Wint Mathieu van der Poel de wereldbekercross op de Citadel van Namen?

Het duel waar iedereen naar uit heeft gekeken gaat komende zondag dan eindelijk plaatsvinden. Tijdens de wereldbekercross op de Citadel van Namen zullen Mathieu van der Poel en Wout Van Aert de degens gaan kruisen in het veldrijden! De twee grootheden maakten afgelopen jaren op de weg naam, maar komen beiden uit het veldrijden. Tijdens deze vierde wereldbekermanche ontmoeten beide toppers elkaar voor het eerst dit seizoen. Wie gaat er winnen? Mathieu van der Poel, Wout Van Aert of wordt het een typisch gevalletje ‘waar twee vechten om een been’? 

Historie

De Citadel van Namen is een nog relatief jonge wedstrijd. In 2009 werd er op heuvels rondom de burcht van Namen voor het eerste gekoerst. Sindsdien is de ster van deze cross snel gestegen. Het spectaculaire parkoers met steile klimmetjes, draaien en keren door de bossen en vooral de pijlsnelle afdalingen door de modder spreken tot de verbeelding van iedere fan.

Ook de bookmakerskantoren hebben de cross snel omarmd. Al vrij rap werden de eerste weddenschappen afgesloten en toen Mathieu van der Poel in 2018 voor het eerst kwam zegevieren ging het helemaal snel. Van der Poel herhaalde vorig jaar zijn prestatie en gaat komende zondag proberen zijn derde overwinning op rij te pakken in het Belgische stadje.

Favorieten

Vanwege alle aandacht voor onze landgenoot zou je bijna vergeten dat er nog meer toppers aan het vertrek staan zondag. Natuurlijk hebben we het dan onder andere over Wout Van Aert. De renners van Team Jumbo-Visma pakte al ritten in de Tour de France en won grote klassiekers als Milaan – San Remo en de Strade Bianche. In het veld is de Belg niet meer zo rap als voorheen, maar hij reed dit seizoen in tegenstelling tot Van der Poel al een flink aantal crossen. Hij zal er kortom vast en zeker staan zondag.

Thomas Pidcock had de eer om afgelopen zondag Van der Poel in een rechtstreeks duel te kloppen. De Brit is mede hierdoor ook één van de favorieten voor zondag. Pidcock kan goed klimmen, maar zijn kleine, lichte gestalte is wellicht minder geschikt voor de steile afdalingen. Het korte, steile klimmetjes passen de Brit daarentegen wel goed.

Bij de online bookmakers wordt ook de naam van Toon Aerts regelmatig gespeeld. De Belg werd vorig jaar tweede achter Van der Poel en is ook dit seizoen op dreef. Zijn landgenoten Eli Iserbyt en Michael Vanthourenhout staan er in de wereldbeker echter beter voor. Iserbyt staat in de tussenstand na drie crossen tweede, Vanthourenhout is leider in het voorlopige wereldbekerklassement.

Odds

Een winnende weddenschap op Mathieu van der Poel zorgt in de pre-wedstrijd fase voor een maximale uitkering van x1,95 keer je inleg. Het ingelegde speelbedrag wordt x3,75 keer zoveel waard als je een winnende voorspelling plaatst op Pidcock.

Verwacht jij dat Iserbyt de beste renner is zondag? Dan kan je rekenen op een winstbonus van x6,00 keer je inleg als Iserbyt als eerste finisht op de Citadel van Namen. Die quotering staat ook achter de naam van Wout Van Aert en dat komt vooral omdat WVA vooralsnog niet verder is gekomen dan een derde plaats in dit crossseizoen.

Wedden op Veldrijden

Veldrijden is misschien wel de kleinste tak in de wielersport, maar vooral in België (Vlaanderen) en Nederland enorm populair onder online gamers. Wedden op Veldrijden is bovendien een stuk leuker geworden sinds Mathieu van der Poel en Wout Van Aert zich ook in het wegwielrennen bij de besten tonen. Het aanzien van de sport is vergroot en daarmee ook de aandacht van de bookies.

Speel mee door de uitslag van de Citadel van Namen 2020 te voorspellen via Wedden op Sport en pak die hoogste odd of beste deal via een weddenschap op onze bookmakerspagina. Registreren is gratis. Log in en plaats je voorspelling op jouw favoriete veldrijder van dit moment!

Wedden op Sport
Klaar om te winnen?

Bij Wedden op Sport vind je alles over gokken op sport en het succesvol inzetten op sportwedstrijden. Sportgokken is met toenemende mate steeds populairder aan het worden. Via onze website wordt je dagelijks met sportnieuws en sportwedden tips voor sportweddenschappen op de hoogte gehouden.

toggle off
Gokreclame uitschakelen.