Wielrennen: Nederlandse rensters favoriet bij bookies

Op 5 juli gaat de Giro Rosa, de grootste rittenkoers voor vrouwen van start. Daags voordat het spektakel in Brussel van start gaat, zullen onder meer Marianne Vos, Anna van der Breggen en Annemiek van Vleuten in het Italiaanse plaatsje Cassano Spinola vertrekken voor hun Ronde van Italië voor vrouwen. Op 14 juli zal na een heuvelachtige rit rondom Udine de winnares bekend zijn. De bookmakers verwachten een Nederlandse winnaar, dus een mooi moment om eens te wedden op vrouwenwielrennen!

Historie

De Giro Rosa is de afkorting voor de Giro d’Italia Internazionale Femminile of kortweg Giro Donne en is de enige grote ronde in de vrouwenwielersport, na het wegvallen van de Tour de France Féminin en de Tour de l’Aude. De wedstrijd staat sinds 1988 op de kalender en kent de jongste jaren een vrij Nederlands gekleurd podium. Annemiek van Vleuten won de rittenkoers vorig jaar, Anna van der Breggen zegevierde voor het eerst in 2015 en herhaalde dat in 2017. Van Vleuten werd in dat laatste jaar al derde. Marianne Vos won de koers zelfs drie keer: 2011, 2012 en 2014. Sinds 2010 konden alleen Amerikaanse vrouwen de Hollandse dames de loef afsteken. Mara Abbott deed dat zelfs tweemaal: 2010 en 2013. Megan Guarnier won de Giro Rosa in 2016 en maakt daarmee het lijstje van recente winnaars compleet.

Koningin van de koers

In de eerste paar edities van deze koers kwamen de Nederlanders er niet aan te pas en waren het vooral Italianen die konden juichen. Maria Canins won in 1988 de allereerste editie. Fabiana Luperini is nog altijd de koningin van de Giro Rosa, zij besteeg het hoogste maar liefst vier keer en deed dat zelfs in vier jaar tijd: 1995, 1996, 1997 én 1998.

Favorieten

Komende vrijdag start dus de 21e editie en daarin is titelverdediger Van Vleuten weer de topfavoriete. De bookmakers schatten haar winstkansen het hoogst in, maar ook de odds voor Ashleigh Moolman-Pasio en Amanda Spratt duiden op een favorietenrol voor deze dames die Van Vleuten vorig jaar flankeerde op het eindpodium. De dames leggen in totaal 920,4 kilometer af in tien etappes en dat is spek naar de bek van Marianna Vos: de kilometervreter. Kan Vos nog eenmaal scoren es Luperini bijbenen als koningin van de koers door haar vierde eindzege te pakken? Op het NK toonde ze aan over goede vorm te beschikken. En wat kan Olympisch en wereldkampioene Anna van der Breggen uit Zwolle aanrichten op de Italiaanse wegen? De bookmakers schalen haar in bij de outsiders en dus lopen de odds bij winst van de Zwolse flink op!

Sterk collectief

De ploeg Trek Segafredo zakt met een zeer sterk blok af naar de laars. Elisa Longo Borghini en Elizabeth Deignan voorop. Deze twee sterke vrouwen staan niet hoog bij de wedkantoren, maar gaan volgens ons wel hoge ogen gooien. Vooral vanwege het sterke collectief. Uitkijken wordt het ook naar Tatiana Guderzo (ITA), Kasia Niewiadoma (POL), Megan Guarnier (USA)  en de jonge Cecilie Uttrup Ludwig (DEN).

Wedden op Wielrennen

Als je besluit een weddenschapje te leggen op een wielerwedstrijd, dan heb je verschillende opties. Of je focust je op eindwinst, zoals wij hierboven. Of je kijkt naar dagwinnaars. Ook is het mogelijk om te spelen op het eindpodium of de winnares van de groene trui (sprinters) of bergtrui. Bij wielrenner is er ook altijd een prijs voor de beste jongere. Voorspel jij die goed? Dan ligt er ook voor jou een prijs klaar bij de wedkantoren waarmee Wedden op Sport samenwerkt! Spreid je winstkansen en begin met Wedden op Wielrennen via Wedden op Sport!

Wedden op Sport
Klaar om te winnen?

Bij Wedden op Sport vind je alles over gokken op sport en het succesvol inzetten op sportwedstrijden. Sportgokken is met toenemende mate steeds populairder aan het worden. Via onze website wordt je dagelijks met sportnieuws en sportwedden tips voor sportweddenschappen op de hoogte gehouden.

toggle off
Gokreclame uitschakelen.