Wedden op Golf

Er is bijna geen sport te bedenken waarop je niet kunt wedden. Dan hebben wij het uiteraard alleen over het legale circuit, via goed gereguleerde wed websites en kantoren. Het is daarom ook zeker niet vreemd dat wedden op sport bijzonder populair is. Dat geldt natuurlijk ook voor wedden op golf. Golf is echt een sport voor de liefhebbers, voor de fijnproevers. Dat zie je ook terug in wedden op golf. Hoewel het principe van wedden op golf hetzelfde werkt als bij wedden op elke andere sport, namelijk: voorspellen wie er wint, zijn er weldegelijk verschillen. Wedden zonder kennis, is eigenlijk nooit verstandig. Wedden zonder kennis, staat eigenlijk gewoon gelijk aan gokken. Je legt ergens geld op in, maar hebt geen idee waarop of waarom. Het is wedden op goed geluk en dat pakt bijna nooit uit zoals je wilt. Bij sommige sporten komt men hier toch min of meer mee weg. Dat heeft te maken met een bepaalde basiskennis. Bij het wedden op sommige sporten kun je namelijk nog een heel eind komen met een redelijk beperkte kennis. Dat heeft vaak te maken met verhoudingen die al vele jaren gelden. Veel mensen weten dat op een normale dag Ajax in staat moet zijn om te winnen van RKC. Dat Max Verstappen zonder pech of ongelukken hoger eindigt dan zijn rivalen in minder snelle auto’s en dat Simona Halep doorgaans geen moeite zal hebben met Taylor Townsend. Normaal gesproken, want verrassingen zijn er altijd en daarom ben je met wedden nooit gegarandeerd van een resultaat. Maar toch: het grote publiek kent in veel gevallen over het algemeen de krachtsverhoudingen binnen populaire sporten. Maar hoe zit dat met golf?

Wedden op golf is voor de echte kenners

Wedden op golf is echt iets voor de echte kenners. Om een zinnige uitspraak te kunnen doen over uitslagen – en dus goed te kunnen voorspellen – zul je toch echt kennis van het spelletje moeten hebben. Die kennis ontbreekt bij de meeste mensen. Veel mensen weten wat een hole in one is, kunnen min of meer uitleggen wat de begrippen handicap of onder par betekenen en hebben misschien wel eens gehoord van een birdie, maar verder dan dat gaat de kennis doorgaans niet. Dit betekent eigenlijk automatisch dat de wereld van het wedden op golf een wereld is van zeer betrokken liefhebbers die ook echt verstand hebben van de sport en deze op de voet volgen.

Golf is – zeker voor liefhebbers – een fantastische sport om naar te kijken. Dat geldt voor de tv, maar zeker ook voor het bezoeken van een toernooi. Het bezoeken van een golftoernooi is anders dan het bezoeken van een andere sport. Het laat zich eigenlijk alleen een beetje vergelijken met het bezoeken van een ander evenement dat over een groot gebied plaatsvindt, zoals een autorace. Het is natuurlijk overbodig om te zeggen dat de golfsport en de racerij twee totaal verschillende werelden zijn. Elk kennen ze een unieke ambiance. De ambiance is beslist een reden om als liefhebber een keer een golfevenement te bezoeken. Ook voor niet-liefhebbers is dit overigens een geweldige beleving. Want een beleving, dat is het. Je kunt golfhelden van dichtbij in actie zien. En als wij zeggen dichtbij, bedoelen wij ook echt dichtbij. Ze lopen gewoon langs en door het publiek en je zit op sommige punten met je neus op de bal wanneer er wordt afgeslagen. Wie nog nooit een golf course heeft bezocht, kan zich waarschijnlijk niet voorstellen hoe groot deze kunnen zijn. Een hole is al enorm, laat staan een terrein waarop zich 18 holes bevinden. Naast genieten van professionele golfers kun je dus ook heerlijk wandelen of je te goed doen aan heerlijke happen en dranken in een van de vele hospitality units. Het zal je niet verbazen dat je voor een bezoek aan een golftoernooi aardig wat geld kwijt bent. Daar staat echter een haast niet te evenaren ervaring tegenover. Je kunt vaak meerdere dagen genieten van een fantastische ambiance en een behoorlijk uniek wereldje.

Is het voor een gewone bezoeker al een fantastische ervaring om een toernooi te bezoeken; wanneer jij houdt van wedden op golf, is het zo mogelijk nog interessanter om zelf een evenement bij te wonen.

Waarom wedden op golf zich perfect laat combineren met een bezoek

Gold krijgt aardig wat exposure op de Nederlandse televisie. Niet in de laatste plaats omdat Nederland altijd wel enkele goede golfers heeft die aan internationale toernooien meedoen. Desalniettemin is het vaak lastig om wedstrijden integraal via de tv of andere media te volgen, laat staan complete toernooien. Wanneer je zelf aanwezig bent, kun je niet alleen genieten van een prachtige omgeving, maar zul je ook het verloop en de spanning nog veel beter meekrijgen. Voor mensen die wedden op golf, brengt dit een extra dimensie met zich mee. Je weet waarop je hebt gewed en wat je in hebt gezet. Vervolgens kun je met eigen ogen volgen hoe het toernooi verloopt. Hoe vergaat het je favoriete Nederlanders? Laten de toppers ook nu weer zien dat zij uit het juiste hout gesneden zijn? Weet die ene outsider te verrassen? Dit zijn altijd relevante vragen die het kijken naar golf extra interessant maken. Echter; het zijn ook vragen die nog relevanter worden wanneer je doet aan wedden op golf. Reeds aanwezige spanning, krijgt een extra lading. Je ziet namelijk live welke invloed gebeurtenissen op de baan hebben op jouw voorspelling, en daarmee op je winst (of verlies).

Golf live kijken vanaf de bank

Maar ook wanneer je thuis op de bank meekijkt, of misschien zelfs helemaal niet in de mogelijkheid bent om te kijken, is wedden op golf altijd spannend. Het is, zoals bij veel andere sporten, ook geen piekspanning: de spanning duurt vaak meerdere dagen voort. Toernooien zijn meestal meerdaags en dat betekent dat je meerdere dagen lang, hele dagen lang, een oogje houdt op je voorspellingen. Wat het extra spannend maakt, is dat het heel goed mogelijk is dat de situatie er in korte tijd compleet anders uit komt te zien. Een speler op wie jij hebt gewed voor de eindoverwinning, kan vrijwel het hele toernooi comfortabel aan de leiding liggen, maar zijn/haar laatste holes compleet verpesten en zo de zege mislopen. Aan de andere kant kunnen er ook golfers zijn die groeien in het toernooi. Ze beginnen misschien niet goed, maar worden met elke hole sterker en doen ineens vanuit de underdog rol een aanval op de eerste plek. Iedereen die aan wedden op golf doet, zal het kunnen beamen: je bent continu bezig met het checken van tussenstanden en de gevolgen hiervan voor jouw inleg. Dat is het mooie van wedden: de spanning, de kans dat de overwinning van jouw favoriete golfer ook een overwinning voor jou betreft. Zolang jij je maar bewust bent van de risico’s en niet speelt met geld dat je niet hebt, kun je een hele hoop plezier beleven aan wedden op golf.

Waar wed jij op?

We hebben het net al even aangestipt: een populaire vorm van wedden op golf (en wedden op elke andere sport), is het voorspellen van de uitslag. Er zijn echter tal van andere zaken waar je op kunt wedden en ook vanuit die optiek is golf een zeer interessante sport. Er worden in de sport tal van statistieken bijgehouden en al die statistieken betekenen nog meer mogelijkheden om te wedden. De echt verstokte fan kan dan ook zijn/haar hart ophalen, want alle kennis en passie die je hebt, kun je kwijt bij een legale wed website. Het is geen geheim dat er rondom wedden een illegaal circuit bestaat. Gelukkig is wedden op sport in ons land uitstekend gereguleerd. Dat past ook bij een stijlvolle sport als golf. Omdat het aantal plekken waar je legaal kunt wedden op golf beperkt is, weet je zeker dat er goed toezicht plaatsvindt en dat je inleg veilig is. Dit is uiteraard geen garantie voor succes. Wedden blijft wedden en dat betekent dat er risico’s verbonden zijn aan het inleggen van geld. Je kunt, ook wanneer je over zeer veel kennis en ervaring beschikt, verliezen lijden. Want in sport is niets zeker. Ook in golf niet. Wedden op golf is dus niet iets dat je doet zonder hierover na te denken. Denk je er wel goed over na, ben jij je bewust van de risico’s (namelijk dat je geld kunt winnen, maar ook verliezen) en weet je zeker dat je het geld dat je inlegt kunt missen? Dan kan wedden op golf een bijzonder interessante hobby zijn waar je zeer veel plezier aan kunt beleven. Omdat golf zo’n sport is voor liefhebbers en kenners, is het ook extra leuk en spannend om samen met vrienden of familie te wedden, of natuurlijk met de mensen met wie je zelf golft. Iedereen zal op een leuke manier competitief en fanatiek zijn.

Populaire sporten

Meest gespeelde sportcategorieen
Wedden op Sport
Klaar om te winnen?

Bij Wedden op Sport vind je alles over gokken op sport en het succesvol inzetten op sportwedstrijden. Sportgokken is met toenemende mate steeds populairder aan het worden. Via onze website wordt je dagelijks met sportnieuws en sportwedden tips voor sportweddenschappen op de hoogte gehouden.

toggle off
Gokreclame uitschakelen.