WTA Palermo: Kiki Bertens als eerste geplaatst

Onze eigen Kiki Bertens is de topfavoriet tijdens het WTA van Palermo (Italië). Bertens kende een teleurstellend optreden op Wimbledon en zal gebrand zijn op revanche. De nummer vijf op de wereldranglijst krijgt weinig concurrentie op dit toernooi, want op papier is Julia Görges (WTA-25) het belangrijkste rivaal tijdens dit graveltoernooi.

Historie

De eerste editie van dit toernooi werd gespeeld in 1988. De Oostenrijkse Karin Kschwendt kroonde zich in dat openingsjaar tot winnaar door thuisspeelster Marzia Grossi in drie sets (4-6, 6-0 en 6-1) te verslaan. Met Mary Pierce (winnaar in 1991 en 1992), Patty Schnyder (1998) en Sara Errani (eerste Italiaanse winnaar in 2008 en winnares van 2012) heeft het enkele grote namen op de erelijst staan.

Na 2013 – toen de Italiaanse Roberta Vinci het toernooi op haar schreef – verdween het toernooi van de WTA-kalender. Dit had te maken met de verkoop van licentie aan Maleisië, maar dit licentie werd in 2017 teruggekocht door de Country Club of Palermo. Omdat de kalender van 2018 toen al vol was, werd besloten het toernooi vanaf 2019 weer op Italiaanse bodem te organiseren.

Favorieten

Het toernooi wordt op maandag 22 juli afgetrapt, waarna op 28 juli de winnaar van 2019 bekend wordt. Grootste kanshebber volgens de bookmakers is Kiki Bertens. De 27-jarige rechtshandige Nederlandse – die getraind wordt door ex-tennisser Raemon Sluiter – moest al in de eerste week van Wimbledon het strijdtoneel verlaten, maar blijft natuurlijk een absolute topspeelster in het huidige vrouwentennis.

Julia Görges is als tweede geplaatst in Palermo en geldt dan ook als de belangrijke uitdager van Bertens. Een andere belangrijke kandidaat winnaar zou de pas 21-jarige Slowaakse Viktoria Kuzmova kunnen zijn. Kuzmova verkeert in goede vorm, staat weliswaar pas 54 op de wereldranglijst, maar heeft al bewezen op gravel goed uit de voeten te kunnen. Outsider en dark horse is Alizé Cornet. De Française stond ooit elfde op de wereldranglijst, maar moet momenteel genoegen nemen met een 48ste stek. Desalniettemin kan Cornet bogen op een goede staat van dienst en in Palermo kan de 29-jarige rechtshandige speelster wellicht nog eens ouderwets uitpakken.

Odds

De odds zijn voor het toernooi in Palermo vooral aantrekkelijk als je durft te spelen op een outsider, maar natuurlijk is het ook leuk om een wedje te leggen op onze eigen Kiki.

Wedden op Tennis

In Palermo wordt dagelijks gespeeld, zowel in het enkel- als het dubbelspel. Er kan zelfs vanaf dit weekend al gespeeld worden op de kwalificaties, waarin onze landgenote Arantxa Rus (WTA-135) een gooi gaat doen naar een plekje in het hoofdtoernooi. Spelen op individuele partijen is vaak nog interessanter, omdat de winstkansen daar het grootste zijn. Bovendien kan er ook gegokt worden op setwinst, aantal aces, aantal dubbele fouten of love games.

Zo kan er met tennis flink wat geld worden verdiend, mits de juiste voorspelling wordt gedaan. Houd je dat een heel toernooi vol en heb je vervolgens ook de eindwinnaar goed voorspeld, dan weet je zeker dat er een mooie zomervakantie naar een verre bestemming mogelijk is. Aarzel dus niet langer en check de odds voor alle partijen op het WTA-toernooi van Palermo 2019!

Wedden op Sport
Klaar om te winnen?

Bij Wedden op Sport vind je alles over gokken op sport en het succesvol inzetten op sportwedstrijden. Sportgokken is met toenemende mate steeds populairder aan het worden. Via onze website wordt je dagelijks met sportnieuws en sportwedden tips voor sportweddenschappen op de hoogte gehouden.

toggle off
Gokreclame uitschakelen.