Wielrennen: Ronde van Zwitserland

Op zaterdag 6 juli start in de Belgische hoofdstad Brussel de Tour de France. Terwijl een deel van de renners zich in het Critérium du Dauphiné voorbereidt op deze drie weken durende ronde, strijkt de andere helft deze week neer in Zwitserland voor de Tour du Suisse, de Ronde van Zwitserland. Onder meer titelverdediger Geraint Thomas verschijnt aan de start. De Brit is na het letterlijk uitvallen van Chris Froome (zware val in de Dauphiné houdt hem uit de Tour) dé te kloppen man, ook in Zwitserland. Zeker nu het gros in de Dauphiné koerst. Op wie zet jij je geld?

Historie

Het is de 83ste uitgave van de Ronde van Zwitserland die al sinds mensenheugenis geldt als laatste testcase voor de Tour. Zwitserland staat bekend om zijn Alpentoppen en die domineren dan ook vaak het parcours. Het is dan ook niet gek dat er vaak een klimmer/klassementsrenner wint. Grote namen uit de wielersport zoals Gino Bartali (Italië), Hugo Koblet (Zwitserland), Eddy Merckx (België) en Richie Porte (Australië) staan op de erelijst. Porte won de editie van vorig jaar door de Deen Jakob Fuglsang (Astana) en de Colombiaanse pocketklimmer Nairo Quintana (Movistar) achter zich te laten.

Slechts eenmaal wist een Nederlander zich tot eindwinnaar te kronen: Hennie Kuiper schreef in 1976 de Ronde van Zwitserland op zijn naam. Bauke Mollema eindigde in 2013 als tweede, terwijl Tom Dumoulin (2015) en Steven Kruijswijk (2011 en 2017) nooit verder kwamen dan plaats drie. Mollema werd in 2014 overigens ook al derde.

Favorieten

Mollema, Kruijswijk en Dumoulin staan niet aan het vertrek in deze negendaagse wielerkoers. Wél keert Wilco Kelderman – ploegmaat van Dumoulin bij Sunweb – hier terug in competitie. Kelderman was lange tijd uitgeschakeld door een val, maar is weer helemaal terug en gebruikt deze ronde om op niveau te komen voor de komende Tour de France. Kelderman is niet direct topfavoriet, maar behoort zeker tot de outsider voor eindwinst en het podium.

Zoals gezegd in Geraint Thomas (Team Ineos) de absolute topfavoriet bij de bookmakers. Bijna de helft van de spelers zet geld in op de Brit. Veel concurrentie krijgt hij volgens de bookies niet. Alleen Rui Costa (winnaar in 2012, 2013 en 2014) kan op behoorlijk wat bijval rekenen bij de gokkers die tot nu toe hebben ingezet. De gouden tip zou weleens Enric Mas kunnen zijn. De Spanjaard van Deceuninck Quick Step kan de klimmen in het parkoers van dit jaar goed verteren en toonde al eerder aan over goede vorm te beschikken. Bovendien krijgt hij bij afwezigheid van de andere kopmannen een vrije rol in het Belgische topteam.

Outsiders

Andere kanshebbers zijn de thuisrijders Mathias Frank en Marc Hirschi (Sunweb). Maar echt bang hoeft Thomas hiervoor niet te zijn, zo lijkt het. Ook oud-winnaar Simon Spilak staat aan het vertrek evenals Roman Kreuziger. Beiden hebben in het verleden goede resultaten geboekt, maar komen dit jaar nog niet uit de verf. Wellicht komt daar in Zwitserland verandering in? Omdat deze ronde ook twee tijdritten bevat mogen Rohan Dennis (Australië) en thuisrijder Stefan Kung niet uitgevlakt worden. Bij een knalprestatie op de tijdritfiets en het beperken van de schade in de beklimmingen is er voor die twee wellicht ook wat mogelijk.

Wedden op Wielrennen

De Ronde van Zwitserland omvat negen etappes. Spelers bij de wedkantoren kunnen dagelijks voor aanvang van de rit hun favoriet doorgeven, ook kan er tijdens de etappe worden ingezet door middel van live-betting. Ook is er dagelijks de mogelijkheid een geldbedrag over te maken voor het voorspellen van de eindwinnaar. De odds zijn in het begin van de ronde vaak heel hoog en dalen gedurende het verloop van de rittenkoers omdat het voorspellen van de winnaar dan relatief makkelijker wordt.

Ga naar onze bookmakerpagina en rij mee door Zwitserland met kans op hoge uitkeringen via Wedden op Sport! De Ronde van Zwitserland duurt van 15 juni tot en met 23 juni.

Wedden op Sport
Klaar om te winnen?

Bij Wedden op Sport vind je alles over gokken op sport en het succesvol inzetten op sportwedstrijden. Sportgokken is met toenemende mate steeds populairder aan het worden. Via onze website wordt je dagelijks met sportnieuws en sportwedden tips voor sportweddenschappen op de hoogte gehouden.

toggle off
Gokreclame uitschakelen.