Wielrennen: Clasica San Sebastian traditioneel goed voor hoge uitkeringen!

De stofwolken van een spectaculaire Tour de France zijn nog maar nauwelijks opgetrokken of de volgende wielerklassieker staat alweer op het programma. Komend weekend wordt de Clasica San Sebastian verreden. Een World Tour die in Spanje wordt verreden en waarin eigenlijk altijd een outsider als winnaar over de meet komt. Dat betekent hoge uitkeringen voor spelers die op de juiste renner hebben gegokt. Ook dit jaar lijkt het weer een koers te worden die beslist worden tussen de mannen die net achter de grote jongens acteren. Kan onze eigen Bauke Mollema zijn stunt van 2016 herhalen en hij opnieuw als winnaar over de streep komen?

Historie

Het is de 39e editie van deze wielerklassieker. In 1981 was de legendarische Marino Lejaretta de eerste winnaar. De Spanjaard won in 1982 ook de tweede editie en deed er in 1987 nog een derde eindzege bovenop. Daarna waren er nog maar sporadisch Spaanse zeges te noteren, maar in het laatste decennia is de dominantie van het thuisland een beetje teruggekeerd. Zo won de huidige wereldkampioen Alejandro Valverde in 2008 en 2014, pakte Luis Leon Sanchez (tegenwoordig uitkomend voor Astana) in 2010 en 2012 de zege en won Carlos Barredo in 2009. Die laatste overwinning werd overigens jaren later uit de boeken geschrapt vanwege een positieve dopingtest bij Barredo.

In de laatste vijf edities dus slechts één Spaanse victorie: Valverde in 2014. In 2015 ging de overwinning namelijk naar een Engelsman en niet zomaar één: Adam Yates won overtuigend. In 2016 mocht ons kikkerlandje juichen toen Bauke Mollema solo over de streep kwam om de Classica van dat jaar op zijn naam te schrijven. In 2017 voegde de Pool Michal Kwiatkowski deze wedstrijd toe aan zijn indrukwekkende palmares. Mollema werd toen trouwens derde. En vorig jaar eindigde de ‘Mol’ als tweede achter de Franse tourrevelatie: Julian Alaphilippe.

Favorieten

Mollema doet het dus altijd goed in de voorbije jaren. In 2014 werd hij al tweede en daarna speelt hij eigenlijk ieder jaar mee om de overwinning. Zijn laatste tourweek was ook behoorlijk goed en dus behoort de Groninger die in Friesland woont ook nu weer tot de topfavorieten. Uiteraard behoort ook Alaphilippe als titelverdediger weer tot de kanshebbers, maar heeft de Tour de France wellicht iets te veel van hem gevraagd? Ook oud-winnaars Luis Leon Sanchez, A. Yates en Valderde staan in deze 39e uitvoering van deze wielerklassieker weer aan de start en krijgen mooie odds mee van de bookmakers!

Outsiders

Andere kanshebbers zijn de Colombiaan Egan Bernal (Team Ineos), Mikel Landa (Movistar) en de altijd onverzettelijke Ier Dan Martin (UAE). Geen Steven Kruijswijk in deze koers en ook geen Geraint Thomas. De grootste naam die we nog niet genoemd hebben is olympisch kampioen Greg van Avermaet. De CCC-renner kon niet uitblinken in de Tour en zoals gezegd winnen er meestal outsiders in deze koers, dus schatten wij de kansen van de Belg hoog in!

Wedden op Wielrennen

De Clasica San Sebastian is 228,7 kilometer over acht bergtoppen. Spelers bij de wedkantoren kunnen voor aanvang van de rit hun favoriet doorgeven, ook kan er tijdens de koers worden ingezet door middel van live-betting. De odds zijn in het begin van de klassieker vaak heel hoog en dalen gedurende het verloop van deze eendagskoers omdat het voorspellen van de winnaar dan relatief makkelijker wordt.

Ga naar onze bookmakerpagina en check de actuele odds voor de favorieten én outsiders via Wedden op Sport! De Clasica San Sebastian wordt verreden op zaterdag 3 augustus.

Wedden op Sport
Klaar om te winnen?

Bij Wedden op Sport vind je alles over gokken op sport en het succesvol inzetten op sportwedstrijden. Sportgokken is met toenemende mate steeds populairder aan het worden. Via onze website wordt je dagelijks met sportnieuws en sportwedden tips voor sportweddenschappen op de hoogte gehouden.

toggle off
Gokreclame uitschakelen.