Snookers: toppers strijden om toernooiwinst in Milton Keynes (Eng)

Van 20 tot en met 26 juni vindt in de Marshall Arena in het Engelse Milton Keynes het International Tourchampionship snooker plaats. De organisatie is in handen van de WPBSA (World Professional Billiards and Snooker Association) en het totale prijzengeld bedraagt £ 380.000. Weet jij wie dit zestiende rankingtoernooi van het seizoen 2019-2020 op zijn naam gaat schrijven? Speel dan mee met Wedden op Sport en win geld met de winnende carambole! 

Historie

Het is pas de tweede editie van het Tour Championship en het derde – tevens laatste evenement – van de tweede Coral Cup. Dit toernooi is de laatste grote afspraak alvorens het Wereldkampioenschap snooker 2020 wordt gehouden. De Tour Championship in Milton Keynes stond oorspronkelijk gepland voor 17 tot 22 maart 2020. Echter, in de ochtend van 17 maart werd het evenement uitgesteld tot 21 juli 2020 vanwege de COVID-19 pandemie. De vorige dag was op advies van de Britse regering besloten dat er geen toeschouwers bij het evenement zouden worden toegelaten. Op 5 juni 2020 werd aangekondigd dat het toernooi met een maand was vervroegd en naar een andere locatie was verplaatst.

De loting voor het Tourkampioenschap bestaat uit de acht beste spelers op basis van de ranglijst van één jaar en wordt gespeeld als eliminatietoernooi. Elke wedstrijd wordt gespeeld gedurende minimaal twee sessies, waarbij de finale plaatsvindt over de best of 19 frames. Het evenement wordt gesponsord door wedbedrijf Coral.

Favorieten

Titelverdediger Ronnie O’Sullivan ontbreekt op dit ranking toernooi, omdat hij te laag op de jaarranking staat (18e). Daardoor staat de deur open voor de rest van het deelnemersveld en zijn de odds bij TOTO.nl hoger dan normaal.

De Engelse nummer één van wereld, Judd Trump, is bij de bookies echter de uitgesproken favoriet om de 150.000 pond prijzengeld voor de eindzege voor zich op te eisen. Shaun Murphy is de huidige nummer twee van de wereld en wordt bij de TOTO al een stuk minder vaak gespeeld.

Veel mensen zetten hun geld liever op Neil Robertson (Australië), de nummer vier op de seizoenranglijst. Ook good old John Higgins (zevende ten tijde van de loting) maakt volgens de bezoekers van Wedden op Sport veel kans om de overwinning te pakken in de Marshall Arena.

Odds

De eerste partij wordt komende zaterdag afgewerkt en gaat tussen Robertson en Stephen Maguire (achtste). Bij de TOTO verwachten ze dat Robertson deze pot gemakkelijk naar zich toe gaat trekken: x1,19 al de Aussie wint. Gaat de Schot Maguire de snookerlegende van Down Under verrassen? Dan schiet de quotering bij de enige echte Nederlandse bookmaker de lucht in: x4,15 keer het aantal ingelegde euro’s!

De tweede pot is er één om je vingers bij af te likken: Trump versus Higgins. De huidige nummer één tegen de grootheid van weleer, die overigens nog altijd tot de wereldtop behoort. De pre-wedstrijdquoteringen liggen bij deze tweede partij iets dichter bij elkaar: x1,26 voor een zege van Trump en pakt Higgins de meeste frames, dan stijgt de uitkering naar x3,45 keer je inleg.

Maandagmiddag om 14:30 uur staan Mark Selby en Yan Bingtao (China) aan de tafel in Milton Keynes. Winst van Selby staat momenteel op x1,41. De Chinees Bingtao wordt echter niet kansloos geacht, zijn quotering staat op x2,70.

Dinsdag is de laatste van de eerste vier partijen als Murphy het gaat opnemen tegen Mark Allen. Dit wordt volgens de TOTO de meest spannende partij: x1,56 bij winst van Murphy en x2,27 als Allen de winnende pot maakt.

Wedden op Snooker

Bij het Wedden op Snooker zijn er een aantal zaken waar je op moet letten. Allereerst natuurlijk: wie staan er aan de tafel? Wat is zijn of haar huidige vormpeil en hoe verliep de vorige partij? Maar snooker is een sport waar het pas echt beslist is als de laatste bal in de pocket ligt. Meer dan eens keren partijen die gespeeld lijken volledig om! En dat is natuurlijk geweldig spannend, vooral als je geld hebt ingezet op de winnaar. De sport is bijzonder populair en ook in Nederland wordt er steeds vaker op hoog niveau gesnookerd. Doe jij ook een keer mee? Zet dan in op Wedden op Sport.nl en voorspel de winnaar van het International Tourchampionship 2020!

Wedden op Sport
Klaar om te winnen?

Bij Wedden op Sport vind je alles over gokken op sport en het succesvol inzetten op sportwedstrijden. Sportgokken is met toenemende mate steeds populairder aan het worden. Via onze website wordt je dagelijks met sportnieuws en sportwedden tips voor sportweddenschappen op de hoogte gehouden.

toggle off
Gokreclame uitschakelen.