriete sport een stuk leuker wanneer je de sport ook daadwerkelijk kunt volgen. Bij schaatsen kan dit niet alleen omdat de wedstrijden goed te bekijken zijn, maar ook omdat alle duels na elkaar plaatsvinden. Je kunt dus elke race waar je op wedt perfect volgen. Hoe anders is dat bij bijvoorbeeld voetbal, waarbij wedstrijden zeer vaak op hetzelfde moment worden gespeeld. Voor een fanatieke wedder die op meerdere wedstrijden geld inzet, betekent dit vaak dat er een keuze gemaakt moet worden: welke wedstrijd waar je op hebt gewed, ga je ook bekijken? Het leuke van wedden op schaatsen, is dat je in je stoel kunt neerploffen en vervolgens de hele middag gegarandeerd bent van spanning. Elke race of elke schaatser waar je op hebt gewed, kun je volgen. En of dat extra spanning toevoegt. Het wedden op meerdere wedstrijden, betekent namelijk dat je bij elke wedstrijd belang hebt. Het kan je betrokkenheid bij de sport vergroten. Want natuurlijk heb je een favoriete schaatser, of juich je voor je vaderland. Maar wat nu als je ook op andere wedstrijden hebt gewed? Ineens wordt die race tussen die gelauwerde Noor en getalenteerde Japanner ook belangrijk.

Schaatsen is een sport waar je bij uitstek samen met vrienden of familie van kunt genieten. Samen kijken met je vrienden/familie onder het genot van een lekker drankje en hapjes. En natuurlijk lekker fanatiek schreeuwen naar de tv. Het kan allemaal nog spannender worden wanneer jullie hebben gewed op wedstrijden. Wedden op schaatsen doe je natuurlijk in de hoop een mooi bedrag te kunnen verdienen, maar wanneer je dit samen doet met anderen, doe je het natuurlijk ook een beetje voor de “bragging rights”. Je wilt toch ook een beetje laten zien dat jij de echte kenner bent in jouw kring. Dat je naast de kampioenen en gedoodverfde favorieten ook weet wie de mannen en vrouwen in vorm, de outsiders en de opkomende talenten zijn. Door te wedden, kun je dit aantonen en maak je dus ook kans om met jouw kennis geld te verdienen. Maar zoals ze zeggen bij het schaatsen: het kan vriezen, het kan dooien. Zelfs de grootste expert gaat wel eens nat met zijn of haar voorspelling. Dat is het risico van wedden op schaatsen, maar tegelijkertijd ook de spanning. Waarom je ook wedt en wat je strategie ook is: in ons land heb je slechts zeer beperkte plekken om te wedden op schaatsen. Dat is goed, want dat betekent dat het legale wedcircuit in ons land uitstekend wordt gereguleerd. Dit zorgt voor een veilig en betrouwbaar gereguleerd wedaanbod in Nederland. Dit zegt overigens natuurlijk niets over jouw kansen: je kunt alsnog hopeloos de mist in gaan met een verkeerde voorspelling. Maar je kunt er ook gedurende een toernooi achter komen dat jij helemaal weet wat er op dit moment speelt in de schaatswereld. Hoe het ook zij: je zult altijd aan de buis gekluisterd zitten (of misschien wel in het stadion geboeid zitten te kijken), want een verkeerde bocht of problemen met het ijs kunnen ervoor zorgen dat het klassement er ineens totaal anders uit komt te zien…

Populaire sporten

Meest gespeelde sportcategorieen
Wedden op Sport
Klaar om te winnen?

Bij Wedden op Sport vind je alles over gokken op sport en het succesvol inzetten op sportwedstrijden. Sportgokken is met toenemende mate steeds populairder aan het worden. Via onze website wordt je dagelijks met sportnieuws en sportwedden tips voor sportweddenschappen op de hoogte gehouden.

toggle off
Gokreclame uitschakelen.