WK Hockey van start: Nederland gaat voor finaleplaats

Afgelopen woensdag is het WK Hockey in India van start gegaan. Onze Belgische hockeyvrienden openden het toernooi met een zege op Canada: 2-1 voor de Red Lions. Gastland India verpulverde in haar eerste WK-duel tegenstander Zuid-Afrika met 5-0. De Oranje-mannen starten het wereldkampioenschap aanstaande zaterdag tegen Maleisië. Bondscoach Max Caldas: “Oranje zal beter dan ooit moeten zijn om iets te bereiken op dit WK.”

Nederland – Maleisië

De Nederlandse hockeyheren zijn ingedeeld in Poule D en treffen daarin Duitsland, Pakistan en Maleisië, de tegenstander van aanstaande zaterdag. De bookmakers schatten de kans op een Hollandse zege zeer hoog in. Winst voor de Nederlandse hockeyploeg levert in het 1X2 spelsysteem x 1,16 keer je inleg op. Als je voorspelling luidt dat Maleisië, dan mag je maar x 10,50 keer het ingelegde speelbedrag bijschrijven als Oranje zaterdag inderdaad verliest. Speel je op een gelijkspel, dan keren de bookies x 9,00 de inleg uit als het eerste groepsduel van Poule D onbeslist eindigt.

“Zoveel kanshebbers op wereldtitel”

Bondscoach Max Caldas: “Ik kan me geen WK herinneren met zoveel kanshebbers op de wereldtitel. De wereldtop in het mannenhockey is echt breder geworden. Winnen is voor ons de enige optie, maar we mikken vooraf nergens op. We richten ons nu eerst op Maleisië en daarna op onze volgende tegenstanders Duitsland en Pakistan. We willen groeien in het toernooi, zodat we in de WK-finale op ons best kunnen zijn. Maar we leven van dag tot dag en van wedstrijd naar wedstrijd”, zo vertelt hij aan het Algemeen Dagblad.

Max Caldas: “Maleisië heeft een heel goede strafcorner”

Ook voor tegenstander Maleisië is Caldas beducht: “Er zit een soort alles-of-niets gedachte achter, the winner takes it all. Dat spreekt me wel aan. Maar daar schuilt natuurlijk ook gevaar in. Kleinere hockeylanden als Nieuw-Zeeland, Spanje of Ierland kunnen een keer stunten tegen een titelkandidaat. Ook Maleisië is daartoe in staat. Ik vind het voor ons een heel linke WK-start, zeker nu die ploeg met Roelant Oltmans als bondscoach wat stabieler is geworden. Bovendien hebben ze een heel goede strafcorner”, zo blikt hij vooruit op de eerste poulewedstrijd.

Favorieten

Naast Oranje zijn volgens de bookmakers Engeland, Australië, Duitsland en België favoriet. De Red Lions zien dat zelf ook graag: “Nederland is de topfavoriet, samen met België en Australië. Argentinië en Duitsland leunen daar dicht tegenaan. België-Nederland kan dus de finale zijn, maar ook net zo goed een kwartfinale”, zo meldt Sporza in haar voorbeschouwing.

Odds voor komend weekend

De quoteringen voor Australië – Ierland liegen er dan ook niet om: winst van Australië levert x 1,13 keer je inleg op, winnen de Ieren dan loopt de uitkering op naar x 12,00. De hoogste odd! Een gelijkspel staat bij de bookies op x 9,00.

Ook voor het duel Engeland – China hebben de bookmakers aantrekkelijke odds in petto: winst van de Engelse hockeymannen zorgt voor x 1,08 keer je inleg, een stunt van China wordt rijkelijk beloond x 18,00 (!) het ingelegde speelgeld en een gelijkspel staat bij Engeland – China op x 11,50.

Tot slot de quoteringen bij Duitsland – Pakistan (de tegenstanders van Oranje in Poule D). Zegevieren onze oosterburen dan staan de odds op: x 1,20. Een Pakistaanse overwinning levert x 9,00 je inleg op. Komt er zaterdagmiddag geen winnaar bij dit pouleduel, dan ontvangen spelers op een gelijkspel x 7,50 keer hun inlegde speelbedrag op de rekening.

Wedden op Sport
Klaar om te winnen?

Bij Wedden op Sport vind je alles over gokken op sport en het succesvol inzetten op sportwedstrijden. Sportgokken is met toenemende mate steeds populairder aan het worden. Via onze website wordt je dagelijks met sportnieuws en sportwedden tips voor sportweddenschappen op de hoogte gehouden.

toggle off
Gokreclame uitschakelen.