Wedden op Giro D’Italia

Wedden op sport is tegenwoordig zeer eenvoudig. Je hoeft niet zoals vroeger met een zak geld naar een wedkantoor om je inleg te overhandigen. Wedden kan gewoon vanuit je luie stoel. Betekent dit dan dat wedden minder spannend is geworden? Of dat mensen die wedden minder bij de sport betrokken zijn? Nee, absoluut niet. Al hangt het er natuurlijk wel vanaf om welke sport het gaat. In het geval van wedden op Giro D’Italia, zul je over het algemeen bijna alleen maar liefhebbers vinden. Wielrennen is geen sport die je van een afstandje volgt, of waarvan je de uitslagen verneemt via het internet of teletekst. Nee: wielrennen wil je beleven. Dat kan haast niet anders. De wielerronde van Italië is maar een keer per jaar en duurt meerdere weken: dat wil je toch niet missen?

Populariteit van wedden op Giro D’Italia

Hoe betrokken mensen zijn bij de sport, blijkt alleen al uit het aantal mensen langs de weg tijdens de etappes. Weer of geen weer: duizenden liefhebbers nemen de moeite om een plekje langs het parcours te zoeken en een glimp van hun favoriete renners op te vangen. Vaak is het ook precies dat: een glimp. Zeker aan het begin van een etappe, wanneer het peloton nog dicht bij elkaar zit, zie je in enkele minuten het complete veld aan je voorbij gaan. Zelfs dat is spectaculair: zelfs dat is dus iets waar mensen graag moeite voor nemen om te zien. Het zal je dan ook niet verbazen dat wedden op Giro D’Italia zeer populair is.

Wedden op Giro D’Italia is een unieke ervaring

Wedden op Giro D’Italia mag in zeker zin best een unieke ervaring worden genoemd. Sowieso is sportgokken op een jaarlijks evenement iets totaal anders dan wedden op wedstrijden die bijvoorbeeld wekelijks plaatsvinden. Wedden op de Giro kun je dan ook niet vergelijken met wedden op de eredivisie. Natuurlijk: wie zijn wij om te bepalen wat wel en niet spannend is. Voetbalfans die op hun favoriete team wedden, beleven hier net zo veel spanning en plezier aan als wielerfans die wedden op Giro D’Italia. Feit is wel dat de Giro slechts een keer per jaar plaatsvindt. Wat dat betreft kun je het dus meer vergelijken met wedden op de Champions League, al loopt de Champions League een stuk langer door dan de Giro. Nee, wedden op de Giro D’Italia is voor fans van de sport echt iets om naar uit te kijken. Het is het moment om jouw kennis te testen: eens per jaar is het all or nothing en dat brengt natuurlijk extra spanning met zich mee.

Wedden op Giro D’Italia betekent voor jou een uitgelezen kans om jouw kennis van de sport te etaleren. Daarom is het voor veel mensen ook een soort sociale aangelegenheid. Natuurlijk: je wedt bij een officiële bookmaker en speelt daarbij tegen de odds, niet direct tegen vrienden, maar hoe leuk is het om samen met jouw vrienden voorspellingen, resultatenen winsten te vergelijken? Net als jij hebben zij waarschijnlijk ook weer een heel jaar uitgekeken naar deze prestigieuze wedstrijd. Je hebt je voorbereid, bent op de hoogte van het wel en wee van alle ploegen en renners en zet weloverwogen geld in. En dan begint de spanning…

Wedden is beleven

We hoeven er niet mysterieus over te doen: wedden doe je natuurlijk met een doel: het doel om rendement te pakken op je inleg. Maar wedden op sport, en wedden op Giro D’Italia in het bijzonder is zoveel meer dan dat alleen. Wedden is beleven. De Giro volgen is al een geweldige ervaring. Liefhebbers proberen er zo veel mogelijk van mee te krijgen. Dat is niet altijd eenvoudig, want je moet ook gewoon nog werken of studeren dus je bent misschien niet altijd in de gelegenheid om alles te volgen. Dat betekent dat er stiekem toch misschien een tweede scherm open staat op je werk, of dat je de radio aan hebt om de laatste ontwikkelingen te volgen. Dat geeft al aan hoe zeer deze wedstrijd leeft onder fans. Wanneer je gaat wedden op Giro D’Italia nemen spanning en beleving alleen maar verder toe. Want terwijl je kijkt, zie je hoe de wedstrijd zich van dag tot dag ontwikkelt. Wat dat met de spanning doet, hangt natuurlijk grotendeels af van je weddenschap. Heb je gewed op de gedoodverfde favoriet en maakt deze de verwachtingen waar, dan zit je misschien van begin tot eind redelijk ontspannen op de bank in de wetenschap dat je goed gewed hebt, zolang de renner maar niet valt. Maar het kan natuurlijk ook zo zijn dat een renner waarin iedereen een potentiële winnaar zag het compleet laat afweten. Anderzijds kunnen er ook verrassingen ontstaan. In de wielersport kan het alle kanten op. Want ondanks dat er van tevoren duidelijk favoriete ploegen zijn en elke ploeg zijn kopman heeft die het moet gaan doen, blijft het sport. En in sport is de overwinning nooit zeker. Dat zal er dan ook voor zorgen dat jij spannende, euforische maar ook misschien wel angstige momenten beleeft als jij gaat wedden op Giro D’Italia.

Een van de belangrijkste wielerevenementen van het seizoen

Zelfs een leek zal het weten: de Giro is een van de belangrijkste wielerevenementen van het seizoen. Samen met de Tour de France is de Giro D’Italia uniek binnen de wielerwereld. Iedere renner wil deze wedstrijd een keer gewonnen hebben. Het helaas maar voor weinigen weggelegd. Er zijn weliswaar meer dan 100 edities geweest; elke editie kent maar een eindwinnaar en er zijn ontzettend veel renners die meedingen naar de eindzege. Het is daarom dan ook logisch dat het winnen van de Giro een enorme boost voor je carrière betekent. Het winnen van deze wielerronde zorgt er als renner voor dat je jouw naam definitief vestigt. En of je dan in een indrukwekkend rijtje voorgangers terecht komt: Vincenzo Nibali, Alberto Contador, Ivan Basso, Marco Pantani, Miguel Indurain, Chris Froome…. dat is een rijtje waar je als renner jouw naam tussen wilt zien staan.

Er valt heel wat te wedden

Wedden op Giro D’Italia werkt voor een groot gedeelte hetzelfde als wedden op andere sporten. Mensen kiezen er vaak voor om de winnaar te voorspellen. Anders dan bij veel andere sporten, is er bij de Giro meer te winnen dan alleen de uitzege alleen. Natuurlijk is dit de belangrijkste zege en het hoogste doel voor de meeste renners. Er valt echter meer te winnen en dus kun je bij wedden op Giro D’Italia ook op meer wedden dan alleen de eindzege. Naast het algemene klassement, is er ook een winnaar van het bergklassement en het jongerenklassement. Daarnaast bestaat de ronde uit verschillende etappes en kun je ook wedden op etappezeges. Daarnaast zijn er nog tal van andere statistieken waar je op kunt wedden.

Wed verantwoord

Wanneer je gaat wedden op de Giro D’Italia, wil je hier natuurlijk zo veel mogelijk plezier aan beleven. Een deel van dat plezier komt tot stand door een eventuele winst, maar dat kan niemand je garanderen. Het is en blijft wedden. Zekerheid heb je nooit. Maar zolang jij dit onthoudt, is er niets aan de hand. Je weet dat je jouw inleg kwijt kunt raken en speelt niet met geld dat je niet hebt of niet kunt missen. Daarmee leg je een goede basis om verantwoord te wedden. Om hier zeker van te zijn, is het aan te raden om te wedden bij een officieel erkende bookmaker. Rondom grote evenementen als de Giro ontstaan tal van plekken om te wedden. Maar wil je dat jouw geld veilig is, goed wordt beheerd en de organisatie onder scherp toezicht staat? Kies dan voor een van de erkende bookmakers. Zo kun je zorgeloos wedden.

Wil je jouw winkans maximaliseren? Volg dan de sport op de voet. Wellicht nogmaals en ten overvloede: garanties heb je nooit. Zelfs de grootste wielrenkenner heeft het wel eens mis. elk jaar weer gebeuren er dingen die je niet verwacht. Toppers zakken door het ijs, kanshebbers komen ten val of krijgen te kampen met materiaalpech en onvoorziene helden staan op. Dat maakt de sport extra mooi en wedden op Giro D’Italia extra spannend. Pech, toeval en verrassingen zijn nooit helemaal uit te sluiten. Dat neemt echter niet weg dat je met een goede voorbereiding en kennis van zaken een grotere kans maakt om een goed resultaat te halen. Wedden op de Giro is niet zoals wedden op voetbal. Althans: niet als je een relatieve leek bent. Als je gevraagd wordt om de winnaar te voorspellen bij een wedstrijd tussen Ajax en RKC, Barcelona en Bilbao of Liverpool en Burnley, dan zal zelfs een leek in veel gevallen een goede voorspelling kunnen geven. Dat heeft alles te maken met een bepaalde basiskennis. Bijna iedereen kan wel de sterkere voetbalclubs van de mindere onderscheiden. Bovendien is dit redelijk stabiel: topploegen blijven over het algemeen topploegen en laagvliegers groeien zelden uit tot echte uitdagers. Ook in de wielersport heb je toppers, maar wanneer je mensen op straat zou vragen wie momenteel de vijf beste renners ter wereld zijn, moeten veel mensen het antwoord schuldig blijven. Daaruit blijkt wel: wedden op de Giro D’Italia is iets voor echte kenners. Ga jij de uitdaging aan?

Populaire sporten

Meest gespeelde sportcategorieen
Wedden op Sport
Klaar om te winnen?

Bij Wedden op Sport vind je alles over gokken op sport en het succesvol inzetten op sportwedstrijden. Sportgokken is met toenemende mate steeds populairder aan het worden. Via onze website wordt je dagelijks met sportnieuws en sportwedden tips voor sportweddenschappen op de hoogte gehouden.

toggle off
Gokreclame uitschakelen.