Live sport: MMA organiseert eerste sportevent in coronatijd

Er worden voor veel sporten plannen gemaakt om te gaan herstarten. Bij veel sportbonden levert dat nog de nodige problemen en uitdagingen op. Maar niet bij de MMA (Mixed Martial Arts). Daar wordt komend weekeinde de competitie hervat met een meeting in de Florida (USA). Onder impuls van UFC (Ultimata Fight Championship) president Dana White is er een afgesloten locatie gevonden waar – zonde publiek – de MMA sterren weer in actie kunnen komen. En dat betekent dat er via de bookmakerspagina van Wedden op Sport ook weer volop gespeeld kan worden via TOTO.nl! 

Historie

Het concept van de MMA is bedacht door Art Davie. Toen hij in 1991 als directeur van een Amerikaans reclamebureau de MMA onderzocht voor een klant van zijn bedrijf. Die klant baatte op dat moment een Braziliaans jiujitsu-school uit in Californië en kende een rijke geschiedenis in de Braziliaanse vechtsport vale tudo (Portugees voor ‘alles mag’), een voorloper van MMA. Davie werd een leerling van Gracie, waaruit in 1993 de UFC ontstond.

Nederlands tintje

De allereerste UFC-battle had een duidelijk Nederlands tintje: karate- en savate-beoefenaar Gerard Gordeau uit Nederland en de Hawaïaanse sumoworstelaar Teila Tuli vochten het eerste UFC-gevecht uit. Onze landgenoot won nadat hij zijn tegenstander met drie tanden minder terug naar Hawaii stuurde. De eerste UFC-gevechten waren vooral in het begin spectaculair en niet echt sportief.

De regels die momenteel in de UFC gelden, zijn opgesteld door de New Jersey State Athletic Control Board (SACB). Deze Unified Rules of Mixed Martial zijn inmiddels de facto-regels voor het professionele MMA in de VS. Normaal gesproken worden de gevechten gehouden in concertzalen, basketbal of ijshockey-stadions, maar vanwege de restricties rondom Covid-19 zullen de komende partijen allemaal (logischerwijs) zonder publiek worden gehouden om zodoende kans op besmetting te voorkomen.

Favorieten

Komende zondag worden er direct enkele titels verdeeld. Titelgevechten hebben vijf ronden, net als de hoofd-act van ieder evenement. Andere wedstrijden hebben drie ronden. Tussen de ronden, die vijf minuten duren, wordt er een minuut gepauzeerd waarin eventuele verwondingen verzorgd worden en strategieen besproken kunnen worden. Er wordt in twaalf gewichtsklassen gevochten: acht klassen voor de mannen en vier voor de vrouwelijke deelnemers.

De hoofd-act van deze MMA meeting in Florida is zonde enige twijfel de partij tussen Tony Ferguson en Justin Gaethje. Dit titelgevecht in de interim lichtgewichtklasse is ook bij de bookmakers heel populair. Het is niet voor niets dat deze partij als laatste geprogrammeerd staat: zondagnacht 10 mei om 05:40 (Nederlandse tijd).

Odds

De pre-wedstrijdquoteringen voor de match tussen Ferguson en Gaethje zijn in het voordeel van de 36-jarige Amerikaan Ferguson. Een zege van hem levert spelers van Wedden op Sport x1,54 keer hun inleg op. De odds voor winst van zijn 31-jarige landgenoot liggen een pak hoger en komen uit op een gemiddelde van x2,50 keer uw inlegbedrag!

MMA-fans kijken ook uit naar de partij tussen Henry Cedujo die zijn titel in het bantamgewicht verdedigt. Hij neemt het zondag op tegen voormalige wereldkampioen Dominick Cruz. Cedujo krijgt als titelverdediger de favorietenrol toegespeeld bij de bookmakers: x1,44 je inleg als hij wint. Underdog Cruz, wereldkampioen tussen 2010 en 2014 en nogmaals gedurende een groot deel 2016, staat momenteel bij de bookies met een quotering van x2,80 keer je inleg een stuk hoger aangeslagen.

Wedden op Mixed Martial Arts (MMA)

De Ultimate Fight Championship (UFC) kan je helemaal volgen via Wedden op Sport.nl! Vanaf nu tot aan het begin van elke partij kan je meespelen via Wedden op MMA! Ook de bookmakers zien dit buitenkansje en hebben hoge odds voor je in petto! Check de actuele odds voor alle wedstrijden in deze MMA-serie en speel ook mee met dit bijzondere event in Florida!

Wedden op Sport
Klaar om te winnen?

Bij Wedden op Sport vind je alles over gokken op sport en het succesvol inzetten op sportwedstrijden. Sportgokken is met toenemende mate steeds populairder aan het worden. Via onze website wordt je dagelijks met sportnieuws en sportwedden tips voor sportweddenschappen op de hoogte gehouden.

toggle off
Gokreclame uitschakelen.