Wedden op Olympische Spelen

Wedden op sport kent vele liefhebbers. Sommige mensen zijn zeer fanatiek en wedden op elke wedstrijd van hun favoriete team of atleet. Misschien volgen zijn soms meerdere sporten en plaatsen zij ook bij diverse sporten weddenschappen. Andere mensen zijn iets minder fanatiek en wedden bij speciale gelegenheden. De Olympische Spelen vormen hiervan een perfect voorbeeld. Wedden op Olympische Spelen is enorm populair. Dat geldt echter niet alleen voor de liefhebbers van sport. Ook mensen die normaal gesproken niet vaak of zelden wedden, vinden wedden op Olympische Spelen spannend en interessant. Sterker nog: wie nog nooit eerder op sport gewed heeft, vindt in de Olympische Spelen hiervoor wellicht de perfecte gelegenheid om het toch eens te proberen en de spanning te ontdekken.

Waarom is wedden op Olympische Spelen zo populair?

Wedden op Olympische Spelen is om meerdere redenen populair. Allereerst natuurlijk door de aard van de toernooien. Eens in de vier jaar komen de grootste sporters en sportsters uit tientallen disciplines samen om het tegen elkaar op te nemen en te bepalen wie de beste is in zijn of haar sport. De Olympische Spelen zijn daarmee ook qua deelnemersaantallen groter dan welk wereldkampioenschap dan ok.

Wedden op sport kan ontzettend leuk en spannend zijn. Wie wedt op meerdere sporten, komt er echter ook al snel achter dat wedden behoorlijk intensief kan zijn. Als je het goed wilt doen, tenminste. Het is natuurlijk niet leuk om blind op een sport te wedden en vervolgens de resultaten helemaal niet te kunnen volgen. Wedden op Olympische Spelen is in die zin eenvoudig: alle sporten worden non stop uitgezonden. Het is dus zeer eenvoudig om jouw favoriete sport, sporten of atleten te volgen. Dat is natuurlijk wat je wilt wanneer je gaat wedden: je wilt zien hoe de atleten of ploegen waarop jij geld hebt ingezet het doen.

Volg ook andere sporten eens

Tijdens Olympische Spelen krijg je ook de kans om normaal misschien wel wat onderbelichte sporten op de voet te volgen. Sport kijken in ons land kan elke dag, maar het zijn vaak wel de bij de grote massa populaire sporten die je op de voet kunt volgen. Sporten die wat minder populair zijn bij het grote publiek, krijgen minder aandacht. Tijdens de Spelen is zoiets totaal anders. Een deel van de magie van de Olympische Spelen is dat je veel vaker kijkt naar sporten die je normaal gesproken niet volgt of amper kunt volgen. Een sport die je wellicht al interessant vond, wordt zo nog veel leuker. Misschien ontdek je zelfs een nieuwe favoriete sport.

De Olympische Spelen kennen een gigantisch deelnemersveld. Zoals de Spelen interessant zijn om meer kennis op te doen van talloze sporten (en te wedden op tal van sporten), zijn ze ook een waar geschikt voor de echte sportliefhebbers. Natuurlijk heeft vrijwel iedere sportfan wel een favoriet sportteam of favoriete atleet die opereert aan de top. Maar net zo vaak zie je bij echte sportliefhebbers dat zij een wat minder bekend team of minder bekende atleet een warm hart toedragen. De Olympische Spelen zijn de plek bij uitstek voor de wat minder gerenommeerde landen en atleten om te schitteren. Natuurlijk wordt er van de toppers veel verwacht op het grootste sporttoernooi ter wereld, maar omdat het deelnemersveld zo enorm is, krijgen landen en atleten die normaal gesproken grotendeels buiten de spotlights opereren ineens een wereldwijd podium om op te schitteren…. en om te verbazen.

Wedden op Olympische Spelen staat garant voor verrassingen

Lang niet alle edities van de Olympische Spelen kennen bij alle sporten de gedoodverfde winnaar als uiteindelijke Olympisch Kampioen. Wedden op Olympische Spelen is extra spannend, want het staat altijd garant voor verrassingen. Wedden blijft wedden en dat betekent onder andere dat je nooit de zekerheid hebt dat je ook daadwerkelijk geld verdient. Een verantwoorde wedder weet dit en is zich bewust van de risico’s. Dat gezegd hebbende: de Spelen zijn wel de ultieme plek om voor jou als echte kenner je kennis en verstand van sport te etaleren.

Bij elke editie weer zie je in meerdere sporten een gouden medaillewinnaar die maar weinig mensen hadden verwacht. Voor velen zal dat komen als een enorme verrassing, maar er zijn altijd mensen die dit wel hadden zien aankomen. Bijvoorbeeld omdat zij de atleet in kwestie al langere tijd volgen, zijn of haar vorm in aanloop naar het toernooi hebben zien groeien en hun ware potentieel hebben gezien. Kun je zo’n verrassing voorspellen, dan ligt er een mooie kans voor jou om geld te verdienen met je inleg. De hele wereld kijkt naar de gedoodverfde favoriet, maar jij hebt alle reden om aan te nemen dat een opkomend talent er met de zege vandoor gaat…

Omdat de spelen eens in de vier jaar plaatsvinden, kunnen de verhoudingen van editie tot editie sterk verschillen. Een team dat vier jaar geleden nog aan de top stond, kan helemaal zijn afgegleden en een atleet waar tijdens de vorige editie niemand nog van had gehoord, kan in de tussentijd zijn uitgegroeid tot een wereldtopper. Wat de Olympische Spelen zo spannend maakt, is dat je maar eens in de vier jaar echt alle landen en atleten het tegen elkaar op ziet nemen. Dat kan voor verrassingen zorgen. Iemand kan bijvoorbeeld in Europa domineren en daarmee tot de favorieten voor een Olympische medaille behoren, maar wie weet zijn er in Noord- of Zuid-Amerika, Azië of Oceanië wel atleten die nog veel beter zijn, zonder dat wij hen hier goed gevolgd hebben. Dat maakt wedden op Olympische Spelen extra spannend.

Wedden op de zomerspelen

Zoals je weet, zijn er twee verschillende Olympische Spelen: de Olympische Zomerspelen en de Olympische Winterspelen. Beide toernooien vinden om de vier jaar plaats, maar onderling wisselen zij elkaar om de twee jaar af.

De eerste Olympische Zomerspelen werden al in 1896 gehouden in Athene, Griekenland. De Zomerspelen zijn uitgegroeid tot een waar begrip, een legendarisch sporttoernooi, mag gerust gesteld worden. In de loop der jaren zijn er meer dan 40 sporten met in totaal meer dan 50 disciplines opgenomen geweest in het programma. Per editie varieert het aantal sporten soms. Sommige sporten verdwijnen of komen er bij, al dan niet tijdelijk. Wie wil wedden op Olympische Spelen in de zomer, kan de komende editie wedden op de volgende sporten: atletiek, badminton, basketbal, boksen, boogschieten, gewichtheffen, gymnastiek, golf, handbal, hockey, honkbal, judo, kanovaren, karate, klimsport, moderne vijfkamp, paardensport, roeien, rugby, schermen, schietsport, skateboarden, softbal, surfen, tafeltennis, taekwondo, tennis, triatlon, voetbal, volleybal, wielersport, worstelen, zeilen en zwemsport. Veel van deze sporten kennen uiteraard ook meerdere disciplines.

Wedden op de winterspelen

Een in de vier winters vinden ook de Olympische Winterspelen plaats. Traditiegetrouw zijn deze spelen voor Nederlanders interessanter. Wie wil wedden op Olympische Spelen en in wil zetten op zeges van Nederlanders, maakt natuurlijk met schaatsen de beste kans. Dit is de sport bij uitstek waarin Nederlanders uitblinken. Ook voor de Olympische Winterspelen geldt dat het aantal vertegenwoordigde sporten per editie kan wisselen. Welke sporten er op de volgende editie (2022) op het programma zullen staan, moet nog definitief bevestigd worden, maar reken op de volgende onderdelen: biatlon, curling, ijshockey, rodelen, kunstschaatsen, schaatsen, shorttrack, Alpineskiën, freestyleskiën, langlaufen, Noordse combinatie, schansspringen, snowboarden, bobsleeën en skeleton. Ook de Olympische Winterspelen kennen een lange traditie: de eerste editie vond in 1924 plaats.

Veilig wedden op Olympische Spelen

Ben jij van plan om te wedden op Olympische Spelen? Kies dan altijd voor een officiële en geautoriseerde bookmaker. Op die manier kun je veilig wedden en dat zal je plezier ten goede komen. Veilig wedden staat uiteraard niet gelijk aan een goed resultaat: het blijft wedden, dus je kunt zowel geld verdienen als geld verliezen. De Olympische Spelen zijn gigantische evenementen waarin enorme bedragen omgaan. Helaas betekent dit ook dat rondom deze evenementen illegale gokcircuits opgezet worden. Wanneer je wedt via een geautoriseerde bookmaker, weet je zeker dat alles legaal en gereguleerd verloopt en dat je geld veilig is.

Wil je gaan wedden op Olympische Spelen, maar laten de Spelen nog even op zich wachten? Dat geeft helemaal niets. Sterker nog: dat kan alleen maar in jouw voordeel werken. Je hebt namelijk alle tijd om je goed voor te bereiden. Je kunt je nu al gaan verdiepen in de sporten waarop je wilt gaan wedden. Zo kun je de prestaties, ontwikkelingen en vorm van landenteams en atleten in aanloop naar het toernooi volgen en zo mogelijk nog betere voorspellingen maken.

Tijdens de Spelen heb je de mogelijkheid om op tal van verschillende manieren te wedden. Natuurlijk kun je wedden op eindzeges, maar ook op zaken als medaillespiegels. Je kunt zowel van tevoren wedden als tijdens het toernooi, wanneer zaken zich ontwikkelen. Waarop je ook wedt: wed nooit met geld dat je niet hebt of niet kunt missen. Wed je verantwoord, dan zul je hier een hoop plezier aan beleven. Natuurlijk wed in de hoop om geld te verdienen, maar het is zeker ook de spanning die wedden op Olympische Spelen zo mooi maakt.

Populaire sporten

Meest gespeelde sportcategorieen
Wedden op Sport
Klaar om te winnen?

Bij Wedden op Sport vind je alles over gokken op sport en het succesvol inzetten op sportwedstrijden. Sportgokken is met toenemende mate steeds populairder aan het worden. Via onze website wordt je dagelijks met sportnieuws en sportwedden tips voor sportweddenschappen op de hoogte gehouden.

toggle off
Gokreclame uitschakelen.