WK Judo 2019: Scoor een ippon met de odds op Wedden op Sport!

Van 25 augustus tot en met 1 september wordt in de Japanse hoofdstad Tokyo het wereldkampioenschap Judo afgewerkt. Zowel de mannen als de vrouwen strijden in zeven onderdelen en een teamevent om de medailles. Het is gelijk een goede generale repetitie voor de komende Olympische Spelen die in 2020 ook in Tokyo zullen plaatsvinden. De Nederlandse judo-delegatie hoopt op een goede medailleoogst, maar de Oranje-strijders zijn bij de bookmakers vooralsnog geen favoriet. Speel jij toch op een landgenoot en maakt die jouw verwachtingen waar, dan scoor je hele hoge uitkeringen tijdens dit IJF (Internationale Judo Federatie) WK Judo. Check de odds bij Wedden op Sport!

Historie

In 1956 werden de eerste wereldkampioenschappen judo georganiseerd. Destijds waren er nog geen gewichtsklassen, dat veranderde in 1965. Het huidige systeem met zeven gewichtsklassen variërend van onder 60 kilogram (vedergewicht) tot zwaargewichten (+ 100) kennen we sinds 1999.

Kijkend naar de kampioenen, dan zien we dat Frankrijk en Japan domineren op de mondiale titelstrijd. Teddy Riner is een legende in de klasse boven de honderd kilogram. De Fransman wist tussen 2007 en 2017 maar liefst tien gouden plakken te veroveren tijdens het WK. Daar komt nog een zilveren medaille bij, wat zijn totaal op een recordhoogte van elf brengt. De Japanner Naoya Ogawa volgt op gepaste afstand (zeven medailles in totaal), maar met viermaal goud en drie keer brons in de klasse + 95 kilogram is ook Ogawa een grootheid.

Ook bij de vrouwen domineren de Japanse judoka’s, maar ook China spreekt een aardig woordje mee. Lichtgewicht Ryoko Tani (vedergewicht) veroverde in haar carrière zeven gouden medailles en één bronzen. Datzelfde aantal eremetaal wist de Chinese Tong Wen tussen 2001 en 2011 bijeen te judoën.

Favorieten

In elke klasse zijn er meerdere favorieten aan te merken. Met name Japan komt legio kanshebbers op goud. Ook China, Frankrijk en Rusland herbergen veel toppers in de equipe. Wij Nederlanders kijken vooral naar de dames, want daar hebben we met Kim Polling, Sanne Vermeer, Guusje Steenhuis en Sanne van Dijke. Die laatste twee wonnen beiden zilver op het meest recente EK Judo. Vermeer veroverde brons in haar klasse. Kim Polling is de Europese kampioene van 2018 en hoopt in Tokyo opnieuw te pieken. Bij de mannen is het uitkijken naar Frank de Wit (tot 81 kilo) en Michael Korrel (tot 100 kilo), die allebei de derde plaats op de wereldranglijst bezetten.

Bondscoach Arens: “Test voor volgend jaar”

Bondscoach Maarten Arens weet dat Tokyo goede herinneringen bevat voor Nederland: 55 jaar geleden won daar Anton Geesink de allereerste Nederlandse gouden medaille tijdens de Olympische Spelen. Arens hoopt op een nieuw succes, maar is ook realistisch in zijn verwachtingen voor komende week en volgend jaar: “Uiteindelijk is het WK een voorbereiding op de Spelen”, maar als oefentoernooi ziet Arens het zeker niet. “De judoka’s kunnen hier veel punten halen voor de wereldranglijst en die ranking is belangrijk als het gaat om plaatsing voor de Spelen. Het is dus een test voor volgend jaar.”

“Hitte kan probleem zijn in Japan”

Arens vervolgt: “Daarnaast is het ook goed om vast te judoën in de omstandigheden waar we volgend jaar mee te maken hebben”, legt Arens uit. “De hitte kan bijvoorbeeld een probleem zijn in Japan. We komen er aan de andere kant best vaak voor oefentoernooien, dus we weten hoe we ermee om moeten gaan.”

Goede graadmeter voor de Spelen

Aan de wereldkampioenschappen doen veel meer judoka’s mee dan volgend jaar tijdens de Spelen. Beide toernooien zijn dus niet met elkaar te vergelijken, stelt Arens in gesprek met Trouw. “Maar we kunnen wel zien hoe onze judoka’s zich houden tegenover de wereldtop. Dit is een goede graadmeter hoe we ervoor staan.”

Wedden op Judo

Bij Wedden op Sport hebben we alle odds verzameld voor de judopartijen die tijdens het WK in Tokyo worden afgewerkt op de judomat. Speel op winnaars van partijen of gok op de eindwinnaar per gewichtsklasse. Ook kan je voorspellen wie het teamevent op zijn naam gaat schrijven. De actuele quoteringen vind je terug bij onze bookmakerspagina. Aarzel dus niet langer en zorg dat je geen ippon tegen krijgt door te laat in te zetten! De pre-wedstrijdquoteringen zijn nu op het hoogste niveau en zullen de komende dagen zakken totdat er weer live gewed kan worden, ook daar kan je flink op winnen als je op het juiste moment inzet bij Wedden op Sport!

Wedden op Sport
Klaar om te winnen?

Bij Wedden op Sport vind je alles over gokken op sport en het succesvol inzetten op sportwedstrijden. Sportgokken is met toenemende mate steeds populairder aan het worden. Via onze website wordt je dagelijks met sportnieuws en sportwedden tips voor sportweddenschappen op de hoogte gehouden.

toggle off
Gokreclame uitschakelen.