Golf majors: The Open Championship 2023 odds

Deze week kunnen online Sportwedders die graag een voorspelling plaatsen op Golf hun hart weer ophalen. In Liverpool (Verenigd Koninkrijk) wordt namelijk één van de vier majors afgewerkt: The Open Championship 2023. Op het Royal Liverpool Golf Course wordt gestreden om 16,5 miljoen dollar aan prijzengeld. Sportwedders die de juiste winnaar(s) voorspellen kunnen ook winst boeken bij The Open. Vergelijk, voorspel en win via Wedden op Sport!

Historie

The Open Championship 2023 is de 151e editie van dit Major golftoernooi. Het wordt de 13e keer dat The Open wordt gespeeld bij Royal Liverpool. The  Open is een van de vier grote golftoernooien voor mannen, de andere zijn: het Masters Tournament, het PGA Championship en de US Open. Sinds het PGA Championship in 2019 is verplaatst naar mei, is The Open chronologisch gezien het vierde en laatste grote toernooi van het jaar.

Vorig jaar ging de winst op dit prestigieuze golftoernooi naar de Australiër Cameron Smith. Met een toernooiscore van 268 slagen over de 18 holes bleef hij 20 slagen onder par. Cameron Young eindigde op -19 onder op plek twee in de 2022 editie.

Favorieten The Open Championship 2023

Voor de 2023 editie is titelverdediger Smith bij de bookmakers één van de favorieten, maar niet de topfavoriet. De wedkantoren zetten hun geld namelijk op Scottie Scheffler.

Andere kanshebbers bij deze Golf Major zijn: Jon Rahm, Patrick Cantlay, Rory McIlroy en Viktor Hovland. Zij staan allen dan ook hoog in de bookmakers ranking.

Odds The Open Championship 2023

Voor eindwinst van topfavoriet Scheffler betalen de bookmakers al direct hoge bonussen uit. De maximale odds staan bij de betere Sportsbooks op x5,40. Wanneer de Noord-Ierse golfer McIlroy zich als winnaar kroont in deze ’thuiswedstrijd’, dan wordt er door de wedkantoren tot maximaal 8,50 keer de inleg uitbetaald. Bij winst van de Spanjaard Rahm lopen de odds al op naar x12,30! Patrick Cantlay is de nummer vier op de bookmakerslijstjes met een maximale winstbonus bij toernooiwinst oplopend naar 15,00 keer de inzetwaarde.

Titelverdediger Cameron Smith is op dit moment bij de bookies tot een maximum van 17,00 het ingelegde speelbedrag waard. Daarmee staat hij vijfde op de bookmakerslijstjes met kanshebbers voor eindwinst.

Andere grote namen die deelnemen en op de wedkantoren terugkomen in de top zijn Viktor Hovland (x23,00), Xander Schauffele (x26,00) en Brooks Koepka (x26,00). Bekijk de volledige lijst met odds en deelnemers op de Wedden op Sport bookmakerspagina en vergelijk alle opties.

Wedden op Golf

De Major Golf toernooien zijn heel populair bij online Sportgokkers die golf voorspellingen plaatsen bij de Nederlandse Sportsbooks. Wedden op Golf levert tijdens deze toernooien vaak ook het meeste op. Dat geldt ook voor het meespelen met de The Open Championship 2023, waar opnieuw hoge quoteringen in de boeken staan.

Het toernooi begint op donderdag 20 juli. Er zal tot en met zondag 23 juli dagelijks worden ingezet op de uitslagen in Liverpool. Het inzetten op de eindwinnaar kan tot aan de start van de laatste ronde op 23 juli. Als de eerste golfers gestart zijn met de afsluitende 18 holes is live gokken mogelijk tot aan de afslag van het laatste koppel op de achttiende hole.

Wedden op Sport
Klaar om te winnen?

Bij Wedden op Sport vind je alles over gokken op sport en het succesvol inzetten op sportwedstrijden. Sportgokken is met toenemende mate steeds populairder aan het worden. Via onze website wordt je dagelijks met sportnieuws en sportwedden tips voor sportweddenschappen op de hoogte gehouden.

toggle off
Gokreclame uitschakelen.