NK wielrennen 2023: Mathieu van der Poel en Annemiek van Vleuten topfavorieten

Op zaterdag 24 en zondag 25 juni vindt in Limburg het NK wielrennen 2023 plaats. In het Limburgse heuvelland zullen zowel de mannen als de vrouwen er alles aan doen om de felbegeerde driekleur te veroveren. Bij de eliterenners is Mathieu van der Poel de topfavoriet, terwijl bij de dames Annemiek van Vleuten dolgraag haar laatste jaar als beroepsrenner wil opvrolijken met een nationale titel. Voorspel het NK wielrennen en sprint naar de hoogste odds via Wedden op Sport.nl!

Historie

Het NK wielrennen kent een lange historie waarin veel grote namen uit de Nederlandse wielergeschiedenis een plekje hebben veroverd. Denk aan mannen als Hennie Kuiper, Jan Raas, Joop Zoetemelk en Michael Boogerd. Meer recent schitterden mannen als Niki Terpstra, Fabio Jakobsen en Mathieu van der Poel op het NK wielrennen voor mannen.

Bij de vrouwen is de historie een stukje korter, maar de erelijst is er niet minder om. Met vrouwen als Anna van der Breggen, Leontien van Moorsel, Marianne Vos en Annemiek van Vleuten is deze lijst van ex-winnaars ook goed gestoffeerd. En daar komt dit jaar ongetwijfeld weer een sprankelende naam bij.

Favorieten NK Wielrennen 2023

Bij de mannen is Van der Poel de topfavoriet. ‘Matje’ liet in de meest recente Ronde van België al zien over een goede vorm te beschikken en het parkoers in Limburg is hem op het lijf geschreven. Naast Van der Poel wordt er vooral gekeken naar het Jumob Visma blok. Met de tourmannen Dylan van Baarle en Wilco Kelderman voorop zal de geel-zwarte brigade dolgraag haar stempel willen drukken op dit NK. Bauke Mollema (Lidl – Trek), Ide Schelling (Bora-Hansgrohe), Pascal Eenkhoorn (Lotto Dstny) en Sjoerd Bax (Team UAE) worden door de online bookmakers als gevaarlijke outsiders getypeerd en komen daardoor ook in de kanshebberslijstje te staan.

Bij de vrouwen is het vooral uitkijken naar Van Vleuten. De alleswinnaar is ook op dit NK wielrennen 2023 topfavoriet bij de wieler bookmakers. Maar de concurrentie is stevig. Met name Demi Vollering en de kersverse Nederlands kampioen tijdrijdster Riejanne Markus kunnen het haar moeilijk gaan maken, zo verwachten de wedkantoren. Ondanks de enorme staat van dienst van Van Vleuren lijkt Vollering toch de meeste kans te maken op de titel bij de vrouwen.

Odds NK Wielrennen 2023

Bij bookmakers quoteringen in de pre-race fase geven aan dat een winnende voorspelling op Mathieu van der Poel tot maximaal 1,95 keer het gekozen wedbedrag gaat opleveren. Koen Bouwman staat op plek twee met maximaal 7,00 keer de inleg.

Voor winst van Jumbo Visma kopman Dylan van Baarle wordt bij de Nederlandse Sportsbooks tot maximaal 10,00 keer het speelbedrag uitbetaald. Gaat Ide Schelling met de Nederlands titel naar huis? Dan levert dat wielerpunters die op zijn naam speelden tot maximaal 15,00 keer het ingelegde speelbedrag op. Fabio Jakobsen en Olav Kooij staan ook op deze pre-race quotering. Kelderman is goed voor 20,00 de inlegwaarde en titelverdediger Eenkhoorn zelfs x25,00!

Een winnende voorspelling op het NK wielrennen 2023 voor vrouwen is ook goed voor fraaie winstbonussen. Als er op Vollering wordt ingezet en zij wint daadwerkelijk de wegwedstrijd voor vrouwen, dan zorgt dat voor een maximale bookmakersbonus van 2,35 keer de inlegwaarde! Bij winst van Lorena Wiebes is dat al 9,00 en bij een Nederlandse titel voor Vos loopt dat zelfs op naar x8,00! En waar blijft Van Vleuten dan? Ze mag dan als topfavoriet worden aangemerkt, haar odds staan in de pre-race fase super hoog met een maximale quoteringen van 9,00 keer de inlegwaarde!

Wedden op Wielrennen

Het NK Wielrennen 2023 is een mooie kans om te scoren met Wedden op Wielrennen. Er wordt in eigen land gekoerst en er doen alleen maar landgenoten mee. Over het algemeen zijn die namen bij de wielerpunters wel bekend, waardoor de winstkansen automatisch stijgen.

Voorspel de winnaars van het NK wielrennen op de weg voor mannen en vrouwen door voor de start van de wedstrijd de voorspelling door te geven via Wedden op Sport. En scoor zo op zaterdag 24 of zondag 25 juni de beste deals. Zodra het peloton in Valkenburg is gestart (dit geldt voor zowel de mannen als vrouwenwedstrijd) vervallen de pre-race deals en maken ze plaats voor live odds. Zet dus op tijd in om de juiste deal te kunnen maken!

Wedden op Sport
Klaar om te winnen?

Bij Wedden op Sport vind je alles over gokken op sport en het succesvol inzetten op sportwedstrijden. Sportgokken is met toenemende mate steeds populairder aan het worden. Via onze website wordt je dagelijks met sportnieuws en sportwedden tips voor sportweddenschappen op de hoogte gehouden.

toggle off
Gokreclame uitschakelen.