Wordt de Amstel Gold Race jouw Gouden Paasei?

Komende zondag wordt de 54e uitgave van de Amstel Gold Race verreden. De enige Nederlandse wielerklassieker vindt al jaren plaats op en rond de Cauburg in Valkenburg. De finish ligt zondag enkele honderden meters na de top van deze Nederlandse berg. Wie gaat er zondag als eerste over de streep? Zet nu in bij Wedden op Sport en fiets mee!

Historie

De Gold Race heeft een roemruchte historie. Vele grote renners kwamen naar Zuid-Limburg om te draaien en keren over de smalle en steile weggetjes van het zo typerende Limburgse landschap. Opvallend genoeg won er maar sporadisch een Nederlander. De laatste landgenoot die de wielerklassieker op zijn naam schreef was Erik Dekker: in 2001! Bijna twintig edities later hebben we in de persoon van Mathieu van der Poel weer een echte kanshebber. Van der Poel won afgelopen woensdag op overtuigende wijze de Brabantse Pijl en zou bij winst zondag de twaalfde Nederlander zijn die de Amstel Gold Race op zijn naam weet te schrijven. Leuk detail: zijn vader Adri van der Poel won de race ook al eens, in 1990 om precies te zijn.

Naast Van der Poel staan er nog vele grote namen op de erelijst. Natuurlijk Michael Boogerd, maar ook buitenlandse kopstukken als Eddy Merckx en Johan Musseuw. De Belg Philippe Gilbert – vorige week winnaar van Parijs – Roubaix – is recordhouder als het gaat om het aantal overwinningen. Gilbert kwam in 2010, 2011, 2014 en 2017 als eerste over de meet. Ook komende zondag behoort de coureur van Deceunick Quick-Step weer tot de topfavorieten.

Favorieten

Gilbert is dus een grote kanshebber, maar voor spelers op deze wielerkoers is de reuze keuze. Kenners zeggen dat de wedstrijd nog nooit zo’n sterk deelnemersveld kende en in de buitenlandse media wordt er zelfs gesproken van de ‘Best bezette voorjaarsklassieker van 2019’. Er is kortom voldoende te kiezen als het gaat om een weddenschap op jouw persoonlijke favoriet. Met Mathieu van der Poel en Gilbert hebben we slechts twee van de topfavorieten reeds benoemd. Een rijtje van enkele tientallen toprenners kan moeiteloos aan dit tweetal worden toegevoegd.

Qua quoteringen en winstkansen zijn er echter wel een paar die eruit springen. We zetten de namen even op een rijtje: Oliver Naesen. De Belg rijdt een goed voorjaar, maar een echte uitschieter ontbreekt nog. Naesen en de Gold Race lijken voor elkaar gemaakt, de renner van AG2R houdt van de Limburgse heuvels en de heuvels lijken hem ook gunstig gezind te zijn in de afgelopen jaren. Wellicht kan Naesen zondag zijn voorjaar kleur geven door als winnaar over de streep te komen.

Sagan en Valverde

Als tweede naam noemen we toch weer Peter Sagan. Ook hij heeft nog steeds geen grote overwinning op zak. Zondag zal wellicht ook zijn laatste kans van dit voorjaar worden, want daarna nemen de Ardennen-specialisten het roer over. Wereldkampioen Alejandro Valverde staat ook aan het vertrek in Maastricht. De Spanjaard is gek op klimmetjes als de Cauberg en heeft bovendien ook nog een sterke sprint in de benen.

Tot slot: Julian Alaphilippe. De Fransman viel geblesseerd uit in de Ronde van Baskenland, maar toonde afgelopen woensdag in de Brabantse Pijl aan dat de blessures meevallen. Hij werd tweede achter Van der Poel en lijkt ook klaar voor de Amstel Gold Race. Helaas geen Tom Dumoulin dit jaar, dus inzetten op deze Limburgse wielerheld heeft geen zin.

Wedden op Wielrennen

Het wagen van een gokje op een wielerkoers brengt diverse uitdagingen met zich mee: speel je vooraf en pak je hoge odds? Of volg je de koers live en ga je voor een zekere gok als de finish nadert? In alle gevallen betekent het dat je tot het einde van de race op het puntje van je stoel zal zitten. En als jouw favoriet dan ook daadwerkelijk wint, kan het feest beginnen! De Amstel Gold Race wordt dit jaar op Eerste Paasdag verreden, dus wellicht vind jij bij Wedden op Sport jouw Gouden Paasei? Ga nu naar onze bookmakerspagina en speel mee!

Wedden op Sport
Klaar om te winnen?

Bij Wedden op Sport vind je alles over gokken op sport en het succesvol inzetten op sportwedstrijden. Sportgokken is met toenemende mate steeds populairder aan het worden. Via onze website wordt je dagelijks met sportnieuws en sportwedden tips voor sportweddenschappen op de hoogte gehouden.

toggle off
Gokreclame uitschakelen.