Wedden op Honkbal

Sport draait om emotie en beleving. Wat dat betreft is het raakvlak met wedden al snel duidelijk. Natuurlijk wed je op sportwedstrijden in de hoop een leuk bedrag te kunnen verdienen. Misschien dicht jij jezelf zelfs wel een goede kans toe, omdat je veel verstand hebt van de sport. En inderdaad: voor wedden op honkbal geldt dat je de meeste kans maakt op het behalen van goede resultaten, wanneer je weet hoe het spelletje in elkaar steekt, wie de teams in vorm zijn en waar de echte sterspelers spelen. Maar dan nog: wedden op honkbal is nooit vrij van risico’s. Dat geeft niet, zolang jij je er maar bewust van bent dat die risico’s realistisch zijn en dat je ook geld kunt verliezen in plaats van winnen. Zolang jij wedt terwijl jij je daarvan bewust bent, is er niets aan de hand. Wedden kan in dat geval zorgen voor een leuke extra impuls aan je favoriete sport.

Wedden op honkbal kan je beleving van de sport nog verder versterken

Honkbal is een prachtige sport. Een sport die behoorlijk “action packed” is, op een manier die je niet bij veel andere sporten tegenkomt. Neem bijvoorbeeld voetbal. Bij voetbal golft het spel heen en weer. Je kunt slechte wedstrijden hebben, of goede wedstrijden. Wat echter altijd geldt, is dat het een behoorlijk open spel is. Dit gaat eigenlijk op voor alle veldsporten. Honkbal is in die zin redelijk uniek. Het is namelijk iets minder open dan veel andere bal- of veldsporten. Voor een leek klinkt dit misschien saai, maar liefhebbers weten wel beter. Juist dit aspect van de sport, maakt honkbal zo spannend. Het zorgt er namelijk voor dat je gegarandeerde momenten van actie hebt. Je weet dat een pitcher gaat gooien. Je kent zijn intentie. Je weet ook wat de slagman van plan is en hoe de spelers op de honken hier vervolgens op gaan reageren. Als fan staar je naar je tv of naar het veld. Je weet wat er komen gaat. Je wacht, houdt je adem in, ziet de pitcher werpen en dan….. gaat het los. Alles en iedereen komt in actie. Alle explosiviteit komt in hooguit enkele tientallen seconden tot uiting, totdat alles weer rustig wordt en jij je opmaakt voor een volgende moment van spanning.

Dit maakt wedden op honkbal dan ook zo leuk en spannend. Wedden op honkbal kan je beleving van de sport nog verder versterken. Sommige mensen wedden op afstand: zij zetten geld in naar hun beste kennis en checken vervolgens de uitslagen om te kijken of zij geld hebben gewonnen met hun inzet. Bij wedden op sport, gaat dit meestal echter anders. Sport is een liefhebberij en wedden op uitslagen of statistieken kan je beleving van de sport een verdere boost geven. Een honkbalwedstrijd wordt namelijk nog een stuk spannender wanneer je ernaar zit te kijken in de wetenschap dat je geld op de uitkomst van de wedstrijd hebt gezet. Je zult nog intenser meeleven met elke punt, elke homerun en elke strike-out. Aan wedden op honkbal zijn en blijven risico’s verbonden, zoals met elke weddenschap, maar daarnaast is het ook een manier om nog intenser van je favoriete sport te genieten.

De populariteit van honkbal wereldwijd

Honkbal is dus echt een sport van leven voor de momenten. Het mooie is dat die momenten talloze keren in een wedstrijd voorbij komen. Dit houdt in dat actie gegarandeerd is. Bovendien kan een spannende wedstrijd constant draaien en tot het einde spannend blijven. Dat mensen over de hele wereld dit weten en hiervan houden, blijkt wel uit de cijfers. Honkbal wordt in de Verenigde Staten ook wel “America’s favorite pastime” genoemd: Amerika’s favoriete tijdsbesteding. En zo is het: door heel de VS spelen kinderen en volwassenen honkbal. Honkbal is daar wat voetbal hier is. Niet alleen in de Verenigde Staten, overigens, want de sport is ook gigantisch in Mexico, Canada, de Caraïben, Japan en veel andere Aziatische landen. In Nederland wordt dit nog wel eens onderschat, omdat honkbal in ons land zeker niet de grootste sport is, maar daarover later meer. Wie naar het buitenland kijkt, ziet daar echter totaal andere taferelen. Daar zitten mensen met miljoenen tegelijk aan de buis gekluisterd en puilen de stadions uit van de bezoekers. Wie dit nog niet eerder heeft meegemaakt, weet niet wat hij ziet. Niet voor niets kiezen veel Nederlandse toeristen ervoor om bij een stedentrip naar New York ook een wedstrijd van de New York Yankees te bezoeken. Of je nu helemaal idolaat bent van honkbal, of niets hebt met de sport: een honkbalwedstrijd bezoeken, is een geweldige ervaring. Neem bijvoorbeeld het Yankee Stadium: dit biedt plaats aan bijna 55.000 toeschouwers. Dat is even groot als de Johan Cruijff Arena of de Kuip. En reken maar dat de fans tekeer gaan. Want dat is ook wat honkbal zo mooi maakt: het is een echte liefhebbers sport, die in Amerika diep in de cultuur is geworteld. Waar kinderen hier al op jonge leeftijd beginnen met voetballen en ervan dromen om de volgende Lionel Messi of Cristiano Ronaldo te worden, kiezen de meeste kinderen in de VS en talloze andere landen in de wereld ervoor om de knuppel op te pakken, in de hoop dat zij de volgende Corey Kluber of Paul Goldschmidt te worden.

In de honkbalstadions kom je dan ook fans uit alle windstreken en van alle leeftijden tegen. Een honkbalwedstrijd bezoeken, staat garant voor een geweldige middag of avond uit. Je geniet van de spanning en kunt tussendoor ook genieten van de ambiance op de tribunes. En natuurlijk van een grote beker cola met friet en een hotdog. Honkbal is meer dan een sport: het is een ware cultuur.

Honkbal in Nederland

De grootsheid van honkbal is in Nederland niet altijd duidelijk. Althans: niet voor het algemene publiek. Liefhebbers zijn er desondanks in zeer groten getale. Dat honkbal in Nederland niet zo’n mainstream sport is als bijvoorbeeld voetbal of hockey, betekent niet dat wedden op honkbal niet populair is. Want gelukkig leven wij in een digitale tijd en zijn er zeer veel mogelijkheden om honkbal in het buitenland op de voet te volgen. Niet alleen worden honkbalwedstrijden in Nederland regelmatig belicht in sportprogramma’s, ook bepaalde (betaalde) sportzenders zenden honkbal uit en op diverse buitenlandse zenders zijn wedstrijden te zien. Dan hebben we het natuurlijk nog niet eens gehad over de mogelijkheden die livestreams en sport communities je bieden. Nee, de honkbalfan hoeft niet te wanhopen.

Ondanks dat de sport in ons land dus niet de meest prominente plek inneemt, heeft Nederland internationaal beslist enig aanzien. Dat is des te knapper, wanneer jij je bedenkt dat de sport in veel andere landen stukken populairder is, commercieel veel groter is en er veel meer budget beschikbaar is. Zo hebben de Nederlandse honkbalmannen inmiddels al dik meer dan 20 Europese titels bij elkaar geslagen, waarmee Nederland Europees gezien een absolute grootmacht is. Ook over de hele wereld gezien staat Nederland stevig op de kaart. Vanaf 1970 doet het Nederlandse honkbalteam regelmatig mee aan het wereldkampioenschap. In talloze edities behoorde ons land tot de echte wereldtop, met als (voorlopige) hoogtepunt de eerste wereldtitel in 2011. Ook op de Olympische Spelen en talloze andere titels heeft ons land laten zien elk ander land het vuur aan de schenen te kunnen leggen.

De beste Nederlandse honkballers zijn dan ook in het buitenland actief. In de Nederlandse honkbalcompetitie zijn de verdiensten gering, maar in het buitenland – met name de VS – zijn tophonkballers echte supersterren die zich ook op commercieel gebied kunnen meten met de absolute elite van de sportwereld. Spelers als Jurickson Profar, Jonathan Schoop, Xander Bogaerts en Didi Gregorius hebben miljoenencontracten, terwijl Andrelton Simmons en Kenley Jansen zelfs tientallen miljoenen verdienen.

Waar wed jij op?

Wedden op honkbal is veelzijdig. Het is zeer gebruikelijk om te wedden op sport met uitslagen van wedstrijden. Wie wil, kan echter nog op tal van andere manieren wedden. Honkbal is een sport van statistieken en op zeer veel statistieken kan ook worden gewed. In ons land is er streng toezicht op wedden. Of dat nu gaat om wedden op honkbal, wedden op sport in het algemeen of elke andere vorm van wedden. Het voordeel hiervan is dat je weet dat wedden op honkbal altijd goed gereguleerd gebeurt. Je kunt op veilige wijze wedden en op die manier optimaal genieten van je favoriete sport. Uiteraard betekent deze veiligheid niet dat resultaten ook gegarandeerd zijn. Maar wat is er, wanneer je een centje over hebt, nu mooier dan te wedden op je favoriete team? Of om te wedden op andere uitslagen of statistieken bij goksites om zo te laten zien dat jij verstand van zaken hebt? Je kunt wedden op binnenlandse competities en teams, maar natuurlijk ook op tal van buitenlandse competities en grote internationale evenementen.

Populaire sporten

Meest gespeelde sportcategorieen
Wedden op Sport
Klaar om te winnen?

Bij Wedden op Sport vind je alles over gokken op sport en het succesvol inzetten op sportwedstrijden. Sportgokken is met toenemende mate steeds populairder aan het worden. Via onze website wordt je dagelijks met sportnieuws en sportwedden tips voor sportweddenschappen op de hoogte gehouden.

toggle off
Gokreclame uitschakelen.