WK voetbal 2023: Verenigde Staten - Nederland

De Oranjeleeuwinnen spelen op donderdag 27 juli hun tweede groepsduel in Poule E. Tegenstander is regerend wereldkampioen Amerika. De winnaar van dit duel is zeker van een plekje in de achtste finales van dit WK voetbal 2023 voor vrouwen. Lukt het Nederland om de Verenigde Staten te verslaan? Voorspel en scoor de hoogste WK voetbal odds bij het duel Verenigde Staten – Nederland via Wedden op Sport!

Historie

In de onderlinge Head to Head statistieken zien we alleen maar overwinningen staan van de Amerikaanse vrouwen. De Verenigde Staten was dan ook jarenlang een toonaangevend voetballand als het gaat om damesvoetbal. Met de opkomst van de Oranjeleeuwinnen veranderde dat enkele jaren geleden al een beetje, maar er lijkt nu definitief een omslag te zijn gekomen. Amerika is niet meer zo onaantastbaar als voorheen.

Die ontwikkeling werd op de Olympische Spelen van 2021 in Tokyo al enigszins zichtbaar toen Nederland daar de Amerikaanse dames in de halve eindstrijd trof. Oranje kwam op 1-0 dankzij Vivianne Miedema. Vervolgens rechtte de Verenigde Staten haar rug en kwam terug tot 1-1. Even later stond het zelfs met 1-2 voor. Nederland gaf echter niet op en dankzij de tweede van Miedema werd het 2-2. Lieke Martens kreeg in het slot een unieke kans om Nederland naar winst te schieten, maar faalde vanaf elf meter. Hierdoor kwam er een verlenging en uiteindelijk ook strafschoppen. Nederland verloor die en werd dus uitgeschakeld op het Olympisch voetbaltoernooi.

Favoriet bij Verenigde Staten – Nederland

Het wedstrijdverloop van de meest recente onderlinge ontmoeting tussen de VS en Nederland laat al zien dat het niet zo vanzelfsprekend is dat de Amerikaanse dames van Oranje winnen. Toch kiezen de bookmakers eieren voor hun geld en zetten de Verenigde Staten in de pre-wedstrijd fase neer als dé topfavoriet voor winst in dit WK voetbal 2023 groepsduel.

Als underdog kan Nederland dus vrijuit voetballen. De 1-0 zege op Portugal zorgt ervoor dat een nederlaag tegen de VS ook geen pijn hoeft te doen. Er wacht immers ook nog de wedstrijd tegen het ‘zwakke’ Vietnam.

Odds Verenigde Staten – Nederland

De quoteringen in de pre-wedstrijd fase lopen bij een overwinning van favoriet Amerika toch nog behoorlijk op. Verslaan de Verenigde Staten onze Oranjeleeuwinnen, dan wordt er tot maximaal 1.75 keer het ingelegde speelbedrag uitgekeerd. En dat is best een hoge quotering voor de topfavoriet op dit WK in Australië en Nieuw-Zeeland.

De hoogste odds staan bij dit duel achter een zege van onze Leeuwinnen. Als Nederland van de VS wint, dan kunnen Voetbalgokkers tot maximaal 5.25 keer de inleg scoren bij de Nederlandse Sportsbooks die voetbalweddenschappen in hun bestand hebben.

Bij een correcte voorspelling op een gelijkspel, betalen de wedkantoren tot 3.60 keer het speelbedrag uit. Dat is nog altijd een zeer hoge quotering  bij deze tweede wedstrijd van de Leeuwinnen in de poulefase. Bovendien is een puntendeling voor Oranje helemaal niet zo ongunstig, want ook dan is plaatsing voor de knock-outfase zo goed als zeker.

Wedden op Voetbal

Het WK voetbal 2023 voor vrouwen is in volle gang en aangezien er op dit moment weinig andere topwedstrijden worden gespeeld kiezen veel Voetbalgokkers ervoor om bij wedstrijden van Oranje te Wedden op Voetbal.

Benieuwd wat de beste quoteringen en slimste spelopties zijn bij dit pouleduel tussen de Verenigde Staten en Nederland? Bekijk dan alle actuele odds op de Wedden op Sport bookmakerspagina. Inzetten volgens die pre-wedstrijd quoteringen kan tot aan de aftrap. Deze zal op donderdag 27 juli om 03:00 uur (Nederlandse tijd) beginnen. Dit is middenin de nacht, dus tijdig inzetten is hier op zijn plaats.

Wedden op Sport
Klaar om te winnen?

Bij Wedden op Sport vind je alles over gokken op sport en het succesvol inzetten op sportwedstrijden. Sportgokken is met toenemende mate steeds populairder aan het worden. Via onze website wordt je dagelijks met sportnieuws en sportwedden tips voor sportweddenschappen op de hoogte gehouden.

toggle off
Gokreclame uitschakelen.