Wedden op Basketbal

Mensen houden van wedden. Zo lang als er iets als financiële waarde bestaat, wedden mensen al. Op van alles, maar sport was, is en blijft een van de favoriete dingen om op te wedden. Dat is logisch, want wedden doe je natuurlijk in de hoop een leuk bedrag te verdienen, maar vooral ook ter vermaak en vanwege de spanning. Wedden op basketbal is vanuit die optiek een zeer goede keuze. Maar daarover later meer. Je kunt het zo gek niet bedenken of je kunt erop wedden. Maar is dat nu echt wat je wilt? Als je wedt puur om het wedden alleen, dan maakt het niet eens uit waarop je wedt. Maar voor veel mensen telt juist het onderwerp. Wedden op het weer zal nooit zo leuk en spannend zijn als bijvoorbeeld wedden op basketbal. Het draait allemaal om beleving en voor de optimale beleving heb je een aantal ingrediënten nodig: kansen om geld te winnen, spanning, onvoorspelbaarheid en als het even kan ook wat entertainment.

Geld verdienen met wedden op basketbal

Wedden is voor de meeste mensen meer dan alleen een geldbedrag zetten op een vooraf voorspelde uitkomst. Wedden is een extra dimensie die je als sportliefhebber toe kunt voegen om je favoriete sport nog aantrekkelijker, intenser en spannender te maken. De spanning van wedden zit hem uiteraard in het resultaat, maar net zo belangrijk is de weg hier naartoe. Een goed resultaat beleef je veel meer wanneer je mee hebt kunnen leven, wanneer je wordt meegenomen langs alle ups en downs, de hoogte- en dieptepunten. Dit maakt van wedden echt een meerwaarde een een belevenis. Het is spannend en de situatie (en daarmee jouw resultaat) kan elk moment draaien. Bij de ene sport is hier meer sprake van dan bij de andere. Want laten we eerlijk zijn: sommige sporten garanderen nu eenmaal meer spektakel dan andere. Dat heeft onder andere te maken met de manier waarop wordt gescoord en hoe wedstrijden verlopen. Dat is echter niet de enige reden waarom wedden op basketbal zo populair is.

De populariteit van wedden op basketbal

De populariteit van wedden op een sport, heeft grotendeels ook te maken met de populariteit van de sport zelf. Kiezen om te wedden op basketbal, heeft dan ook vaak te maken met het feit dat basketbal een ware wereldsport is met veel media-aandacht. Het is een miljardenbusiness.

De NBA als kroonjuweel

Wanneer je denkt aan basketbal, of wedden op basketbal, dan denk je misschien direct aan de NBA. Dat is niet zo gek, want deze Amerikaanse competitie is wereldwijd het boegbeeld van de sport. Dit is waar elke speler zijn kunsten wil vertonen en waar elke fan in het stadion wil zitten. De competitie speelt tot de verbeelding. Niet alleen in de VS, maar ook daarbuiten. Dat blijkt wel uit het feit dat er ook in Nederland veel aandacht is voor deze competitie en dat veel wedstrijden te zien zijn op de Nederlandse tv. Weliswaar niet op zenders die in het basispakket aanwezig zijn, maar de echte fan heeft er natuurlijk wel een paar euro per maand voor over om zijn of haar favoriete team (live) te kunnen zien spelen.

Of je ergens op wilt wedden of niet, heeft vaak te maken met de aantrekkingskracht van de sport in kwestie. De aantrekkingskracht van de NBA is haast ongeëvenaard. Maar weinig sporten brengen wereldwijd zo veel supersterren rond. Oude legendes als “His Royal Airness” Michael Jordan, Scottie Pippen, Charles Barkley, Shaquille O’Neal en Evan “Magic” Johnson, maar ook hedendaagse iconen. NBA-toppers als LeBron James, Stephen Curry, James Harden en Kyrie Irving hebben fans van Andorra tot Zimbabwe. Hun posters sieren (kinder)kamers over de hele wereld.

Wat wedden op basketbal extra interessant maakt, is dat je als fan vaak niet zomaar binding hebt met een team. Teams vertegenwoordigen hun stad en in Amerika is er bijna niets zo belangrijk als trots. Dit leidt ertoe dat zelfs buiten de VS fans niet alleen liefhebbers zijn van de sport, of van individuele atleten, maar vooral ook van teams. Dat kan in zeer veel verschillende dingen zitten, maar het begint meestal met een fascinatie voor een bepaalde stad. Misschien ben je ooit wel helemaal verliefd geworden op New York en heb je een wedstrijd van de New York Knicks bijgewoond, of ben je juist gek op LA en supporter van de Lakers. Amerika en de NBA spreken tot de verbeelding en dat uit zich op diverse manieren. De sport is zo groot (en wedden op basketbal of specifiek wedden op de NBA daarmee ook) dat zelfs teams die niet tot de absolute top behoren, alsnog een wereldwijde reputatie en miljoenen fans verwerven. Denk maar eens aan de Chicago Bulls. De Bulls zijn een legendarische naam in het basketbal. Nog steeds, ondanks dat het team vaak grote periodes niet om de prijzen speelt Maar bij de bulls schitterden ooit Jordan en Pippen, evenals de legendarische coach Phil Jackson. Iconische prestaties kunnen teams voor de rest van hun bestaan legendarisch maken, zoals Ajax door het winnen van de Champions League in 1995.

Veel nieuwe talenten in het spel

Er zijn echter nog meer redenen waarom de NBA zo tot de verbeelding spreekt en waarom wedden op basketbal zo populair is. Veel Amerikaanse sporten staan bekend om hun drafting systeem. Dit betekent dat er elk jaar veelbelovende nieuwe talenten worden gekozen door de teams. Dit betekent dat niet alleen toppers worden behouden, maar dat je elk seizoen nieuwe toekomstige grootheden ziet doorbreken. Wat dat betreft biedt wedden op basketbal nog veel meer spanning dan wedden op andere sporten: er is zo veel om op te wedden, niet alleen scores, maar ook uitgebreide teamstatistieken en spelersstatistieken. De verstokte basketbalfan vindt daarom ook elke wedstrijd weer een nieuwe uitdaging om op te wedden.

Niet alleen spannend aan de top

Het feit dat basketbal in Amerika zo groot is, betekent dat wedden op basketbal niet alleen aan de top interessant is. College basketbal is ook ontzettend groot. Een dergelijke populariteit kennen wij in Nederland en eigenlijk in heel Europa niet, als het aankomt op amateurwedstrijden of wedstrijden van talenten. Kijk maar eens naar een jeugdteam in een willekeurige sport: grotendeels lege velden en matig gevulde stadions. Hoe anders is dat bij collega basketbal. De sterren van morgen spelen in volle stadions, hun wedstrijden worden op tv uitgezonden en de pers volgt alle verrichtingen. Dit zorgt ervoor dat wedden op basketbal ook buiten de NBA om bijzonder leuk, spannend en interessant is.

Internationaal basketbal wedden

We zouden de basketbalsport schromelijk tekort doen, als wij ons alleen op de Verenigde Staten zouden richten. Basketbal is een wereldsport die niet alleen in de VS, maar ook in landen als Argentinië, Spanje en Japan tot de populairste sporten behoort. Dit kun je ook merken aan de grote diversiteit van nationaliteiten aan de top. In de NBA zijn het bijvoorbeeld echt niet alleen Amerikanen die de show stelen. Het mooie aan een sport met internationale allure is dat je altijd wel kunt wedden op bijvoorbeeld een competitie die bij jou past. Zo is dat dus ook bij wedden op basketbal. Waar je ook fan van bent en welke competitie je ook volgt: wedden zal altijd spannend zijn en blijven.

De aard van het spel maakt wedden extra interessant

Wie wil wedden op basketbal bij een bookmaker, vindt hiervoor dus altijd een geschikte manier. Dat heeft met meerdere dingen te maken, maar de aard van het spel maakt wedden extra interessant. Je kunt wedden op scores, maar ook op tal van andere uitslagen en klassementen of wedstrijdstatistieken. De eenvoudigste en meest gebruikte manier van wedden (voorspellen welk team de onderlinge confrontatie wint), brengt al zeer veel spanning met zich mee. Basketbal is namelijk een sport waarin aan de lopende band gescoord wordt. Zeker in wedstrijden die gelijk opgaan, betekent dit dat het erg spannend blijft om te voorspellen wie er wint. Het puntensysteem en de snelheid van het spel en de punten zorgen ervoor dat veel wedstrijden tot aan het einde spannend blijven. Anders dan bijvoorbeeld bij voetbal, is een wedstrijd zelden snel beslist. Wanneer je favoriete voetbalteam twee keer scoort en solide verdedigt, kun je er vaak bij een 2-0 voorsprong wel van uitgaan dat zij de winst binnen weten te slepen. In basketbal is het vaak stuivertje wisselen. Ook omdat elk gemaakt punt een andere score kan krijgen. Een team kan minder scoren, maar wanneer een groot gedeelte van de scores uit driepunters bestaat, kunnen ze er toch met de overwinning vandoor gaan.

Je begrijpt al: wedden op basketbal is niet iets dat je doet op goed geluk. Het gaat vaak in combinatie met een grote betrokkenheid bij de sport. Overal waar je wilt, kun je basketbal zien, en er natuurlijk non stop over lezen op clubpagina’s, basketbalsites en fan communities. En dat maakt het extra mooi. Als fan meeleven met je favoriete team en spelers, je kennis van de verhoudingen en focus op de statistieken op de proef stellen…. en dat allemaal terwijl je ook nog eens kans maakt om een mooi bedrag te verdienen. Intenser sport beleven dan dit, gaat het niet worden.

Populaire sporten

Meest gespeelde sportcategorieen
Wedden op Sport
Klaar om te winnen?

Bij Wedden op Sport vind je alles over gokken op sport en het succesvol inzetten op sportwedstrijden. Sportgokken is met toenemende mate steeds populairder aan het worden. Via onze website wordt je dagelijks met sportnieuws en sportwedden tips voor sportweddenschappen op de hoogte gehouden.

toggle off
Gokreclame uitschakelen.