WK Qatar 2022: Noorwegen - Nederland

Woensdagavond speelt het Nederlands elftal een zeer belangrijke wedstrijd in het kader van WK kwalificatie. In de eerste wedstrijd onder leiding van bondscoach Louis van Gaal treed het in Oslo aan tegen Noorwegen. Kan Nederland de hoog nodige drie punten pakken en daarmee opnieuw in de race komen voor groepswinst? Voorspel Noorwegen – Nederland en win bij Wedden op Sport!

Historie Noorwegen – Nederland

De wedstrijden tegen Noorwegen leveren meestal geen probleem op voor Oranje. Toch is het oppassen geblazen tegen de stugge, sterke Scandinavische formatie. In de laatste onderlinge ontmoeting werd het Nederlandse elftal volledig weggetikt door de Noren. Zij wonnen met 0-4 van het Nederlandse elitekorps! De vier voorgaande editie waren allen een prooi van de Oranje-mannen.

We moeten er wel bij zeggen dat de H2H historie helemaal teruggaat naar 2011, na dat jaar kwamen beide voetballanden elkaar niet meer tegen.

Favorieten bij Noorwegen – Nederland

De meeste websites kiezen toch voor Nederland als favoriet. Enkele gokwebsites, voornamelijk Noorse, kiezen voor een gelijkspel. Maar gezien de onderlinge verhoudingen, stand op de FIFA ranglijst en de huidige vorm mag Noorwegen geen probleem vormen voor de Oranje-mannen.

Echter, Noorwegen bezit enkele zeer goede, talentvolle spelers. Denk hierbij aan Erling Braut Haaland of Martin Odegaard. Dat gezegd hebbende is Nederland zomaar als favorieten bombarderen bijzonder gevaarlijk. Noorwegen is geen underdog, maar een outsider waarmee wel degelijk rekening gehouden dient te worden.

Afgaande op de laatst gespeelde wedstrijden is Oranje licht favoriet. Nederland won vier keer en verloor alleen van Tsjechië tijdens EURO2020, terwijl Noorwegen in de laatste vijf interlands twee nederlagen moest slikken. Het verloor van Turkije tijdens deze WK kwalificatiereeks en moest ook toezien hoe Griekenland met 1-2 tijdens een vriendschappelijke interland in juni van dit jaar.

Pre-wedstrijd odds

Bij de online bookmakers is het Nederlands elftal qua pre-odds wel gewoon duidelijk favoriet. Een weddenschap op winnend Oranje zorgt voor een maximale winstbonus van x1,71 keer je inleg.

Het geldbedrag dat je kan winnen door te kiezen voor een gelijkspel is een stuk hoger. De top bookmakers betalen al gauw drie keer je inzet uit als beide landen de punten delen. Via Wedden op Sport scoor je een maximale bonus van x3,70 keer je inleg op een gelijkspel.

Denk jij dat Louis van Gaal zijn eerste wedstrijd als de nieuwe bondscoach direct ten onder gaat? Zet dan in op een overwinning voor Noorwegen en verdien aan een nederlaag van Oranje. Je bonus loopt dan op tot maximaal x4,45 keer het gekozen wedbedrag.

Wedden op het Nederlands elftal

Het Wedden op Voetbal is niet alleen voor clubvoetbal bedoelt, maar ook prima hanteerbaar bij wedstrijden van het Nederlands elftal. Gebruik je voetbalkennis en scoor met een correcte voorspelling op Noorwegen =Nederland in de WK kwalificatiecyclus richting het wereldkampioen in Qatar 2022.

Wedden op Sport
Klaar om te winnen?

Bij Wedden op Sport vind je alles over gokken op sport en het succesvol inzetten op sportwedstrijden. Sportgokken is met toenemende mate steeds populairder aan het worden. Via onze website wordt je dagelijks met sportnieuws en sportwedden tips voor sportweddenschappen op de hoogte gehouden.

toggle off
Gokreclame uitschakelen.