Wordt het WK Darts weer een Nederlands feestje?

Op de meest ongelukkige dag van het jaar kan jij de gelukkigste mens op aarde worden, want als op vrijdag de 13e het WK Darts van start gaat kan jij meedoen! Voorspel via Wedden op Sport de winnaars en ontving mooie bonussen als je voorspelling uitkomt! Dus wil je nog dit jaar in de roos gooien, aarzel dan niet langer en speel mee met het PDC WK Darten 2020!

Historie

Het PDC World Darts Championship is een internationaal dartstoernooi, dat jaarlijks sinds 1994 wordt gehouden. De WDC kan worden gezien als het wereldkampioenschap van de PDC, een van de twee dartsbonden in de wereld. Het prestigieuze toernooi start traditioneel eind december en eindigt begin januari. Het toernooi kent de grootste prijzenpot van alle dartstoernooien ter wereld, anno 2018 in totaal £2.500.000 waarvan £500.000 voor de eindwinnaar. Het toernooi wordt in Engeland gehouden; tot en met 2007 in de Circus Tavern in Purfleet en sindsdien in Alexandra Palace in Londen.

In 2007 was Raymond van Barneveld de eerste Nederlander ooit die dit toernooi won. De voormalig postbode won het WK daarna nooit meer, maar namens Nederland worden de honeurs meer dan behoorlijk waargenomen door Michael van Gerwen. De darter uit het Brabantse Vlijmen won in 2014 voor het eerst en sindsdien wist hij dit toernooi nog tweemaal op zijn naam te schrijven: 2017 en vorig jaar.

Naast deze vier Nederlandse zeges waren er ook nog finaleplaatsen voor zowel Raymond van Barneveld en Michael van Gerwen. Barney verloor in 2009 van Phil Taylor, die toen een gemiddelde gooide van boven de 110! Mighty Mike verloor zijn allereerste WK-finale in 2013 van diezelfde Taylor, die ook toen boven de 100 gemiddeld wist te gooien (103, 04).

Favorieten

Taylor doet niet meer mee, dus daar hebben de Nederlanders geen last meer van. Toch is het maar zeer de vraag of er weer een Nederlands feestje aan zit te komen. Van Barneveld is al lange tijd hopeloos uit vorm en is naar eigen zeggen met een afscheidstoernee bezig. Het zal dus van MVG moeten komen. Maar de concurrentie is stevig. Zo wordt het oppassen voor 2018 winnaar Rob Cross, zagen we dit seizoen al een paar keer een ijzersterke Peter Wright op het podium en vliegen de pijlen er bij Gerwyn Price wel heel makkelijk in dit jaar.

Dan zitten mannen als Michael Smith, Gary Anderson en Daryl Gurney ook nog op het vinkentouw, kortom de favorietenrol van onze eigen Van Gerwen is wankel.

Odds

Dit zien we ook terug in de quoteringen voor eindwinst. De eerste rondenpartijen worden komende vrijdag afgewerkt en daarin krijgen de toppers nog een bye. De odds voor die wedstrijden zijn dan ook nog niet zo spectaculair, omdat de onderlinge verschillen relatief klein worden ingeschat door de bookies. Pas als een echte favoriet in actie komt tegen de mindere goden schieten de odds omhoog. Hou de komende tijd deze website dus goed in de gaten, want zodra die odds bekend zijn vind je ze hier!

De gemiddelde odds voor eindwinst van de Brabantse precisiewerper liggen op x2,20. Price is daarna de favoriet bij de bookmakers: x6,00. Eindwinst van Peter Wright staat op x15,00. Voormalig winnaar Rob Cross staat met een odd van x17,00 op een vierde plek bij de wedkantoren. Voor de gein ook nog even de quotering voor Barney opgezocht: x151,00 de inleg! Dat zou dus een reuzestunt zijn en een megaklapper voor iedereen die het aandurft op hem in te zetten!

Wedden op Darten

Zoals bij vrijwel ieder groot televisietoernooi wordt er gespeeld in legs en sets. Die lopen op naarmate het toernooi vordert. Voor gokkers op dartwedstrijden betekent dat dat er iedere ronde meerdere winstkansen liggen. Speel jij op de winnaars per ronde? Ga je voor het hoogste gemiddelde? De hoogste uitgooi? Of ga je direct voor het grote geld en zet je in op de eindwinnaar? Wedden op Sport merkt dat er steeds meer mensen het plezier inzien om mee te spelen bij een dartwedstrijd. Dat kan al vanaf een klein bedrag en de winstkansen zijn vaak zeer goed.

Doe mee met dit WK darten 2020 en maak het volgen van het wereldkampioenschap nog spannender door te Wedden op Darten! Als het dan geen Nederlands feestje wordt op het dartpodium, dan maar bij jouw in de huiskamer!

 

Wedden op Sport
Klaar om te winnen?

Bij Wedden op Sport vind je alles over gokken op sport en het succesvol inzetten op sportwedstrijden. Sportgokken is met toenemende mate steeds populairder aan het worden. Via onze website wordt je dagelijks met sportnieuws en sportwedden tips voor sportweddenschappen op de hoogte gehouden.

toggle off
Gokreclame uitschakelen.