Wielrennen: Milaan - San Remo 2021

Zaterdag wordt er weer over de Italiaanse wegen gekoerst als de 112e editie van Milaan – San Remo op het programma staat. Nederland wacht al sinds 1985 (!) op een opvolger voor Hennie Kuiper, de laatste Nederlandse winnaar van deze wielerklassieker. Jarenlang zat het er ook niet in: simpelweg omdat ons land niet de renners had om daar te scoren. Dit jaar is dat anders: Mathieu van der Poel verkeert in topvorm en heeft van deze klassieker een hoofddoel gemaakt. Wint er zaterdag een landgenoot op de Via Roma? Voorspel en win via Wedden op Sport

Historie Milaan – San Remo

De klassieker Milaan – San Remo is al jarenlang het eerste monument op de wielerkalender. Milaan – San Remo behoort met De Ronde van Vlaanderen, Parijs – Roubaix, Luik – Bastenaken – Luik en de Ronde van Lombardije tot de grote vijf in de wielersport.

Van alle grote eendagskoersen is deze Italiaanse klassieker verreweg de langste. Met meer dan 300 kilometer voor de wielen worden de mannen van de jongens gescheiden. Aan het einde van deze lange koers volgt dan ook nog eens de loodzware en steile Poggio. Hierop kunnen punchers het verschil maken. Mannen als Julian Alaphilippe en Vincenco Nibali wisten in de afgelopen jaren hier de overwinning veilig te stellen.

Ook de winnaar van vorig jaar legde de basis voor eindwinst op de Poggio. De klim eindigt op enkele kilometers voor de finish. Winnaar Wout van Aert wist vlak voor de top aan te sluiten bij Alaphilippe en wist de Fransman vervolgens in de sprint te vloeren.

Favorieten

Beide mannen behoren ook dit jaar tot de topfavorieten. Alaphilippe won de klassieker immers in 2019 al. Naast Van Aert en wereldkampioen Alaphilippe zijn er nog wat kapers op de kust. Van der Poel is daarvan veruit de belangrijkste. Zijn optreden in Strade Bianche en Tirreno – Adriatico (waar hij meerdere etappes won) geeft vertrouwen voor een goed optreden zaterdag in Milaan – San Remo.

Bij de outsiders een heel rijtje toppers die in het verleden ook al goede resultaten wisten te behalen in deze koers. Maar ook veel nieuwe namen, waaronder vooral veel topsprinters die power genoeg zouden moeten hebben om te Poggio te ‘overleven’. Sam Bennett, Davide Ballerini en Michael Matthews zijn de belangrijkste namen in het rijtje outsiders bij de online bookmakers.

Odds

De pre-odds bij de wedkantoren laten zien dat Van der Poel door de goksites als topfavoriet wordt gezien. Een zege van de Nederlands kampioen op de Via Roma zorgt voor een bonusuitkering van x3,75 keer je inlegde speelbedrag.

Grote concurrent en titelverdediger Wout van Aert is momenteel bij de bookies x5,00 je inzet waard. Een winnende wereldkampioen Alaphilippe zorgt voor een uitkering van x8,00 keer je ingevulde bedrag bij je Milaan – San Remo weddenschap.

Na dit toptrio wordt het zoeken naar topfavorieten. Bennett en Ballerini (Deceuninck Quick Step) staan voor respectievelijk x15,00 en x17,00 in de pre-odds noteringen. Matthews krijgt ook x17,00 mee als pre-race quotering.

Caleb Ewan, oud-winnaar Arnaud Démare (2016) en Filippo Ganna volgen daarna in de kanshebberslijstjes die de bookmakers hanteren. Peter Sagan staat een stuk lager in de pikorde dan voorgaande en volgt pas achter voorgaande namen en staat met een odd van x34,00 op gelijke hoogte met onder meer het Britse toptalent Tom Pidcock (INEOS).

Wedden op Wielrennen

Het wielerseizoen is in volle gang en dat betekent dat je flink wat momenten hebt waarop je kan scoren met een winnende weddenschap op een wielerkoers. Ben jij kenner van de koers en kan je bijna blindelings voorspellen wie er gaat winnen? Pak dan je kans om een bonus te scoren met een voorspelling op de wielerklassieker Milaan – San Remo!

Milaan – San Remo wordt verreden op zaterdag 20 maart 2021. De start vindt vroeg in de ochtend plaats en de finish wordt rond 17:00 uur verwacht. Wees dus op tijd met het plaatsen van je weddenschap(pen) als je gaat Wedden op Wielrennen!

Wedden op Sport
Klaar om te winnen?

Bij Wedden op Sport vind je alles over gokken op sport en het succesvol inzetten op sportwedstrijden. Sportgokken is met toenemende mate steeds populairder aan het worden. Via onze website wordt je dagelijks met sportnieuws en sportwedden tips voor sportweddenschappen op de hoogte gehouden.

toggle off
Gokreclame uitschakelen.