Wie zijn de favorieten voor de EK darts 2021?

Van donderdag 14 tot en met zondag 17 oktober wordt in Oostenrijk het Europees kampioen darts gehouden. Het is de veertiende editie van het EK darts en het decor voor de 2021 editie is de Salzburg-Arena in de gelijkmatige Oostenrijkse stad. Welke darter gaat de hoofdprijs pakken op dit Europees kampioen darts? Voorspel en gooi de winnende pijl bij de bookmakers via Wedden op Sport!

Statistieken EK Darts

Het eerste EK darts werd in 2008 gehouden. Sindsdien is het Europees kampioenschap uitgegroeid tot één van de belangrijkste toernooien op de dartskalender. Dit komt vooral omdat de PDC ervoor gekozen heeft alleen de beste 32 spelers op de Order of Merit toe te laten. Het EK darts is een Open kampioenschap waaraan ook darts van buiten Europa mee mogen doen.

Michael van Gerwen was in 2014 de eerste Nederlander die het toernooi op zijn naam wist te schrijven. De darter uit het Brabantse Vlijmen won daarna nog drie keer: 2015, 2016 en 2017. Vorig jaar won Peter Wright door in de finale James Wade te kloppen: 11-4.

Favorieten EK darts 2021

De favorieten voor het EK darts 2021 zijn Gerwyn Price, Peter Wright en Michael van Gerwen. Dit drietal heeft de afgelopen weken regelmatig topvorm getoond al waren Wright en Van Gerwen op de World Grand Prix al heel snel uitgeschakeld. Toch verwachten de bookmakers dat de winnaar bij dit drietal gezocht moet worden.

De outsiders in de kanshebberslijstjes worden aangevoerd door José de Sousa, die op de World Grand Prix juist indruk maakte. De winnaar van die World Grand Prix darts, James Wade, staat vijfde in de pre-odds. Danny Noppert is de enige andere Nederlander die we terugvinden in de top van de bookmakers.

Odds EK Darts 2021

Hoe hoog zijn die pre-odds van de bookmakers voor het EK Darts dan? Bij topfavoriet Price staan de pre-odds op maximaal x4,00 je inleg. Het speelbedrag dat je inlegt op een toernooizege van Wright wordt maximaal x5,00 zoveel waard als de flamboyante darter dit EK wint. Pakt Van Gerwen zijn vijfde Europese titel door de editie van 2021 winnend af te sluiten? Dan winnen de dartpunters die op hem gokten ook. Zij pakken dan maximaal x5,50 keer hun inleg!

Een correcte voorspelling op eindwinst van De Sousa zorgt voor de pre-toernooi odd boven de tien. De Portugees is bij de online wedkantoren maximaal x11,00 keer je inzet waard. Kies jij bij één van de legale bookmakers die Wedden op Sport voor je selecteerde voor Wade? Dan is de maximale winstbonus x23,00. Ook Joe Cullen staan tegen die odds in de outright klassementen. Wil je een echte gok wagen en kies je voor Noppert, halve finalist op de World Grand Prix darts 2021? Dan zet je je inzet weg tegen een pre-toernooi quotering van x34,00!

Wedden op Darts

Bij het Wedden op Darts komt veel kennis van de dartssport en online gokken kijken. Check daarom altijd eerst onze voorbeschouwingen, lees de kennisartikelen en vergelijk de bookmakerskantoren voor de beste deals voor het Europees kampioenschap darten in de Oostenrijkse stad Salzburg!

Gooi jij straks de winnende pijl in het virtuele bookmakers dartsbord? Dan verdien jij keiharde euro’s met het Wedden op Darts! Maar let op: gok je op de verkeerde darter en verliest jouw favoriet? Dan ben je je volledige inleg kwijt! Speel daarom altijd bewust, verantwoord en veilig. Wedden op Sport informeert je zoveel mogelijk over de winstkansen, wedopties en odds zodat jij raak kunt gooien op het EK darts 2021!

Wedden op Sport
Klaar om te winnen?

Bij Wedden op Sport vind je alles over gokken op sport en het succesvol inzetten op sportwedstrijden. Sportgokken is met toenemende mate steeds populairder aan het worden. Via onze website wordt je dagelijks met sportnieuws en sportwedden tips voor sportweddenschappen op de hoogte gehouden.

toggle off
Gokreclame uitschakelen.