Wedden op Rugby

De rugbysport mag dan in Nederland misschien niet zoveel media-aandacht krijgen als andere sporten, of als in andere landen, dat betekent niet dat deze sport niet leeft. Rugby is een sport die ook in Nederland niet alleen veel beoefenaars, maar ook veel fans kent. Het is een geweldige sport om te doen, een geweldige sport om te kijken en…. een geweldige sport om op te wedden. In veel omringende landen zoals Engeland, maar ook in grote delen van Azië, Australië en Nieuw-Zeeland en Zuid-Afrika is rugby zelfs een van de populairste sporten. Zowel om te kijken als om op te wedden.

Wedden op rugby maakt het voor de echte fan nog spannender

Rugby kent een behoorlijk grote scene. Zoals bij elke populaire sport, betekent dat ook hier dat er tal van plekken zijn waar je op rugby kunt wedden. Het principe van wedden op rugby werkt natuurlijk overal min of meer hetzelfde, maar als echte liefhebber wil jij natuurlijk op een betrouwbare, goed gereguleerde plek veilig kunnen wedden. Dat kan. Wedden is in het legale circuit in ons land gelukkig uitstekend geregeld. Dat is maar goed ook, want wanneer je wilt wedden op je favoriete sport, wil je hiermee een extra dimensie aan de sport en aan de spanning geven.

Dat wedden op rugby eenvoudig op een goede en veilige manier mogelijk is, zegt echter natuurlijk niets over de resultaten die kunnen worden behaald. Als echte kenner kan het zomaar zijn dat je spot on bent in je voorspellingen, maar het is natuurlijk ook mogelijk dat je er naast zit. Met andere woorden: je kunt geld verdienen, maar ook verliezen. Dit is iets om altijd te onthouden als je gaat wedden op rugby, of op welke andere sport dan ook. Wed nooit met geld dat je niet hebt of niet kunt missen. Wed je verantwoord, dan ben jij jezelf ervan bewust dat je geld kunt verliezen. Maar dat is natuurlijk nooit je doel! Jij gaat voor de winst en wilt je kennis etaleren. Door te wedden wordt jouw favoriete sport nog spannender. Immers: elk resultaat telt ineens nog meer dan voorheen.

Maximaal meeleven

Een liefhebber leeft altijd intens mee met zijn of haar favoriete sport. Of je nu je nu jouw favoriete rugbyteam aanmoedigt in het stadion, of dat je thuis achter de buis of achter je computer een livestream aan het kijken bent: een rugbywedstrijd staat garant voor spektakel en spanning. Want welk element dat sport zo geweldig maakt, kom je nu niet tegen in rugby? Alles toch? Tactiek, techniek, fysieke topprestaties, verrassingen…. elke wedstrijd weer zit je op het puntje van je stoel. Het mooie aan rugby is dat je de sport alleen nog maar meer gaat waarderen naarmate je deze beter kent en begrijpt. Voor een leek is rugby al een behoorlijk spectaculaire sport. De liefhebber of kenner kent de complexiteit hiervan ook nog eens en weet dat de sport een totaalpakket biedt waar veel andere sporten niet aan kunnen tippen.

Wedden op rugby is dus leuk en spannend. Ondanks dat het misschien niet direct zo aanvoelt, neem je het als het ware toch op tegen andere liefhebbers en kenners. De odds worden immers ook gemaakt en gebaseerd op op voorspellingen. Kun jij hen te slim af zijn? Het geeft natuurlijk een kick om wedstrijden te volgen en te zien dat jij gelijk had: te constateren dat waar jij op hebt gewed ook echt klopt. Natuurlijk: je kunt geld winnen met jouw voorspelling en dat is uiteraard waar je het uiteindelijk voor doet. Maar je laat tegelijkertijd aan de wereld zien dat je echt verstand hebt van de sport.

Veel fans die wedden op rugby, doen dit dan ook niet alleen. Wedden op rugby is nog leuker samen met vrienden. Misschien doen jullie dit al onderling en maken jullie poules. Dat kun je uiteraard nog steeds blijven doen, maar hoe spannend is het om je te gaan mengen in de echte strijd, om te gaan wedden bij een officieel erkende site en om het op te gaan nemen tegen voorspellingen van bookmakers. Naast dat het spannend is en het ervoor zal zorgen dat je wedstrijden nog intenser gaat volgen, zal het ook zorgen voor “bragging rights”. Iedereen claimt natuurlijk het meeste verstand van rugby te hebben, maar uiteindelijk is er maar een iemand die de grootste winsten binnen gaat halen, en dat is toch echt de kenner. Ben jij die persoon?

Nationaal en internationaal wedden op rugby

Als liefhebber kun je wedden op rugby zoals jij dat wilt. Ben je een liefhebber van de Nederlandse competitie? Geen enkel probleem: hier kun je uiteraard op wedden. De rugbysport is in Nederland springlevend. Niet alleen dat: de sport wint jaar na jaar aan populariteit. Na de oprichting van Rugby Nederland, de officiële Nederlandse rugbybond, in 1978 telde de bond 4.500 leden. In 1990 waren dat er ruim 5.500, rond de eeuwwisseling ongeveer 6000, in 2010 bijna 9.000 en inmiddels meer dan 15.000. Rugby krijgt in ons land dus steeds meer beoefenaars, steeds meer dans, maar ook steeds meer mensen die wedden op rugby.

Rugby is een echte wereldsport. Uiteraard kun je daarom ook wedden op rugby in buitenlandse competities. Dat is waar de echte fans enthousiast van worden. In Nederland doen wij het zeker niet slecht op het gebied van rugby, maar de sport is nog groeiende en ver van de internationale top verwijderd. Daarom willen liefhebbers ook kunnen wedden op buitenlandse competities. Wil jij dit ook, dan word je op je wenken bediend. Uiteraard zijn alle grote competities vertegenwoordigd, maar ook kleinere landen worden niet vergeten.

Wie wil wedden op rugby, hoeft zich niet te beperken tot clubcompetities in verschillende landen. Het zijn juist ook de internationale toernooien die de sport zo mooi maken. Het wereldkampioenschap rugby, dat sinds 1987 wordt gehouden, geniet een wereldwijde reputatie en is elke vier jaar voor fans van de sport het absolute hoogtepunt. Sinds de eerste editie in 1987 werd het WK gewonnen door achtereenvolgens Nieuw-Zeeland, Australië, Zuid-Afrika, Australië, Engeland, Zuid-Afrika, Nieuw-Zeeland, wederom Nieuw-Zeeland en Zuid-Afrika (2019). Ogenschijnlijk zou je dan zeggen dat wedden op rugby tijdens het WK niet zo spannend is: het zijn telkens dezelfde landen die winnen. Maar: de winnaar staat nooit vast en bovendien ligt alles zeer dicht bij elkaar. Zo stond bijvoorbeeld Frankrijk met regelmaat in de finale en blijkt ook de strijd om het brons altijd spannend. Wales, Schotland en Argentinië blijken historisch gezien gevaarlijke outsiders. Wie weet grijpt een van deze landen tijdens de volgende editie wel de eindzege…

Wedden op tal van statistieken

Wanneer je gaat wedden op rugby kun je er natuurlijk voor kiezen om te wedden op je favoriete ploeg. Dit is dan ook wat de meeste mensen doen. Dat is logisch: je volgt je favoriete team op de voet, dus kunt waarschijnlijk een goede inschatting maken van de kansen van je team tegen verschillende tegenstanders. Maar er is nog veel meer mogelijk. Je kunt namelijk op tal van statistieken wedden. Bij wedstrijden moet je dan niet alleen denken aan uitslagen, maar tal van teamstatistieken. Ook zijn er spelersstatistieken waar je op kunt wedden en dan zijn er natuurlijk nog de talloze toernooien die door de jaren heen plaatsvinden (zoals het eerder genoemde WK) waar je weer apart op kunt wedden.  Er zijn dus zowel voor de beginner of iemand met beperkte kennis van rugby goede mogelijkheden om te wedden, maar ook wie beschikt over uitvoerige kennis van de sport, zal met de uitgebreide mogelijkheden qua wedden op rugby altijd de uitdaging vinden die hij of zij zoekt.

Meer kennis = een hogere winkans

Niets is zeker in het leven. Dus ook wanneer jij ontzettend veel verstand hebt van rugby, vormt dit geen garantie dat je ook daadwerkelijk winst gaat behalen. Maar wat over het algemeen wel geldt: hoe meer kennis je hebt, des te hoger je kansen gaan worden. Omdat rugby zo’n enorme internationale community heeft, kun je ook eenvoudig op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen en natuurlijk van de wedstrijden. Sportzenders, gratis maar vooral ook betaald, zenden wedstrijden van over de hele wereld uit. Daarnaast zijn er tal van mogelijkheden om te livestreamen en zo jouw kennis up to date te houden. Daarnaast zijn er natuurlijk nog tal van fan communities waarin jij je kunt begeven. Daarin blijf je goed op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. Dit geeft je waardevolle kennis om nog beter te kunnen wedden op rugby. Wederom: zekerheid heb je nooit, maar wedden is zeker niet alleen maar gokken. De juiste kennis kan je een hoop opleveren. Hoe beter geïnformeerd je bent en hoe meer weloverwogen jouw inzet is, des te groter de kans op een mooi resultaat is. Maar er vinden natuurlijk geregeld (grote) verrassingen plaats. Dat is echter ook juist een van de dingen die sportgokken op rugby zo interessant maakt.

Populaire sporten

Meest gespeelde sportcategorieen
Wedden op Sport
Klaar om te winnen?

Bij Wedden op Sport vind je alles over gokken op sport en het succesvol inzetten op sportwedstrijden. Sportgokken is met toenemende mate steeds populairder aan het worden. Via onze website wordt je dagelijks met sportnieuws en sportwedden tips voor sportweddenschappen op de hoogte gehouden.

toggle off
Gokreclame uitschakelen.