Odds Amstel Gold Race 2023

Op zondag 16 april wordt de 57e Amstel Gold Race verreden. De enige echte grote wielerklassieker van Nederland. Een prachtig moment voor de Sportsbooks in ons land om uit te pakken met mega hoge quoteringen voor een winnende voorspelling. Sprint naar de overwinning in de Amstel Gold Race 2023 en speel mee via Wedden op Sport

Historie

De Amstel Gold Race werd in 1966 voor de eerste keer verreden. Ook toen in en rond Maastricht. Jean Stablinski won de eerste editie. Daarna was er vaak winst voor een Nederlander. Onder meer Arie den Hartog, Harry Steevens, Gerrie Knetemann, Jan Raas, Steven Rooks, Joop Zoetemelk, Jelle Nijdam en Michael Boogerd wonnen de race.

Na de zege van Erik Dekker in 2001 werd het echter een tijd stil qua Nederlandse zeges in Limburg. Met het verleggen van de finish net na in plaats van op de Cauberg stegen de winstkansen voor onze landgenoten. Mathieu van der Poel doorbrak de stilte door in 2019 de koers op zijn naam te schrijven. In 2020 was er geen race vanwege COVID-19, in 2021 won Van Aert en vorig jaar was de Pool Michal Kwiatkowski de sterkste in Berg en Terblijt.

Favorieten Amstel Gold Race 2023

Door de afwezigheid van Mathieu van der Poel én Wout van Aert in deze editie mist de klassieker twee oud-winnaars die het voorjaar van 2023 bovendien ook nog eens domineerden. De derde topper van dit wielervoorjaar is Tadej Pogacar. De tweevoudig Tourwinnaar reist wél af naar Limburg en is direct de grootste favoriet voor winst.

Naast Pogacar wordt er door de bookmakers ook veel verwacht van de Britse allrounder Tom Pidcock. De Engelsman is olympisch kampioen mountainbike en voormalig wereldkampioen veldrijden. In 2021 werd hij in een millimeter sprint op een haar na geklopt door Wout van Aert. Zelf zegt Pidcock nog steeds dat de finishfoto liet zien dat hij gewonnen heeft. Hij zal dus zinnen op revanche als er zondag begonnen wordt aan de 252 kilometer lange koers door de Limburgse heuvels.

Odds Amstel Gold Race 2023

De odds voor een correcte voorspelling op de winnaar van de Amstel Gold Race 2023 lopen in veel gevallen hoog op. Zelfs bij winst van topfavoriet Pogacar wordt de inleg ruimschoots verdubbeld met een maximale pre-race quotering van x2,50.

Bij een zege van Pidcock lopen de uitbetalingen flink hoger op. De maximale pre-race odds staan op x12,00! Met Valentin Madouas en Benoit Cosnefroy staan er ook twee Fransen hoog in de polls. Madouas is voor een maximale winstbonus van x17,00! Cosnefroy staat daar net achter met een quotering van 19,00 keer het ingelegde speelbedrag.

Outsider Matej Mohoric is maximaal 19,50 keer de inleg waard. Titelverdediger Kwiatkowski staat op x41,00 keer het gekozen wedbedrag en Mollema is volgens de bookies met een pre-race quotering van 51,00 keer de inlegwaarde de Nederlander met de hoogste winstkans in deze 57e editie van de Amstel.

Wedden op Wielrennen

Online Wedden op Wielrennen is heel populair bij mensen die graag Wedden op Sport. Vooral de voorjaarsklassiekers, de Giro en de Tour trekken veel online sportgokkers naar de Nederlandse wedkantoren die sportweddenschappen mogen aanbieden.

Check alle actuele odds en deals voor de Amstel Gold Race 2023 op de bookmakerspagina van Wedden op Sport.nl en weet zeker dat je meespeelt volgens de beste quoteringen die gelden in de pre-wedstrijd fase. Ook voor de hoogste live gokken odds kan je terecht op onze bookmakerspagina. Check de odds tijdens de race op zondag 16 april en wie weet ben jij straks de grote winnaar van deze Nederlandse wielerklassieker!

Wedden op Sport
Klaar om te winnen?

Bij Wedden op Sport vind je alles over gokken op sport en het succesvol inzetten op sportwedstrijden. Sportgokken is met toenemende mate steeds populairder aan het worden. Via onze website wordt je dagelijks met sportnieuws en sportwedden tips voor sportweddenschappen op de hoogte gehouden.

toggle off
Gokreclame uitschakelen.