Wedden op Ijshockey

Voor sommige sporten is in de media meer aandacht dan voor andere. IJshockey bijvoorbeeld, is een sport die in ons land lang niet altijd de aandacht krijgt die het verdient. Want wat boven iedere twijfel verheven is, is dat ijshockey een bijzonder spectaculaire sport is en bovendien zeer vermakelijk om te kijken. Kijk je buiten onze landsgrenzen, dan is dit direct duidelijk. Wereldwijd gezien is ijshockey namelijk een van de populairste sporten. Het feit dat Nederland geen grote rol van betekenis speelt in de sport, betekent niet dat ijshockey geen liefhebbers kent. Gelukkig kun jij als liefhebber wedden op ijshockey.

Wedden op ijshockey voor liefhebbers van de sport

Wedden op sport, en dus ook wedden op ijshockey, kan op tal van plekken. Echter: wil je legaal, dan is het aantal plekken waar je dit kunt doen, beperkt. Dat is helemaal niet erg. Sterker nog: dat is alleen maar een voordeel. Het betekent namelijk dat je zeker weet dat je veilig wedt. Met veilig wordt in dit geval bedoeld: goed gereguleerd. Wedden op ijshockey zou een leuke hobby moeten zijn, een manier om extra spanning en beleving toe te voegen aan de sport die je een warm hart toedraagt. Dat kan niet wanneer je wedt op een plek waar dit niet goed geregeld is.

Dat je ook in Nederland veilig kunt wedden op ijshockey, is natuurlijk goed nieuws voor de fan. Het betekent echter niet dat je gegarandeerd bent van resultaat. Wedden blijft wedden. Dit betekent dat je altijd het risico loopt dat je verlies maakt. Wie echter met de goede intenties en op de juiste wijze wedt, weet dat dit risico aanwezig is en zal hier goed mee om kunnen gaan. Dat betekent dat je niet wedt met geld dat je niet hebt en ook niet wedt wanneer je niet zeker weet wat de risico’s zijn en hoe het wedden werkt.

Extra spanning bij je favoriete sport

Als fan van de sport leef je tijdens wedstrijden natuurlijk intens mee. Of je nu naar het stadion gaat om live een wedstrijd bij te wonen, of dat je jouw favoriete team op tv of online in actie ziet: ijshockey staat garant voor spektakel. Hoeveel sporten kun je noemen waar er vrijwel non stop sprake is van actie? Het spel gaat snel heen en weer, kent een hoog tempo en natuurlijk goals. Het is misschien niet helemaal goed, maar wel onderdeel van de cultuur en de traditie: de opstootjes op het ijs tussen spelers onderling die nog wel eens plaats willen vinden in Noord-Amerika. Je keurt geweld natuurlijk niet goed, maar je weet in elke setting dit gebeurt en weet ook dat het er nu eenmaal een beetje bij hoort. En laten we eerlijk zijn: het zorgt wel voor een te gekke show.

IJshockey is dus van zichzelf al zeker spectaculair en spannend genoeg. Ben je op zoek naar een manier om de spanning nog verder te vergroten, dan is wedden op ijshockey een geweldige manier om dit te doen. Je kunt natuurlijk wedden op je favoriete team en zo zorgen voor nog meer betrokkenheid. Het is al spannend om te zien of je team wint of verliest, maar als je hier ook nog eens geld op hebt ingezet, geeft dat een extra dimensie aan het spel. Zit je normaal gesproken al op het puntje van je stoel in het stadion, of kijk je vol spanning naar je tv; wanneer je doet aan wedden op ijshockey zal deze spanning alleen nog maar intenser worden. De constant veranderende score is ongetwijfeld van invloed op jouw voorspellingen. Is normaal al de spanning om te snijden; dit wordt alleen nog maar sterker wanneer je een kans hebt om geld te winnen (of te verliezen). Daarom kiezen veel echte fans ervoor om te wedden op ijshockey.

Nog meer betrokkenheid met je vrienden

Extra spannend is het natuurlijk wanneer je samen met vrienden wedt op jullie favoriete sport. Want samen sport beleven, maakt de beleving intenser, maar creëert ook een vriendschappelijke rivaliteit. Wie is nu de echte sportkenner? Wie is de echte ijshockey expert? Wanneer jij blijkt het beste te kunnen wedden, zal niemand meer durven tegen te spreken dat jij geen verstand van de sport hebt.

Verstand hebben van de sport, is geen vereiste om te kunnen wedden. Iedereen kan wedden op ijshockey. De vraag is echter wel hoe ver wedden zonder goede kennis van de sport je brengt. Omdat ijshockey in Nederland niet met regelmaat op tv te zien is, is de kennis van de sport bij de meeste mensen behoorlijk beperkt. Dat is bij veel sporten wel anders. Zelfs de meeste leken weten dat PSV op een normale dag wint van RKC, dat Lewis Hamilton in een Mercedes bolide meer kans maakt op een overwinning dan Daniel Ricciardo in een Renault en dat Roger Federer 99 van 100 keer wint van elke tennisser buiten de mondiale top 100. Maar wat weet een leek nu van ijshockey? Loop de straat op een vraag mensen eens lukraak om een aantal teams, spelers of regels te noemen. Het zal de meeste mensen niet lukken.

Voor jou als liefhebber en iemand die wel verstand heeft van de sport, is dat alleen maar een voordeel. De wed community van ijshockey bestaat dan ook voor het overgrote deel uit liefhebbers met kennis van zaken. Met gokken alleen ga je er niet komen. Wedden moet natuurlijk leuk en spannend zijn, maar uiteindelijk leg je wel geld in met de intentie om er meer voor terug te krijgen. Zorg er dus voor dat je weet waar je op inzet!

Kies uit competities en teams uit de hele wereld

Wedden op ijshockey betekent dat je veel verschillende mogelijkheden hebt. Natuurlijk kun je wedden op de Nederlandse eredivisie ijshockey. Dat is ontzettend spannend, want als de geschiedenis ons een ding leert, dan is het wel dat er van dominantie in de hoogste vaderlandse competitie geen enkele sprake is. Kijk maar eens naar welke teams er vanaf 2000 de competitie hebben gewonnen. Dit zijn zeer veel verschillende ploegen: Trappers Tilburg, Tigers Amsterdam, Amsterdam Bulldogs, Emperors Nijmegen, HYS The Hague, Devils Nijmegen, Eaters Geleen, Flyers Heerenveen…. dit geeft wel aan dat wedden op ijshockey altijd bijzonder spannend is.

Natuurlijk heb je ook de mogelijkheid om te wedden op buitenlandse competities. Dat is waar je de echte supersterren en wereldploegen vindt. Bij de Internationale IJshockey Federatie zijn maar liefst 63 landen aangesloten. Dit zijn allemaal landen met een officieel erkende professionele competitie. Wedden op ijshockey betekent dat je niet alleen kunt wedden op de Nederlandse of Belgische competitie, maar ook op de topcompetities uit onder andere de Verenigde Staten en Canada, Rusland, Tsjechië, Slowakije, Noorwegen, Zweden, Finland, Denemarken en Zwitserland. Dit zijn enkele landen waarin ijshockey een zeer populaire sport is die op wereldniveau wordt beoefend. Ben jij een echte liefhebber van de sport? Laat dan zien dat je ook op internationaal gebied je mannetje staat.

Wedden op tal van statistieken

Wanneer je gaat wedden op ijshockey kun je er natuurlijk voor kiezen om te wedden op je favoriete team. Dit is dan ook de meest gehanteerde vorm van wedden. Dat is logisch: je volgt je favoriete team op de voet, dus kunt waarschijnlijk een goede inschatting maken van de kansen van je team tegen verschillende tegenstanders. Maar er is nog veel meer mogelijk. Je kunt namelijk op tal van statistieken wedden. Bij wedstrijden moet je dan niet alleen denken aan uitslagen, maar tal van teamstatistieken. Ook zijn er spelersstatistieken waar je op kunt wedden en dan zijn er natuurlijk nog de talloze toernooien die door de jaren heen plaatsvinden en waar je weer apart op kunt wedden.  Er zijn dus zowel voor de beginner of iemand met beperkte kennis van ijshockey goede mogelijkheden om te wedden, maar ook wie beschikt over uitvoerige kennis van de sport, zal met de uitgebreide mogelijkheden qua wedden op ijshockey altijd de uitdaging vinden die hij of zij zoekt.

Natuurlijk is de NHL present

Voor de verstokte fan gaat er waarschijnlijk niets boven de NHL. Dit is waar de meest tot de verbeelding sprekende teams uit de Verenigde Staten en Canada hun wedstrijden afwerken. De Toronto Maple Leafs, New York Islanders, Philadelphia Flyers, Detroit Red Wings, Edmonton Oilers…. de lijst gaat maar door. Hier kun je genieten van sterren als Connor McDavid, Tyler Seguin, Drew Doughty, Jonathan Toews, Taylor Hall, Sidney Crosby, John Tavares, Nathan MacKinnon, Steven Stamkos en andere helden die kunnen toveren met een puck. De NHL blijft de competitie die het meeste tot de verbeelding spreekt. De spelregels zijn hier ook wat anders dan in andere competities. Een kleiner veld zorgt voor nog meer actie en ook de befaamde fysieke opstootjes zijn hier eerder regel dan uitzondering. Fysiek contact wordt in de NHL in ruime mate toegestaan. Spectaculair om te kijken, spannend om op te sportwedden.

Populaire sporten

Meest gespeelde sportcategorieen
Wedden op Sport
Klaar om te winnen?

Bij Wedden op Sport vind je alles over gokken op sport en het succesvol inzetten op sportwedstrijden. Sportgokken is met toenemende mate steeds populairder aan het worden. Via onze website wordt je dagelijks met sportnieuws en sportwedden tips voor sportweddenschappen op de hoogte gehouden.

toggle off
Gokreclame uitschakelen.