Wielrennen: Wie wint de Ronde van Italië 2019?

Heel Nederland had gehoopt dat onze eigen Tom Dumoulin het kunstje uit 2017 dit jaar nog een keer zou overdoen, maar nu de derde week van de Giro d’Italia van start gaat, is het duidelijk dat er geen Nederlandse Giro-winnaar komt dit jaar. Dumoulin moest opgeven na een valpartij in de vijfde etappe, teamgenoot Sam Oomen viel afgelopen weekend uit met een gebroken heup en dus is Bauke Mollema onze enige hoop op Nederlandse roem. De Groninger staat in de Top-10, maar winnen van eindklassement wordt heel lastig. Mollema’s achterstand op de roze trui is te groot. Maar wie gaat er dan wel winnen dit jaar?

De favorieten

Eigenlijk zijn er nog maar een handjevol favorieten over voor de eindzege in deze 102e uitvoering van de Ronde van Italië. De Italiaanse vedette Vincenzo Nibali heeft misschien wel de beste papieren. De renner uit de ploeg Bahrain-Merida – overigens is Merida een Nederlands bedrijf, dat gevestigd is in Apeldoorn – staat er van alle bekende namen het beste voor. De winnaar van 2016, toen Steven Kruijswijk in de roze trui viel en de eindzege kon vergeten, krijgt echter stevige concurrentie van enkele jongelingen. Richard Carapaz lijkt de grootste uitdager, maar ook Mikel Landa en Michael Angel Lopez (Astana) zijn gevaarlijke klanten voor de eindzege. Simon Yates, vorig jaar tot een paar dagen voor einde stevig leider in de Giro, begon deze editie zwak, maar lijkt steeds sterker te worden. Ook Yates is dus nog een kanshebber.

Primoz Roglic (Jumbo-Visma)

Tot slot misschien wel de grootste kanshebber op winst: Primoz Roglic. De Sloveen in dienst van de Nederlandse wielerploeg Jumbo-Visma kan bergop met de beste mee en is van uitzonderlijke wereldklasse in de tijdrit. En aangezien de Giro van dit jaar eindigt met een individuele tijdrit is Roglic zeker een kandidaat eindwinnaar. Enkele outsiders zijn: Rafal Majka, Ilnur Zakarin en met een beetje goede wil onze eigen Bauke Mollema.

Odds

Richard Carapaz is dankzij zijn optreden in de eerste twee weken momenteel topfavoriet bij de bookmakers. De grote wedstrijdkantoren houden 5 om 4 aan bij elke weddenschap op de renner uit Ecuador. Daarna is Roglic de meest gekozen renner. Zijn odds staan op 9 om 4, terwijl Nibali gequoteerd staat op 5 om 2.

Speel je op Mikel Landa dan ontvang je x 10,00 keer je inleg retour als Landa eindwinnaar wordt, bij Simon Yates is dat zelfs x 18,00 keer en bij Mollema x 150,00 keer het ingelegde speelbedrag.

Dagelijks wedden

Uiteraard hoef je je niet te beperken tot het voorspellen van de eindwinnaar. Er kan elke dag gespeeld wordt op de ritwinnaar. Ook is het mogelijk om de winnaar van de paarse trui, de beste sprinter, te voorspellen. Wordt het Pascal Akkerman of toch Arnaud Demare? Of gaat er nog een andere sprinter meespelen deze Giro? Denk jij te weten wie de beste jongere is in deze wielerronde? Zet dan in op de witte trui winnaar. Pavel Sivakov, Michael Angel Lopez of toch iemand anders? En wie pakt de bergprijs? Giulio Ciccone (uit de ploeg van Mollema) heeft een straatlengte voorsprong, maar heeft de blauwe bergtrui nog niet definitief binnen. Speel jij op hem of ga je voor een stunt in deze laatste loodzware week met nog veel beklimmingen op het programma?

Wordt zelf een winnaar!

Kortom: de Giro is iedere dag een spektakel en iedere dag is er kans op het winnen van weddenschappen. Check dus dagelijks Wedden op Sport en pak de hoogste odds bij de voorspelling van jouw keuze! Wielrennen wordt pas echt leuk als je meespeelt bij Wedden op Sport! Ga jij juichend over de streep of neem je plaats in de bezemwagen en geef je op? Wees geen uitvaller, maar ga voor het hoogste treetje bij Wedden op Sport!

Wedden op Sport
Klaar om te winnen?

Bij Wedden op Sport vind je alles over gokken op sport en het succesvol inzetten op sportwedstrijden. Sportgokken is met toenemende mate steeds populairder aan het worden. Via onze website wordt je dagelijks met sportnieuws en sportwedden tips voor sportweddenschappen op de hoogte gehouden.

toggle off
Gokreclame uitschakelen.