Wint Michael van Gerwen de World Match Play 2021?

Van zaterdag 17 juli tot en met 25 juli 2021 wordt de Betfred World Match Play gehouden. Vorig jaar wist de Belg Dimitri van den Bergh dit toernooi op zijn naam te schrijven en viel Michael van Gerwen behoorlijk tegen. Kan Van Gerwen dit jaar wel aanknopen en voor de eindzege spelen op de World Match Play 2021? Voorspel en win via Wedden op Sport!

Historie World Match Play

Sinds 1994 wordt er jaarlijks in de Winter Gardens in de Engelse havenstad Blackpool de Darts World Matchplay wedstrijden gespeeld. De World Matchplay wedstrijden kennen een legsysteem. Dit spelsysteem zorgde door de jaren heen al voor vele verrassende resultaten.

Dartlegende Phil Taylor won het evenement zestien keer, waaronder vijf toernooizeges in successie in de periode 2000-2004 en zeven toernooizeges in successie in de periode 2008-2014. Er wordt door 32 darters gestreden om de titel in Blackpool. Vanaf 2019 bedraagt het totale prijzengeld ₤700.000; de winnaar gaat met een cheque van ₤150.000 naar huis. In 2015 was Michael van Gerwen de eerste Nederlander die het toernooi won. Hij won het toernooi ook in 2016, maar was in 2020 (toen het toernooi in Milton Keynes werd gehouden) viel MVG tegen. De Belg Dimitri van den Bergh profiteerde optimaal en won het toernooi. door Gary Anderson met 18-10 te verslaan.

Favorieten

Komende week wordt er niet alleen gestreden om een bulk geld en punten, maar ook om de prestigieuze Phil Taylor Trophy. De grootste kanshebber om die Trophy te winnen is volgens de bookmakers Gerwyn Price, de huidige wereldkampioen. Michael van Gerwen staat op plek twee als het gaat om kanshebbers op eindwinst.

Onze landgenoot wordt op de voet gevolgd door Peter Wright en José De Sousa. Verrassende namen bovenin zijn James Wade en Nathan Aspinall. Titelverdediger Dimitri van den Bergh staat niet bij de topfavorieten, maar is een outsider voor de World Match Play 2021 titel.

Odds World Match Play

De bookmakers hebben een eindzege van Price gecatalogeerd op een maximum van x5,50 keer je inleg. Het speelbedrag dat je inzet op winst voor Van Gerwen wordt x6,00 keer zoveel waard als Mighty Mike op zondag 25 juli de eindoverwinning grijpt in Blackpool.

De Sousa krijgt als pre-wedstrijd quoteringen een maximale bonus van x8,00 je inleg mee, terwijl je met een correcte voorspelling op eindwinst voor Wright x9,00 je inleg scoort.

Van den Bergh zien we terug met een pre-odd van x13,00 je inzet achter zijn naam. Dat is een fractie lager dan Jonny Clayton. Een toernooizege van de Brit staat op x15,00.

Wedden op Darten

Voor het Wedden op Darten moet je bij Wedden op Sport.nl zijn! Wij bieden bij elk groot PDC toernooi voorbeschouwingen, kennisartikelen en de beste odds bij de meest betrouwbare online bookmakers! Speel veilig en verantwoord via ons portal en plaats je weddenschap door een e-wallet te kiezen waarbij je zeker weet dat je geld niet zoekt raakt.

Gooi jij de winnende dart door goed te voorspellen wie de World Match Play darts 2021 gaat winnen? Gok je op Michael van Gerwen, Gerwyn Price of ga je voor een outsider als Dirk van Duijvenbode of Danny Noppert? Zet dus nu in en win!

Wedden op Sport
Klaar om te winnen?

Bij Wedden op Sport vind je alles over gokken op sport en het succesvol inzetten op sportwedstrijden. Sportgokken is met toenemende mate steeds populairder aan het worden. Via onze website wordt je dagelijks met sportnieuws en sportwedden tips voor sportweddenschappen op de hoogte gehouden.

toggle off
Gokreclame uitschakelen.