Olympische Spelen: overzicht week 1

De Olympische Spelen in Tokyo zijn inmiddels in volle gang. Diverse sporten zijn al afgerond, zijn bezig of staan op het punt van beginnen. Op welke sportevenementen tijdens Tokyo 2020 kan je deze week een wedje plaatsen via Wedden op Sport? Lees onderstaand overzicht, kies je favoriete sport, het bookmakerskantoor en de beste odds om te scoren tijdens de Olympische Spelen!

Historie Olympische Spelen

De Olympische Zomerspelen werden in 1896 voor het eerst georganiseerd in het Griekse Athene. Vanwege die start wordt er bij elke Spelen nog een vlam vanuit Athene naar de stad gebracht waar in dat jaar de olympische wedstrijden worden gehouden. De Spelen bestaan uit meer dan 300 verschillende sporten en onderdelen waaraan meer dan 12.000 sporters uit de hele wereld meedoen.

In 2016 werden de laatste Olympische Spelen gehouden alvorens het circus in Tokyo neerstreek. Dat zou aanvankelijk in 2020 zijn geweest maar werd vanwege wereldwijde gezondheidsproblemen een jaar uitgesteld. Nu zijn de Spelen alsnog geopend en gaan de geplaatste Nederlandse sporters van TeamNL op jacht naar goud.

Favorieten voor goud

De favorieten voor een gouden plak die deze week namens Nederland in actie komen zijn er deze week volop. Te beginnen op dinsdag als de dressuurruiters in actie komen. De Grand Prix Speciaal is het finale-event en er zijn twee Nederlandse deelnemers: Edward Gal en Hans Peter Minderhoud.

Ook bij het zwemmen worden deze week diverse finales afgewerkt. Nederland heeft in de persoon van Arno Kamminga al een zilveren winnaar in de gelederen. Net als bij het zwemmen worden er ook in roeiwater deze week medailles uitgereikt. Zowel bij de mannen als vrouwen zijn er enkele kansrijke boten die een finale mogen varen. De Holland Acht lijkt op voorhand de grootste kanshebber voor goud.

Bij het BMX race onderdeel is de hoop gevestigd op Laura Smulders en Niek Kimmann. Beiden staan bij de bookmakers als kandidaat eindwinnaar aangemerkt. Ook op de fiets, maar dan een racefiets is de tijdrit voor mannen en vrouwen op de weg. Tom Dumoulin, Anna van der Breggen en Annemiek van Vleuten rijden tegen de klok in een poging goud te veroveren. Dat doen ook de baanwielrenners die ook deze week aan hun olympisch toernooi beginnen.

Odds Olympische Spelen – week 1

De online wedkantoren presteren dagelijks nieuwe pre-odds voor de olympische events. Bij het roeien is de Holland Acht de topfavoriet. Met een pre-odd van x1,53 houden zij Italië en Polen ruim achter zich.

Bij de dressuur zien we Nederland op plaats vier. De pre-wedstrijd quotering voor de Nederlandse dressuurploeg staat op maximaal x26,00. Alleen Duitsland (x1,15), Groot Brittannië (x9.00) en USA (x13.00) doen beter.

De voetbaldames hebben een pre-odd voor winst van een gouden plak die uitkomt op x7,00. De Verenigde Staten is hier topfavoriet en krijgt een pre-race quotering voor eindwinst van x1,62 mee.

Laura Smulders is de bij BMX race voor vrouwen de vrouw met de beste odds. Een winnende weddenschap op een olympische titel voor Smulders aanstaande vrijdag staat op x3,20. Haar grootste concurrenten zijn: Alise Willoughby en Mariana Pajon.

Check alle actuele odds en deals bij de bookmakers van Wedden op Sport en scoor je gouden weddenschap bij één van de vele sportonderdelen die in deze eerste volledige sportweek op de Olympische Spelen wordt afgewerkt.

Wedden op Olympische Spelen

Het Wedden op de Olympische Spelen is bij veel sportwedders het hoogtepunt van hun online gok carrière. Want als je de juiste gouden winnaar voorspelt, voelt het toch alsof je zelf ook een medaille verdiend hebt!

Sla je slag bij Wedden op Sport en speel mee tijdens de Olympische Spelen van Tokyo 2020! Ben jij straks één van de winnaar van deze week?

Wedden op Sport
Klaar om te winnen?

Bij Wedden op Sport vind je alles over gokken op sport en het succesvol inzetten op sportwedstrijden. Sportgokken is met toenemende mate steeds populairder aan het worden. Via onze website wordt je dagelijks met sportnieuws en sportwedden tips voor sportweddenschappen op de hoogte gehouden.

toggle off
Gokreclame uitschakelen.